Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 15 juni 2011

Vilse i pannkakan


Att storpotäten Juholt är ute och cyklar allt som oftast är väl känt vid det här laget. Det är lite komiskt att lyssna på partiledardebatten och inse att han och hans ryggdunkande nickedockor är de enda i hela världen som tycker att Alliansen har skött landets ekonomi dåligt. Som Reinfeldt kontrade; det går ju an att åka runt i Sverige och lova allt till alla, en helt annan sak att faktiskt genomföra det man lovar. Så sant.

Lillstrumpan Fridolin kör hårt med gratis glasögon till alla barn. Det är den pajade sjukförsäkringens fel att föräldrar inte har råd att köpa glajer till ungarna. Alltså, får man dra hur konstiga slutsatser som helst? Han måtte ha gått riktigt vilse i sin pannkaka.

Intressant att se hur SvD bortförklarar kontakterna mellan Alliansen och SD. Plötsligt är det "naturligt att de pratar med varandra". Så lät det inte när Syster Yster hade små nassar på rummet. Sen håller jag med om att regeringen faktiskt borde ges möjlighet att genomföra de löften de vann valet på, utan att några surpellar sätter käppar i hjulen bara för att de kan.

Vilse i pannkakan kan man även säga om Hovet. Mannen från Ockelbo är inte statsanställd och kan därför mutas hur som helst och åka på bjudresor och ha sig, låter det ena gången. Andra gången är han visst statsanställd och kan köpas en utbildningsplats på Karolinska Institutet för 200.000 skattekronor, när inte de egna meriterna räckte för att komma in.
Alltså, hur ska dom ha det egentligen?

Engelska prinsessan Annes dotter Zara ska gifta sig. Bild på blivande maken i Aftonbladet. Det är banne mig den absolut krokigaste näsan jag har sett. Den ser ut som en slalombana.

Tre 20-åringar mördade sin gamla lärare. De bröt sig in hos honom, slog ner honom, sparkade honom, högg honom med kniv och hoppade jämfota på hans huvud. Hur i hela helvetet blir man så totalskruvad att man kan göra något sådant? Två killar och en tjej. Trodde de att det var ett tv-spel och att läraren hade sju liv till? Vissa gånger kan jag tänka att det är synd att man inte använder sig av lobotomi längre. Nej, jag vet. Det är en hemsk tanke.

Ungdomar i Grekland protesterar mot regeringens sparpaket. Snacka med Juholt vetja. Han vet hur man ger mer stålar till precis allt. Men allvarligt. Grekland fick sitt EU-medlemskap på falska premisser. Varför inte bara avsluta medlemskapet så får de lösa krisen bäst de kan.
καλή τύχη! säger jag bara.

Lucifer och Lucia (även de från Vilse i pannkakan) får man väl kalla det par som åtta månader efter att de skrivit på alla adoptionspapper, plötsligt ångrade sig och ville ha tillbaka den lille sonen. Paret som adopterade gossen fick lämna tillbaka honom och dessutom hjälpa till när den lille killen skulle vänja sig vid en ny mamma och pappa. Stackars, stackars adoptivföräldrarna säger jag bara. Efter åratal av väntan får de äntligen en son som sedan bara rycks ifrån dem för att den mycket unga biologiska mamman ångrar sig.
Får det gå till så i Sverige? Tydligen.

Niklas från Örebro har överfallit och våldtagit 13 kvinnor. I dag faller domen, 14 års fängelse är den kvalificerade gissningen. Varför inte göra som i USA och döma till 14 års fängelse för varje överfall? Det vore ett lagom långt straff.

Om inte blivande mammor sover på vänster sida är riskerna stora att barnet i magen dör, skriver Aftonbladet i dag. Det står inget om hur många kvinnor som ingick i undersökningen, inte hur många barn som dör efter 28:e graviditetsveckan och ingenting alls som förklarar skrämselpropagandan. Som sagt, nyhetstorka är bara förnamnet. Hjälp.

Men riktigt vilse i pannkakan och i tillvaron i största allmänhet är väl ändå de "lesbiska bloggare" som efter flera år visar sig vara heterosexuella män. Vilka konstiga våta drömmar tar de sig rätten att leva ut i sajberspejs? Läskigt.

Nä, förresten. Utnämningen Allra mest vilse går till den 48-årige man i Landskrona som anmälde en studentskylt till polisen. Skylten föreställde studenten ifråga, ett år gammal, badande naken. Mannen som såg skylten på ett lastbilsflak, anmälde den som barnpornografi.
Alltså, den mannen borde man nog låsa in.
Snacka om sjuk fantasi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.