Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 8 juni 2011

Aprilskämt?


Ibland när jag läser tidningen far en tanke genom huvudet; är det den första april idag? En del nyheter är så häpnadsväckande att man faktiskt kan betvivla sanningshalten.

När det gäller Juholts åsikter och uttalanden, vågar man inte tro på ett enda ord längre. Han ändrar sig fortare än man hinner säga "jaså". Tydligen en taktik som går hem eftersom partiet nu är störst i Sverige. Musikvideo, tänker jag. Där händer det också saker hela tiden, utan att man riktigt kan hänga med och har svårt att hitta sammanhang. "Min uppgift är att vara tydlig" sa han i söndagens Agenda. Driver han med oss, eller?

I Sydafrika har 90 cm långa råttor dödat två små barn och en äldre dam. Nittio centimeter! Det är större än en liten hund. Är det verkligen möjligt? Och är det verkligen möjligt att mamman till ett av de dödade barnen sa "Jag kan inte glömma hur fult mitt barn var"? Men det är klart, man säger många konstiga saker under stress.

Expressen skriver att om man dricker mer än fem koppar kaffe om dagen kan man drabbas av hallucinationer. "Man hör röster" skriver tidningen och vanligast är att man hör Bing Crosbys White christmas.
Alltså, det måste nog mer än nån liter vanligt kaffe för det. Va?

Samma tidning gratulerar också alla som får sin skatteåterbäring snart. Vad är det att gratulera? Staten betalar tillbaka pengar som vi lånat ut till usel ränta. Inte får man något tackkort heller. Bara sina pengar tillbaka.

Det brann i går en bit härifrån. Röken syntes över hela västra Storstockholm. Det var en industrilokal som eldhärjades och på nyheterna sa man "det finns inga uppgifter om att röken är farlig". Eller hur. Det var däck och metall som brann. Hjälp.

En 17-årig cyklist har åkt fast för fortkörning. Kan det verkligen stämma? Var det en polis som var ute och jobbade! Enda gången jag ser poliser är när jag går förbi lunchkrogen här på torget. Dit orkar de ta sig; en sträcka på sisådär 87 meter från stationen.

"Sjukförsäkringen har havererat" skriver Aftonbladet på ledarplats. Alltså, inget annat EU-land har oändlig sjukskrivning. Det finns inget land som ens har så lång sjukskrivningsperiod som Sverige. Det är nog inte systemet det är fel på. Det är inställningen. Och arbetsmarknadspolitiken. Att vara sjuk är en sak. Att vara arbetslös en annan. Tänk att inte ens en ledarskribent kan haja det. Va.

AB fortsätter också sin artikelserie om barnfattigdomen. 220 000 barn lever i familjer som inte ens har mat för dagen. Nu är de på läger i Frälsningsarméns regi. För första gången i livet får de pålägg på frukostmackorna. Det kan verkligen inte vara sant. Dessvärre är det många läsare som sväljer storyn.
Men.
Dagens artikel handlar om en ensamstående, ung mamma som är arbetslös sedan länge och har gigantiska skulder. Dem har hon dragit på sig "för man vill ju unna barnen något". Vad det är hon "unnat barnen" framgår inte. Var är barnens pappa? Varför har inte mamman något jobb? Och varför i hela fridens dar sätter man barn till världen utan att ha sin försörjning ordnad?
Men hela sanningen skulle sannolikt inte sälja några lösnummer.

Tolv japaner drabbas årligen av djup depression efter att ha besökt Paris. Fransmännen är så otrevliga. Någon som kollat upp hur många som insjuknar efter ett besök i den svenska huvudstaden? Skulle'nte tro det.

Greklands taskiga ekonomi är dagligen på tapeten. Tipset är att kalla hem exkung Konstantin och hans familj. Ett kungahus är ju en så fantastisk dörröppnare och i princip ovärderlig för ett lands exportindustri. För att inte tala om vilken positiv inverkan det har på den inhemska marknaden. Små flaggviftande barn och tårögda pensionärer längs en Eriksgata kan lyfta vilken ekonomi som helst.

Ja, jag är ironisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.