Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 7 juni 2011

Man upphör aldrig att förvånas


Har ni märkt hur mycket fortare det går när man tutar på framförvarande bil? Eller hur mycket mindre man står i vägen när man dubbelparkerar, om man har varningsblinkers på?
Nä, inte jag heller.

Man upphör aldrig att förvånas.

Helgen som gick var en dödens helg i trafiken. Det är mest på nätterna som människor (företrädesvis yngre män) kör som blådårar. Inte sällan också påverkade av alkohol eller tyngre prylar. Och sen sitter Dom-Som-Bestämmer och undrar vad man ska göra åt problemet.
Sorry, men det finns egentligen bara en sak att göra.
Fler trafikpoliser.
Så enkelt är det. Ser man en snutbil, lättar man på gasen. Finns det fartkameror gör man likadant. Jag kör ofta bil. Jag kör jätteofta bil och har gjort det i massor av år. Hur ofta ser man en polisbil? Nä, just det.
Spelar ingen roll hur höga böter eller hårda straff det utmäts för olika förseelser, så länge ingen ser dem kommer människor fortsätta köra för fort, köra mot rött, ligga för nära framförvarande bil och korsa heldragen linje. Kan minsta barn räkna ut.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Man fuskar så länge man tillåts.

Apropå det, fick jag i helgen insyn i hur en dopad idrottare kan funka. Har alltid förundrats över deras glädjevrål för guldmedaljer som de vet att de fuskat sig till. Jublet jag hörde härom dagen från frågesportvinnare var lika hjärtligt. Trots att poängen plockats med hjälp av kartbok...
Som sagt. Man upphör aldrig att förvånas.

En organisation som kallar sig Fuck For Forest har sex (eller simulerar sex, i alla fall, spritt nakna) slog under helgen till i Uppsala domkyrka. Framme vid altaret mitt under pågående gudstjänst. Alltså, viss uppmärksamhet fick de så kallade miljöaktivisterna, men all reklam är inte bra reklam. Det vore bättre att de gick ut och kramade träd. Nakna. Bland myggen. Haha.

Rädda Barnen utnyttjar nyhetstorkan och kör sin gamla rapport om barnfattigdomen en vända till. Siffrorna i rapporten är från 2008 och antalet fattiga barn har stadigt sjunkit sedan man började sina mätningar 1997. Tragiskt att det finns barn i dagens Sverige som inte får annat än gröt att äta, men har man kollat vad föräldrarna äter och dricker? Det finns gott om föräldrar som aldrig har råd att lägga en slant i klasskassan (säger de) eller låta barnen delta i aktiviteter, men som kan röka som skorstenar, köra bil och ta sig ett järn. RK kryddar sin rapport med ett antal citat från de fattiga barnen. Skulle vilja veta vad som ligger bakom. Egentligen.

Aftonbladet berättar hur lätt det är att kapa någons identitet. För fem spänn får man hela listan med tips. Borde till och med den allra simplaste lilla tjuv ha råd att betala. Tack för det. Liksom.

En 17-åring har sålt sin ena njure för att ha råd med en iPad 2. Alltså, visserligen är det en skitkul leksak, men SÅ himla rolig är den ändå inte. Va?

Trenden med bokstaven Z överallt trodde jag var stendöd (förutom alla fejsbookare som lägger ett -iz efter namn, ord och tilltal - det ser faktiskt inte klokt ut), men någon på SvD är fortfarande drabbad och döper det stora läkemedelsföretaget till Astra Zeneza. I en rubrik. Brrrrr.

Juholt - mannen som gav kappvändningen ett ansikte. Och en utnött rock. Får man anta. Han har tagit upp Gunnar Hedlunds gamla c-mantel - "vi har alltid velat och kommer alltid att vela" - verkar det som. Men han kanske gör så för att inte partikamraterna ska slöa till.

Sen undrar jag vad en "hästanspänd kortegefärd" är för något. Expressen.

En kongressledamot, tillika tilltänkt borgmästare i New York erkänner efter stort rabalder att han skickat foton av sin egen ribba till unga damer. Detta har han hållit på med under tre års tid. Han vill visst inte avgå sägs det, men han får nog tänka om. Han kanske kan sälja blommor och grönsaker på nåt torg i stället.
Ståndet har han ju redan.
Uppenbarligen.

2 kommentarer:

  1. Det där med vad folk har råd med är intressant. Som en kompis sa, att folk tycks alltid ha råd med piercings, tatueringar, sprit, festivaler och jättestora hundar. En fråga om prioriteringar.

    Apropå Z. Förstår inte heller fixeringen. Dessutom ska alla jämt stava mitt förnamn med z. Eftersom det är z i efternamnet så MÅSTE det ju vara z i förnamnet. Helt logiskt. :)

    SvaraRadera
  2. Så sant! Folk har inte råd med bussbiljetter så dom plankar, de har inte råd med frukt och grönsaker, bara pizza och chips. Och cigg...

    Eller ciggiz kanske. ;)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.