Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 9 juni 2011

Det är skillnad på folk och folk


Prinsessan Madeleine har fraktat sin hund med privatjet från New York till Stockholm. Hovet säger att det är en privat angelägenhet om hon har blivit bjuden på den svindyra resan eller ej. Möjligt. Men det är inte en privat angelägenhet att ta in hundar hur som helst. Var hunden avmaskad? Och hur hanns alla vaccinationer och kontroller med? Det blev ju bråttom hem och försöka rädda pappa kungens ansikte på Nationaldagen. Det stod inget om det i tidningen.
Fast Aftonbladet skriver att hunden flögs till New York.
Skit samma.
Liksom.

Såg Uppdrag granskning om muthärvan i Göteborg. Där kan man verkligen snacka om Härva. Finns det någon i den stan som inte är inblandad, kändes det som. Nu är även Allbäck d.y. delgiven misstanke om mutbrott. Vilken rutten kultur. Och så mycket negativ publicitet för en så fin stad. Hemskt.

Gustav Fridolin lovar att alla barn ska få gratis glasögon. Som vanligt när det gäller mp:s löften sägs inte ett ord om hur detta ska finansieras. Precis som med kraven att stänga alla kärnkraftverk. Fast där rör det sig om aningen större summor.

Dagens snyftartikel på temat fattiga barn i Sverige handlar om en arbetslös ensamstående fembarnsmamma. Undrar än en gång; var är pappan, varför arbetar inte mamman och varför satte de fem barn till världen?
Av familjemedlemmarnas hull att döma lever dock ingen av dem på svältgränsen. Alltid något.

Att utbilda sig till mäklare är en tämligen omständlig process. Märkligt att det inte ingår stavning i utbildningen. I alla fall för de ord och termer som normalt ingår i yrkets vokabulär. I annons från Mäklarhuset nämns flera gånger en "walking closet". Det gick inte att ladda ner några bilder, så jag mejlade mäklaren, nyfiken på hur en vandrande garderob ser ut.
Insåg hon sitt misstag? No way.
Hon förklarade mycket pedagogiskt att "en walking closet är en stor garderob som ett rum avsett för kläder".
Hjälp.
Varför skrev hon inte klädkammare i stället?

Juholt gillar också svengelska. Han säger till Aftonbladet "Jag tog en shortcut som inte var bra". Herregud.
Och en genväg är väl det minsta han har tagit. Rejäla omvägar både framåt och bakåt är en mer korrekt beskrivning av hans tokvelande.
Fast han är rätt rolig när han säger "Jag har skött Libyen väldigt dåligt." Känner Khadaffi till att Håkan tagit över?

Carl Philips Porsche blev aningen tillbucklad när en svart Volvo backade ut från en parkeringsruta utanför Grand Hotel.
Dagens största gäsp.

Dagens garv: Paris Hilton hävdar att hon inte är bortskämd.
Eller hur.

Dagens tjuvlyssnat:
- Hur går'e me' jökat då?
- Jorå, fö'fan
!
Män pratar relationer på bussen.
Humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.