Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 20 juni 2011

Lite måndagsilska


Det verkar som om politikerna kör en sommarlovsspurt just nu. Kanske för att vi ska ha tillräckligt mycket att prata om medan de går på sin otroligt långa semester. Betald sådan, bevars.

Duracellkaninen Maud har en populär efterträdarkandidat. Annie Johansson heter hon. Never heard of. Men det är väl bra om partiet satsar på en yngre förmåga. Eller inte. Kanske vill den äldre delen av väljarkåren ha ett något äldre miljövänligt alternativ än Fiddeli? Vad vet jag.

De tre ungdomarna som på ett mycket våldsamt sätt hade ihjäl sin fd lärare säger att de bara ville skrämma honom. Inte döda honom. Vems är felet när människor som faktiskt är myndiga och har rösträtt, inte begriper att om man kör en kniv i en människa tjugosju gånger blir människan inte rädd. Han dör. Avlider. Tar ner skylten. Och som om det inte räckte att "skrämma" honom med en massa knivhugg hoppade de på honom och sparkade honom ett flertal gånger. Detta pågick under 15-20 minuter. Sånt blir man inte heller bara rädd av. Hur jävla dum i huvet, på ren svenska, får man bli. Kan dom knyta skorna utan handledning dom där ungdomarna? Va?

Amy Winehouse uppges ha varit full vid sin turnépremiär. Inte bara vanligt full, utan stupfull. När är hon inte aspackad? Kan man undra när man ser bilder i tidningarna.

Apropå bildval. Vi har SvD under sommaren. Halva priset mot DN. Sportsidorna är skitdåliga. Idag stor bild på nippertippan Klüft. Hon klarade VM-kvalgränsen med knapp marginal i går och rankas nu som nummer arton i världen. Det förtjänade ett uppslag och en stor bild, tyckte tidningen.
Emma Green-Tregaro tog sin andra raka seger inom loppet av en vecka. Den bedriften förtjänade en liten notis. Utan bild.
Så olika kan det vara.

Undrar hur folket på Riksbanken tänker egentligen. Där höjer man styrräntan om man ser att folk konsumerar för mycket och inflationen blir högre. Det man inte tänker på att det kanske inte är shopping folk ägnar sig åt utan snarare att betala de allt högre räntorna för bolånen.
- Usch, så mycket konsumtionen har ökat - vi måste höja räntan så dom shoppar mindre, folk.
Får man verkligen vara så korkad? Nää, det är väl inte möjligt.
Men det är klart, inte bara räntorna har gått upp. Den kalla vintern spräckte varenda familjebudget. Sånt påverkar också siffrorna över vår konsumtion.
- Tänkte'nte på de'. Eller?

Gryningspyromanen fick sin tingsrättsdom på åtta års fängelse fastställd av hovrätten idag. Inte heller där gick någon på att han hade strumporna utanpå skorna för att inte halka...

Ett par föräldrar har polisanmält IKEAs barnpassning för att ha lämnat ut deras fyraåring till fel föräldrar. Alltså, vad jag inte fattar är - upptäckte inte de som fick fyraåringen att det var fel unge? Och kan inte fyraåringar opponera sig när någon påstår att vilt främmande människor är deras föräldrar?
Strange.

Markovic har fått sin dator beslagtagen av polisen. Så praktiskt. Då kan han ju skylla på snuten sen, om hans kungabilder visar sig vara manipulerade.

Hasse Alfredson fyller snart 80. Han gillar inte det, säger han.
- Jag skriver ingenting. Jag gör ingenting. Jag går bara omkring och gnäller.
Han är sosse, va?

Och Peter Dalle är upprörd över att "medelmåttorna styr". Han säger att Filminstitutet är fullt av obegåvade människor, därför har han producerat sin senaste film utomlands. Han är uppgiven, bitter och har tappat tron på mänskligheten säger han också. Och så tycker han att livet är "lite meningslöst". Så sorgligt.

Måste man vara arg och bitter för att kunna vara riktigt rolig?
Kanske det.

2 kommentarer:

  1. Gud vilken bra bild! Hundar som är så svårt att fota också.

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, allra värst är dessutom svarta hundar. Jag fick bleka honom lite i Photoshop...

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.