Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 14 juni 2011

En svensk stör


Man vill ju inte störa, så man tiger. Temat föregående vecka. I helgen var det störa som gällde. Ja, inte fisken Stör utan störa som i ofreda.

Stort galej i Hagaparken som vi tackat ja till för många, många veckor sedan. Flera hundra solna- och sundbybergsbor samlade till en gigantisk picnic. Planerna ändrades raskt när vännerna deklarerade att de fått båten i sjön. Picnicandet byttes mot våldgästande i Roslagen. Vissa människor tål att man stör. Och gör en på så gott humör att det tar några dagar att arbeta upp irritation och ilska nog för att författa ett surtantsinlägg...

Expressen försöker göra stor sak av "Reinfeldts lyxplan" och skriver om regeringens flygplan som har tolv tv-apparater och en kaffemaskin. Jösses, ska våra styrande politiker fika när de är ute och flyger! Tidningen skriver också att planet inte får fotograferas och visar en bild på hur det ser ut. Störande.

Centern tappar väljare, visar den ena mätningen efter den andra. Undrar om de nu försöker en flört med cyklisterna med tanke på förslaget från (c) att cyklister ska få köra mot rött ljus och mot enkelriktat. Man föreslår även stopplikt för bilister när cyklister använder övergångsställen. Alltså, har man inte lärt sig ett jota av lagen om stopplikt? En massa folk som bara kliver rakt ut för att de lärt sig att bilarna måste stanna. Skit samma om det rent tekniskt är omöjligt att få stopp på en bil en halvmeter från ett övergångsställe, den SKA stanna. Och sen undrar beslutsfattarna varför antalet olyckor vid övergångsställen har ökat. Hjälp.

När Patrik Sjöberg väl outat sin nyhet att han blivit sexuellt utnyttjad verkar alla fördämningar ha släppt. Inte helt ovanligt kanske, men nu ska han stämma både klubbar, ledare och förbundet. Att han är arg och bitter och fullt begripligt, men det hade nog varit bättre att ge sig på förövaren medan han fortfarande var i livet.

Den svenske artisten Basshunter står åtalad i Skottland för att ha ofredat två kvinnor på en bar. Kan ingen upplysa Assange om att det funkar så i Europa? Va.

"Svenskarnas parti" tidigare "Nationasocialistisk front" ordnar sommarläger för barn upp till 15 år. Alla är välkomna, om de inte har "utomeuropeiska efternamn" vill säga. Skrämmande. Men mest skrämmande är att 50 barn redan är anmälda till kollot. Partiet propagerar bland annat för att det finns judiska konspirationer att utrota den vita rasen. Hjälp. På riktigt.

Vad är det som får fotbollsfans att skandera hån som t ex att en domare är en hora? Är man inte riktigt illa möblerad i hjärnkontoret då?

Alliansen sägs ha "förhandlat" med SD. Säger SD i alla fall. Alliansen säger att de har pratat med varandra. Och samtalet resulterade inte i någonting. Pja, kan vänstern så kan väl högern verkar det som. Störande.

"Färjan-Håkan testar dödskorven". Vill jag ens veta vem Färjan-Håkan är? Nope.

En pitbull har anfallit folk och fä på en badplats i Bromma, skriver Aftonbladet. Konstigt att inga andra nyhetsförmedlare hakat på, tänker jag. Tills jag ser att händelserna inträffade år 2009. Nyhetstorka är bara förnamnet. Den kom tidigt i år.

Nästa exempel på den årligen återkommande nyhetstorkan är att bensinpriset chockhöjs lagom till semestern. What else is new? Liksom.

Samma tidning skriver också "Bitande bakslag för Berlusconi". Vadå, har tandfasaderna lossnat, eller?

Kate Middletons syster Philippa, även kallad Pippa är nybliven singel. Hon kanske kunde gifta om sig med Brad Pitt. Kul namn skulle hon få i alla fall. Jag vet, det är inte ens fredag.


Till sist lite störande allmänbildning:
Stören är en utrotningshotad art och finns i vilt tillstånd endast i Gavonne, Frankrike. Från den ryska stören tar man rommen och serverar som rysk kaviar. Ordet kaviar kommer från persiskans khag avar vilket betyder "havande stör".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.