Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 21 juni 2011

Den svenska begåvningsreserven


Min favoritkrönikör - eller ja, en av dem - Johan Croneman i DN har idag skrivit en krönika som slår det mesta. Eller; jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Undrar om han läser den här bloggen? Ha ha.

Men man kan inte annat än hålla med honom. Det är emellanåt oerhört tröttsamt att läsa samma nyheter som förra året. Allt går inte att återanvända. Faktiskt.

I dag finns hart när ingenting nytt.
Jo förresten, man sover bättre i en hammock om den gungas än om den är stilla. Tolv personer deltog i studien. Och det kallas vetenskap. Hjälp.

Men kvällstidningarna är roliga. Först kör man hårt på temat "gå ner i vikt till midsommar" så att folk ska få panik när de ser sig iklädda bikini. Nu, när det mest är regn och blåst, kommer tips på vilka krämer som är bästa brun-utan-sol. Fast numera heter det visst self-tanning-lotion. På ren svenska. Suck.

Ingen har väl undgått mina åsikter om den skånska invasionen av etermedierna. Det är för många skåningar! Jag har inget emot dem personligen men jag börjar bli gammal och lomhörd och får allt svårare att höra vad de säger. Kan de inte åtminstone försöka prata begripligt? Va.

Och måttet var nästan rågat i går på bussen hem från stan. Tre invandrade skånska småbrudar slog ner rumporna på sätet bakom oss. Samtalet inleds med: "Gyyyyd va mycket schönare däe äe å eåka boss. Peå tynnelbeanan preatarrrr alla seå himla högt." skrek den ena. Blondiner var de alla tre dessutom. Från Lund. Absolut värsta skånska dialekten som finns. Absolut värsta dialekten ever. Rätt snabbt kunde vi konstatera att det var inte de vassaste knivarna som var ute på bussturné.
Några av de ämnen som avhandlades:
- Nu kan man bo i Solna, sedan Victoria flyttat hit. Man MÅSTE INTE bo på Östermalm längre.
- Fotbollsspelare är bättre än hockeyspelare för man ser deras kroppar när de spelar.
- Flintskalliga eller tunnhåriga killar är eeeeeuuuuuu!
- Killar med fula tänder är eeeeeeuuuuuuu!
- Killar med ärr i ansiktet är också eeeeeeuuuuuu!
- Killar med stora skor har jättestora ni-vet-vad. Killar med 46 i skor står högt i kurs.
Och så vidare.
Jag stängde av och inledde en konversation med fyllot på sätet framför. Han var - aromatisk - kan man säga. Och han hade fler hjärnceller än de skånska blondinerna, garanterat. Han var rejält dragen och ville jag skulle köpa hans chokladkakor som han hade snott. Nä, nån hälare blir jag aldrig. Eller vad det heter.

När vi steg av bussen var jag tvungen att spana in våpen som hade avfärdat i princip alla killar utom David Beckham. Sorry girls, inte ens om ni var de enda överlevande på jorden skulle ni ha en chans hos honom. Möjligen om han hade blivit blind och var duktigt tankad. Och döv. Möjligen.

Hamstern var död och jag tror inte ens hjulet snurrade lite.
Alla hästarna var inte i stallet.
Hissen gick inte ända upp.
Eller så kanske de inte är dumma i huvet. De har bara otur när de tänker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.