Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 2 juni 2011

Att ta för sig


Ingen papperstidning i dag. Man kan bli förbannad i alla fall. Det finns ju tidningar på nätet...

Pamparna fortsätter att avslöjas, en efter en.
Inte nog med att de tar för sig mellan lakanen både här och där, de gillar stålar också.

Men det är väl med dem som med gemene man; man fuskar så länge man tillåts fuska. Köra för fort där det inte finns fartkameror, vara lite kreativ i deklarationen, plocka hem pennor, skrivarpapper och kaffepaket från jobbet eller tanka den egna bilen när man ändå fyller på hyrbilarna och så vidare. Eller VAB-a fast barnen är friska. Kreativiteten tycks oändlig.
Och fuskar de som har råd att betala själva, blir det liksom fritt fram för "Svenne". Kan han så kan jag. På nåt sätt.
Nu är EU-topparna på tapeten. Bott på lyxhotell och haft sig. Inga dåliga räkningar vi skattebetalare får ta hand om. Gör de ett bättre jobb om de bor på ett ställe för 250.000 spänn? Skulle'nte tro det.
Och är det rimligt att ett litet cocktailparty kostar 670.000? Skulle'nte tro det heller.

Cash is king, jag vet.
Man behöver inte gå längre än till Juholt. Han har tagit över Perssons pampfasoner. Med den äran, dessutom. Tack Skåne, sa han och slängde till dem några hundra tusen.

Hur mycket de italienska fotbollsklubbarna fick för alla läggmatcherna är ännu höljt i dunkel. Nu är det verkligen läge att någon slår näven i bordet. Möjligen blir det bättre när högsta hönset kastar in sin färgfläckade handduk. Man kan ju alltid hoppas.

Huvudkonkurrenten Reinfeldt vrider sig som en mask inför de allt mer högljudda kraven på en granskning av kungen. Alltså, oavsett de senaste dagarnas händelser kan jag tycka att det vore rimligt att det fanns någon slags insyn i hur kungafamiljen använder sina 122 miljoner i årligt apanage. Precis som vilken annan skattefinansierad verksamhet som helst. Vad är problemet? Liksom.

Anne Ramberg är upprörd över mediernas granskning av kungen. Alltså, var inte hon gift med en snubbe i "den innersta kretsen"? Ibland är det inte lätt att skilja på sina roller. Inte ens för en advokat.

En överläkare i Norge har åtalats för flera våldtäkter. Dessutom har han tafsat på kvinnliga patienter när de legat på operationsbordet. Tipset är alltså att inte låta operera sig i Norge. Eller i Malmö.
Be afraid.
Be very afraid.

Skrämmande är också den hallänning som nu står åtalad för att i flera dygn ha torterat och våldtagit en kvinna i ett ödehus ute i skogen. "Han har spårat ur" säger hans (före detta?) vänner. Spårat ur är bara förnamnet.

Grekland går nu mot konkurs med allt raskare steg. "Not for sale" stod det på en banderoll vid demonstrationerna i Aten härom dagen. Alltså, inte för att vara negativ, men jag tror knappast spekulanterna står i kö för att köpa konkursboet.
Det vill nog till att ta sig i kragen, dra åt svångremmen och sluta tjura om det inte ska gå käpprätt åt h-vete.
Om ens det hjälper.

"Den som gapar över mycket, mister ofta hela stycket."
Hämtat ur en grekisk fabel. Leva som man lär verkar inte vara en paradgren...

2 kommentarer:

  1. Får jag gissa att du läste tidningen på ipaden i sängen i morse? :)

    SvaraRadera
  2. Eeeeeh. Fel!
    Jag låg i söffan :)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.