Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 18 mars 2020

Galenskaperna rullar vidare


Expressen har ju gjort en grej av att kalla en massa avarter och uppseendeväckande fenomen för ”smockan”. Det är snösmocka och regnsmocka och orkansmocka och värmesmocka och fans och hans mosters smocka. I går fick de till och med till coronasmocka. Suck. Säger jag bara.

Orkade jag läsa vad det handlade om? Inte alls. Det är mer intressant att studera medmänniskornas reaktioner och handlingar. Jag trodde i min enfald att hamstrandet av toapapper skulle upphöra efter allt hån mot hamstrarna. Icke! Var på ICA Maxi idag, där gapar hyllorna fortfarande tomma. Undrar om det är alla som mötts av de här tomma hyllorna som sett till att all kattsand har tagit slut. Just a thought…

Egoismen flödar som aldrig förr. Var i går i min favoritklädbutik på Lidingö (Ateljé 18 heter den, åk dit och handla vetja!), dörren står öppen så att folk ska fatta att de är välkomna. Men man blir ju lätt bekymrad när det kommer in genomförkylda människor som ”tröttnat på att vara i karantän – det är så jävla tråkigt”. Dum-i-huvet på riktigt, kallar man en sån virrvante. Inte undra på att viruset sprider sig. Kan inte folk fatta att man ska STANNA HEMMA om man har ens det minsta lilla symptom? Va?

Och kan inte folk fatta att det går alldeles utmärkt att gå och handla, äta på krogen eller ta en gemensam promenad med vännerna OM MAN ÄR FRISK. Och är man det minsta orolig kan man numera få restaurangmaten hämtbar, eller till och med hemkörd om man bor i krogens närområde. Vi har några närbelägna krogar som kör hem maten utan extra kostnad, givetvis inte bara någon enstaka portion vilket någon medlem i gruppen Solnamos gnällde över ”Jaså, ni diskriminerar singelhushåll!”. Idiot! Makens lunchställe kör hem gratis om man beställer två portioner och en av favoritkrogarna i stan gör finfina matlådor och kommer ut med till bilen, betalningen swishar man i förskott. Så det ska vi göra i kväll. Vi har mat så vi klarar oss i flera veckor, men vi är rätt angelägna att våra favvo-ställen ska överleva den här krisen.

Vad händer i den stora världen då? I Tyskland lär en miljardär ha kommit långt med att få fram ett vaccin (ja inte han själv men hans företag) och trumpen ville genast lägga en beställning, med ensamrätt såklart. America first, gäller för den där pajasen alla dagar i veckan.

Han testades visst för smittan i förra veckan och testet var negativt, så ”han är frisk”, skrev tidningarna. Frågor på det?

Det ryktas också där bortifrån att det snart finns ett testkit för hemmabruk. Man sa ju först att det inte fanns tillräckligt bra tester framtagna, men efter några dagar ändrade man sig och hänvisade till ett företag som – tada! – ägs av svärsonen. 

Men det finns stollar även här hemma. Katrin Zytomierska till exempel, som försöker kränga så kallade ”hälsoprodukter” som hon påstår ska stärka immunförsvaret. Hon skriver: ”Timingen kunde inte varit mer perfekt. I tider som dessa med ett läbbigt Corona-virus är det ännu viktigare än vanligt att boosta och stärka sitt immunförsvar.”
Men när kritikstormen bröt ut försvarade hon sig med att hon inte alls hade kommunicerat att produkten skyddade mot virus. Eller hur.

Prinsessan Birgitta är ”fast på Mallorca” skriver Expressen. Vadå fast? Har inte hon bott där i typ 20 år? Eller hade hon plötsligt tänkt sig att flytta till Sverige? Just nu? Jag fattar inte.

Och Elisabeth Höglund åkte till sin semesterbostad i södra Spanien, tvärt emot alla råd från myndigheterna. Men hon ”tar sitt samhällsansvar” genom att bära munskydd av papper, både under resan dit och när hon går och handlar. Hon menar att det är ”en symbol för trygghet” och hon ser sig ”som en förebild för mänskligheten”. Alltså. På riktigt? Om hon är korrekt citerad kan man misstänka att inte alla hästar är hemma. 

Med inställda evenemang blir vi nu tvungna att umgås. Orup (sångaren) som är en äkta fotbollsnörd skriver att han upptäckt att hans fru är riktigt trevlig, en annan har insett efter 1,5 timmes hemskolning av lågstadiebarn att lärare inte är avundsvärda men väl beundransvärda och plötsligt börjar folk höra av sig till varandra och på riktigt fråga hur familj och vänner mår. Det kommer något positivt ur alla situationer, på ett eller annat sätt.

Och efter att ha sett bilderna från Venedig där kanalerna nu har så rent vatten att fiskarna syns och efter att giftmolnet över Kina nu är borta funderar jag på om det möjligen ligger till så att då vi människor inte tar hand om planeten, tar moder Jord saken i egna händer. Bara en tanke.

Nu ska jag ta en tur ner till bagaren och storhandla. 
Sedan ska jag ringa och beställa middagsmat.
Jag tror på Karma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.