Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 5 augusti 2019

Gubbslem


Gubbslem är visst en slags alg. Hade jag ingen aning om. För mig har ordet en helt annan betydelse...

Idag väcktes åtal mot förra landsbygdsministern Erlandsson, tre fall av sexuella ofredanden. Han har kladdat på kvinnors lår och hans advokat säger att den gode Eskil ”har inte med flit utsatt någon för något som ska kunna tolkas som sexuella ofredanden”. Alltså, inte nog med att han smeker kvinnolår, han är så korkad att han inte fattar att det är högst olämpligt. 
Jag inser att gamla gubbar kan ha begränsad förmåga att fatta att en klapp i rumpan, en smekning längs låret eller ett flåsande i örat under en styrdans eller annat liknande beteende ogillas av människor som utsätts för det. Så där har män betett sig i evigheter. Tagit för sig. Kvinnor – och förvisso även män – har i århundraden utsatts för kränkande behandling. Och tvingats finna sig i det. Tills nu.
Och de män som inte fattat vad de hållit på med, anlägger oskyldig-hund-minen och hoppas på syndernas förlåtelse.
Glöm det.
Det räcker med gubbslem nu.
Men ja – det går alldeles utmärkt att krama mig och säga hej, tack och hejdå.
Det är nämligen en helt annan sak.
Om någon nu inte har fattat det ännu.

Någon mer än jag som undrar varför det är så tyst från Dramaten om skådisen som fängslats i USA för att ha haft sex med en minderårig flicka? Snubben är 44 år, flickebarnet 14… Hon har frivilligt gått med på att ha sex, säger hon. Båda säger att det är äkta kärlek. Jo, kollar man snubbens Instagram verkar han inte särskilt mogen. Däremot oerhört sexfixerad på ett nästan prepubertalt sätt.
Gubbslem.

Basketspelaren DJ Cooper var ett svin på ett helt annat sätt. Han lämnade urinprov i ett dopningstest och befanns vara – gravid! Jojomensan. Gammalt trick det där, att lämna någon annans urin som man tagit med sig i en liten behållare, väl gömd i en icke synlig kroppsöppning. Det knepet kan varenda pundare.

Men en av de värsta gubbslemmen i modern tid, en viss president, som från flera håll nu hålls delvis ansvarig för helgens två mass-skjutningar i USA, på grund av sina rasistiska och hatiska uttalanden och twitterinlägg skyller nu de här terrordåden på – ja just det – media! Ett av hans favorithatobjekt. ”Falska nyheter har väckt ilska och hat” menar han. Visserligen kan det knappast ha undgått någon vid det här laget att han inte har någon kontakt med verkligheten, men den kommentaren är rent infam. 
Han står och gapar och uppviglar folkmassor med sitt ”build the wall” och upprepar ideligen att sydamerikaner är våldtäktsmän och mördare. Och sen skyller han på media!
Alltså.
På riktigt.
Va?

Det jag verkligen inte fattar är att så många over there vägrar se sambandet mellan 400 miljoner vapen i privatpersoners ägo och det dödliga våldet i landet. Tjugo barn skjuts ihjäl VARJE DAG. Och det finns 88,8 skjutvapen per 100 invånare. Och då snackar vi lagligt inhandlade vapen. Heeeelt sjuuuukt. Och varför i h-vete säljer man automatvapen till privatpersoner? Vapen vars enda funktion är att ha ihjäl så många människor som möjligt på kortast möjliga tid. Finns inte en enda jägare som använder såna. Varför inte låta dem som ska köpa vapen gå igenom samma procedur som gravida kvinnor tvingas till om de vill göra abort? Friskintyg, några dygns betänketid, samtal med psykolog och bara en klinik/vapenförsäljare per delstat. Dessutom kunde man kanske tänka sig att den som vill köpa ett vapen, på vägen till affären möts av skrikande folkmassor utrustade med plakat med bilder på anhöriga som skjutits ihjäl?
Nej, med det stora antalet kongressledamöter som får betalt av vapenlobbyn så lär det inte bli någon ändring. De där tomtarna anser det vara deras grundlagsskyddade rättighet att skjuta först och fråga sen. Eventuellt.
Vilda västern finns inte bara på film. 
Uppenbarligen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.