Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 10 mars 2015

Ingen kommer ihåg en fegis


Feg-is
Margot Wallström bjöds in till Arabförbundets möte. Som hedersgäst dessutom. Gissningsvis som tack för att Sverige erkänt Palestina som land. Visserligen gjorde det att israelerna blev förbannade och kallade hem sin ambassadör, men Israel är tydligen inte så viktigt när det gäller att bli invald i FNs säkerhetsråd. Och det är överordnat allt annat i svensk utrikespolitik just nu. Lär väl gå åt pipsvängen med det nu när saudierna är förbannade på att svenskar ska hålla på och prata om demokrati, feminism och mänskliga rättigheter. Så förbannade att de stoppade Wallströms tal. ”Självklart är det tråkigt” säger Löfven på sitt vanliga, jättebeiga sätt. Köra barnvagn på Internationella kvinnodagen kan han göra. Och klämma fram en tår när han går på bio. Men särskilt engagerad kan man inte säga att han är. Att vara en skicklig förhandlare, som det påstås att han är, tycks inte vara en god ledaregenskap.

Sen undrar jag hur Aftonbladet tänkte när de valde bilder till sin artikel. Jag vet, om man tar en miljard bilder på någon kan den personen se bakfull, packad eller efterbliven ut. Men det är väl tidningens ansvar att inte välja bilder som ser ut att vara tagna under inspelningen av ”I en annan del av Köping”. Eller nåt.


En 27-åring som haft sex med en 13-åring och anklagats för våldtäkt på minderårig, har nu friats i både tingsrätt och hovrätt. Domarna kollade in 13-åringen och tyckte att hon var så välutvecklad att man inte kunde begära att 27-åringen skulle fatta att hon inte var 15. Men alltså. Även om han nu trodde hon var 15, varför skulle en tonåring frivilligt ligga med en som är nästan dubbelt så gammal?
Och än en gång lägger domstolar skulden på ett brottsoffer. Skrämmande.

Två bröder har nu häktats misstänkta för trippelmordet i Uddevalla i helgen. Bröderna sägs tillhöra samma gäng som de mördade och har poserat på Facebook med olika typer av skjutvapen. Narkotikabrott, grova trafikbrott och dopningsbrott finns på deras meritlista.  Innerst inne är de fina killar” säger en granne. Eller hur.

Polisen genomför ”jätterazzior” den här veckan. Man ska bötfälla alla som kör utan bilbälte. Men alltså. Hur kan man vara så pantad att man kör bil utan bilbälte? Javisstja, mäns hjärnor är inte fullt utvecklade förrän efter 26. Och det är visst unga män som är slarvigast när det gäller bilbälten. Bilbälte = fegis? Eller vad?

Yrkestrafikanter är den andra kategorin som är usla på bilbälten. Ja, vad fasen har hänt med yrkesförarna? Varje gång jag är ute i trafiken ser jag minst ett miffo i en firmabil. Inte använda blinkers, fippla med telefonen, köra mot rött, köra över heldragen linje, köra för fort… B-E-D-R-Ö-V-L-I-G-T.

Dagens Nyheter fortsätter sin granskning av integrationen. Idag visas grafik över hur den etniska och ekonomiska segregationen i länet har förändrats från 1991 till idag. Bland annat visas att redan invandrartäta områden fått en ännu större andel personer med invandrarbakgrund. Det man inte skriver något om är bakgrunden till förändringen. Kan det vara så att när nyanlända själva får välja bostadsort, väljer de att bo bland andra från samma hemland? Precis som att man helst väljer skola till sina barn där ens vänners barn går? Och att ens vänner främst har samma bakgrund som man själv?
En annan sak som stör mig är att det i det finstilta står att ”SCB har ingen statistik över andelen med utländsk bakgrund år 1991”. Varifrån kommer då statistiken? Är det bara gissningar eller vad?

Svenska Hollywoodfruar börjar nu marknadsföras hårt. Årets säsong börjar i april nångång. Britt Ekland – den enda som väl är en riktig Hollywood-fru? – hoppar av och ersätts av nån mäklarbrutta från New York. Varken fru eller Hollywood tydligen. Varför inte döpa om programmet? Eller varför inte lägga ner skiten?

Under veckan i Milano förundrades jag över den aggressiva gatuförsäljningen av selfie-pinnar. Ni vet: här-är-bevis-för-att-jag-har-kompisar-vem-tror-ni-annars-tog-bilden-pinne. På allt fler ställen förbjuds den nu eftersom den anses skymma sikten för andra (på t ex sportarenor), den kan användas som vapen (akta så jag inte petar dig i ögat när jag tar en självis på håll) och dessutom kan ”ocertifierade selfiepinnar” störa det allmänna telekommunikationsnätet.
Nä då. Jag kollade.
Det är inte första april idag.

Foto: AP


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.