Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 8 augusti 2013

Machomän?


Tvåhundrasjuttiotre miljoner träffar på Google...

Expressens första-nyhet i dag är Dominique Strauss-Kahn som står åtalad i en omfattande prostitutionshärva. Män med makt tycks ibland råka in i den här typen av snaskigt umgänge. Expressen citerar en källa som säger att sexfesterna var ”rena slakten”, utan att för den skull nämna vad det var som slaktades. Eller vem. Läskigt lät det i alla fall. Av utredarna beskrivs herr S-K som ”sexsoaréernas partykung”. I den åtalades egna öron lär detta låta som ljuv musik. Om man nu ska dra några slutsatser av allt man läst om karl’n.

Den andra stora nyheten i samma tidning är ”Kristin Kaspersen startar om sitt liv – utan män”. Den slutsatsen kom man fram till när Kaspersen som sista kommentar i intervjun säger ”jag blir inte kär så lätt”. Och så ska hon flytta från hus till lägenhet. Öh?

Muttergubben Mannerström levererar ett bra förslag. Om nu riksdagsmännen tycker att maten som serveras på våra äldreboenden är bra, kan väl samma mat serveras i riksdagens personalmatsal under en månad. Go Mannerström! Säger jag bara.

Utan att på något vis raljera över att, som det verkar i dagsläget, ett barn har blivit mördat, måste jag ändå undra vilka krav kvällspressen har på sina journalister. Så här: ”Att liket påträffades på en kyrkogård behöver inte vara helt slumpartat”.

Hemma-hos-reportage hos Ola-Conny. Stor bildspecial. Furu, furu, furu och en tjock-tv. Ja, vad hade man väntat sig? Själv säger han att det inte direkt är något Hollywood-stuk. Det kan man kalla en överflödig kommentar.

Leif Loket Olsson gillar inte nya Bingo-Lotto. Inte för att jag orkar sätta mig in i detaljerna, men har han inte uppnått den ålder då man rent allmänt tycker att det var bättre förr?

Man har hittat en läbbig fisk i Östersjön. Alla tidningar har bilder på den. Ser ut som en psykopat med gigantiskt galoschbett och väldigt oborstade tänder. Firren kallas Nötknäckarfisk och alla badande män varnas. Fisken livnär sig på nötter och synen verkar inte vara av samma goda kvalitet som tänderna eftersom det sägs att den misstagit ”mäns ädlare delar” för just nötter. Ouch!

Något utländskt resemagasin har listat de tio ovänligaste städerna. Fem av dem ligger i USA. Men Aftonbladets journalist verkar inte ha riktig koll på geografin utan inleder artikeln med att den ovänligaste staden är Newark i New Jersey. På andra plats finns Islamabad, Pakistan. På åttonde plats ligger ”Detroit, USA”. Frågor på det?

Dagens lätt-att-missförstå-ord. Identitetskapare.
Är det identitets-kapare eller identitet-skapare?

Dagens äckelnärbilder: spruckna hälar och gigantiska mängder pormaskar. I macro.

Beyoncé har försatt alla i djup chock på Instagram. Hur då? Jo, hon har klippt sig.
Ibland längtar man efter hösten. Och riktiga nyheter.

Och just nu längtar jag mest efter nästa säsong av serien Sons of Anarchy (273 miljoner träffar på Google…). Hur troligt var det på en skala? Att jag skulle fastna för en tv-serie? Och dessutom en som handlar om bikers? Riktigt hårdkokta typer. Oborstade, beväpnade, stentuffa machogubbar ända ut i näshåren. Häftigast är ”Tig”, fullblodspsykopat. Som man bara tokgillar.
Och där sitter vi i soffan och hojtar ”men knäpp den där j-la snuten nån gång nu’rå!”.
Alltså.
Allvarligt.
Man kanske skulle byta stil? Bli en hårding?
Törs man börja med att dricka kaffe utan mjölk?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.