Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 20 augusti 2013

Åsiktsmassaker

Inte Isenbajevas pudel


Det finns människor som har en åsikt om precis allt. En del av dem, ganska många faktiskt, tycks dessutom känna ett oemotståndligt behov av att dela med sig av alla dessa åsikter. För många år sedan gick det småtaskiga rykten om Anders Björck, moderat riksdagsledamot och sedan landshövding i Uppsala. En journalist som behövde en kommentar till någon politisk händelse, oavsett vilken, kunde alltid ringa till Anders Björck.
-                -  F-n, nån måste säga något om det här…
-                - Ring Anders Björck vetja
Om det är sant eller ej har jag ingen aning om, men det var lite komiskt. Och karln ser alltid väldigt glad ut på bild. Till och med när han blev arg på Carl Lidbom i KU.

Men annars.
Jaså dom har flyttat ihop, då är det väl dags att skaffa barn.
Åhå, men hur gammal är ungen då? Snart tre? Då är det väl dags för nästa kotte!
Vilken hemsk tatuering, så dumt att förstöra kroppen så där.
Hur länge ska du vara singel då? Du får börja nätdejta, så där kan du inte leva.
Nej, jag tycker inte ni ska måla köksluckorna.
Vilken massa mossa ni har i gräsmattan, dags att göra nåt åt den va.
Nu får du sluta färga håret mörkbrunt, du är alldeles för gammal.
Hon borde banta.
Han borde sluta röka.
Varför kan dom inte… och så vidare.
I evighet.
Amen.

Jag har funderat jättemycket över det här beteendet. Vad ger andra rätten att leverera en massa åsikter? Utan att bli ombedda, liksom. Tala om för andra hur de ska leva, inreda sina hem, klä sig… Är det välmening? Är det för att leda andra in på rätt spår, det vill säga deras eget spår? Uppfostra sina medmänniskor? Får de en kick av att klanka ner på andra och därmed själva framstå i en bättre dager?
Att sitta och kritisera folk i veckotidningar, tv och på håll ute på stan (utan att vederbörande märker något) är en sak. Att skriva andra på näsan är en helt annan.

Leif GW Persson säger i Expressen att han har ”tjatat på dem att göra vissa saker”, polisen alltså. Det är inte första gången. Antagligen inte sista heller. Är snuten möjligen trött på honom? Alla som tror det ställer sig upp. Så där ja, det är bra att resa på sig var tjugonde minut har jag läst.

Expressen skriver om en man som inte har fått ut sin medicin på två dagar. Synd om honom i och för sig, men varför ha så dålig framförhållning när det gäller mediciner som han tagit regelbundet under många år? Varför vänta till sista minuten med att gå till apoteket? Liksom.
Förresten fick jag klara mig utan min medicin i ett helt år när läkemedelsföretagen tjafsade om patentet.

Rysslands idrottsminister har nu uttalat sig i debatten kring den ryska anti-gay-lagen som i praktiken innebär att människor som demonstrerar för homosexuellas rättigheter riskerar att åka i finkan. Först gjorde ju Isenbajeva den absolut dummaste pudel världen har skådat och påstod att hon blivit missförstådd. Allstå. Hallå. Hennes engelska är det sannerligen inga större fel på. Hon borde skaffa sig en ny rådgivare. Något mer trovärdigt borde väl nån ha kunnat hitta på? Va?
Och nu säger idrottsministern att allt är de västerländska mediernas fel. Och lagen skyddar barns rättigheter.
-              - Vi vill skydda våra barn vars psyken inte är fullt utvecklade, från propaganda om  
      narkotikamissbruk, fylla och icke-traditionella sexuella relationer, säger han.
På ryska får man anta. Så inte han också blir misstolkad.
Sermanpå. Det värsta som kan hända ryska föräldrar är att ungarna knarkar, super och är gay. Och sånt måste man ju försöka stoppa med alla medel.

I lördagens höjdhoppsfinal hade Emma Gren Tregaro målat alla naglar i samma röda färg. Gubbarna i toppen hade mullrat. Det var onödigt att utmana, tyckte gubbsen. Och la till att om Emma hade målat regnbågsnaglar under ett OS hade hon fått sätta sig på nästa plan hem. År 2013. Hjälp.

I den täta rapporteringen om bluffmejl som cirkulerar är det nu ett från Tele2 som går ut massivt. I mejlet sägs att eftersom man betalat fakturan två gånger ska man få pengar tillbaka och ombeds skicka sina kontouppgifter.
Alltså.
Är det någon som går på sånt?
Fortfarande?
Till och med folk som inte ens har Tele2 som operatör har klickat på länkar och fått in en massa virus och annan skit i sina datorer. Få pengar verkar ha samma magiska effekt som Sesam öppna dig. Märkligt.

Konstigaste bilden i Aftonbladet i dag är en röntgenbild på en penis innehållande en gaffel. Mannen hade själv petat in gaffeln och när han inte fick ut den igen var han tvungen att åka till akuten.
Det var väl väldigt dumt att stoppa in en gaffel i snoppen.
Skulle jag sagt till honom.
Utan att bli ombedd om en åsikt.
Jodå.
Jag kan jag också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.