Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 3 juni 2013

I lagens namn

Det är inte bara i Husby det brinner


Så var då äntligen årsmötet i tomtägareföreningen Sandlådan avklarat. Man kan bli mörkrädd för mindre. Styrelsen fick en rak fråga om skälen till att de avgått i förtid. Det mejl man skickade ut till medlemmarna uppfattades som att man under åratal utsatts för fullständigt orimliga krav från olika håll och att man nu inte orkade med trycket. Dessutom hade man bett om hjälp och stöd utan att få det. Vem man hade bett om hjälp framgick inte av mejlet, inte heller vad man hade behövt hjälp med eller vilka orimliga krav de fått på sig. Inte undra på att valberedningen inte hittat en enda medlem som kunde tänka sig att sitta i styrelsen. Några sådana hemskheter vill man inte bli utsatt för. Nåväl, det löste sig till slut eftersom styrelsen så småningom erkände att man inte gillade frågorna som den valda revisorn ställde om redovisningen. Enligt min bedömning fullkomligt relevanta frågor och påpekanden som att man t ex måste skicka kontrolluppgifter till Skatteverket på ersättningar man betalar ut, att man inte kan ta upp gamla kvitton i årets bokföring och att fakturorna ska skickas till kassören och inte till någon annan i föreningen som inte ens sitter i styrelsen.
-          -    Det blev för mycket, förklarade en rodnande ordförande upprört, alla såna där påpekanden om småsaker. Till slut rann locket över!
Hon sa så. 
Kassören, som är en mer sansad person, tillstod att beslutet att avgå kanske hade varit aningen förhastat och en rejäl överreaktion men när de insåg det var det för sent att ångra sig.
Sandlåda.
Säger jag bara.
Nu är en ny styrelse vald och de som valdes accepterade sina uppdrag under förutsättning att man inte behöver följa lagar och regler, det skulle bli alldeles för omständligt och betungande.
Herregud.

Husby. Läser intervju i dagens Expressen och inser att kravallerna måste vara mumma för försäkringsbolagen. De som tidigare hade trafik- eller halvförsäkring på sina bilar har nu tecknat helförsäkring. Dessutom kan bolagen höja premierna eftersom Husby med omnejd klassas som högriskområde. Tacka bråkstakarna för det.

Även SD borde skicka tackbrev till ungdomarna som bränner bilar och kastar sten. Kravallerna har fått även de mest toleranta människor att känna att nu är måttet rågat. Och det är knappast regeringen de skyller på. Eller ungdomsarbetslösheten. Eller nedskärningarna i skola och fritidsverksamhet. Nope. De lägger hela ansvaret på de grabbar som syns i medierna. På killarna 18-24 år som saknar både utbildning och jobb men har täta kontakter med polis och sociala myndigheter. Och på deras föräldrar som flyttat hit. Mer än en gång de senaste veckorna har jag hört kommentaren: Om ingen tar itu med integrationspolitiken snart så röstar vi på SD i nästa val. Det är ju det jag säger. De enda som har något att vinna på kravallerna är SD. Läskigt.

Och det vore ju bra om man snabbt kan utreda vad som hände när polisen sköt machete-mannen; händelsen som bråkstakarna skyller på. Att tillsätta en utredning känns som ett förlegat försök att komma tillrätta med problemen. Men väldigt, väldigt svenskt. Det är så man ”löst” problem i årtionden. Otroligt framgångsrikt. NOT!

En av de intervjuade vågar inte framträda med namn och bild i tidningen men säger att ”det bästa botemedlet är om de vuxna blir mer synliga i Husby”. Men hon vågar sig inte ut själv. Där finns kanske ett av problemen. Någon annan ska nattvandra, dela ut korv, ta bråkmakare i örat och skicka hem dem till mamma och pappa.  

Ett gäng misshandlade en handikappad kvinna i en hiss i Luleå i helgen och lämnade henne medvetslös i en stor blodpöl. Misshandeln var omfattande och blodet hade skvätt ända upp i hisstaket. Alltså. Hur FAAN (på ren svenska) är man möblerad i skallen när man gör något sådant? Va? VA?

Signor Berlusconi ska vittna i rättegången om sexuellt utnyttjande av minderårig. Äntligen. Han har konstrat och krånglat tillräckligt länge nu. Åklagarens bevisning är omfattande, så man kan anta att det inte spelar så stor roll att Silvio blånekar. Telefonavlyssning och vittnesmål och dessutom smycken och tiotusentals euro som flickorna fått för att ”dansa” för gamla farbröder. Eller hur.

Den 22-åring som misstänks för att ha styckmördat en 20-årig kvinna i Boden verkar snärja in sig i alltmer krystade förklaringar, om man ska tro på vad tidningarna skriver. Man har nu analyserat blodet som hittades i bakluckan på 22-åringens bil. Det kom från den nu mördade 20-åringen. ”De var vänner så det kan finnas flera förklaringar till det” säger mannens försvarare. Alltså, jag har många vänner och jag har haft ganska många bilar genom åren. Inte en enda gång har någon av mina vänner blodat ner någon av mina bilar. Särskilt inte något bagageutrymme. Inte ens jag, som har skurit mig rejält i fingrarna flera gånger, har blodat ner bilen. Inte någon enda stans faktiskt.

Michael Douglas är på bättringsvägen efter sin strupcancer. Det ligger nära till hands att misstänka att hans storrökande är orsak till cancern, troligen också i kombination med hans rikliga alkoholkonsumtion. Men det ville inte Douglas gå med på. Och nu har han kommit med förklaringen: hans cancer är orsakad av oralsex. Frågor på det?

Bradley Manning, militären som läckte ofantliga mängder hemligstämplat material till Wikileaks, kan bli satt bakom lås och bom till döddagar. Allmänheten har en mycket blandad bild av honom – hjälte, martyr eller landsförrädare? Eller allt på en gång?

Apropå Wikileaks. Nu har väl Assange suttit på Ecuadors ambassad i London i snart ett år? Ecuadors utrikesminister säger att Storbritannien kränker de mänskliga rättigheterna. Öh? Sedan när är det en mänsklig rättighet att hålla sig undan lagen?

Di fattige har ingen lag, sa morfar en gång.
Va?
Nä, det står ju Svea rikes lag på boka.
Humor.
Gör att man står ut med mycket elände.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.