Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 21 maj 2012

Häpnadsväckande

Det var tydligen grillväder i helgen.
Det är stora nyheter som levereras just nu. Minsann.
Chris O'Neill och Sofia Hellqvist får gå på Estelles dop i morgon. Wow. Kungahuset har blivit så himla trendigt och modernt att man numera kan acceptera samboförhållanden. Helt öppet. Vad händer med gamla Sverige?

Den andra stora nyheten är att icke mindre än åtta (8) kattungar har fått namnet Estelle sedan i februari. Wow en gång till. Och som om inte det var nog, finns det numera också 37 hundvalpar som lystrar till det namnet. Var ska detta äventyr sluta?

Det ska tydligen vara franska namn nu. I alla fall i kungahusen. I Danmark fick det senaste tillskottet namnen Athena, Marguerite, Francoise och Marie. Den lilla sessan fick i alla fall ett normalt namn. Marie och inte Mary. En av faddrarna har svenska anor, pappan är från Tranås. Det är ingen hejd på rubrikerna i dagens tidningar.

En av Aftonbladets lyder "Kvinna 50+ skyl dig!" där artikeln handlar om att toleransen för att kvinnor är lättklädda sjunker i rasande takt med att kvinnans ålder stiger. Jag kan hålla med om att det finns alldeles för många gamla tanter som klär sig som tonåringar och att det kanske inte är höjden av smakfullhet, men om tanterna trivs med att visa både valkar, celluliter och gäddhäng så varsågod. Vem orkar störa sig på sånt? Liksom.

Och så har det brunnit i en bastu i Riksdagshuset. En person från SD har uttalat sig eftersom han "var på sitt kontor". Var höll alla andra riksdagsledamöter och tjänstemän hus? Och varför började det brinna? Var det någon SD-ledamot som satt där inne och tänkte så det osade?

Det blev "läsarstorm" mot Loreens nya scenkläder. Oj oj oj.

Mästarnas Mästare i går. Stefan Schwarz förlorade nattduellen och blev sur. Löjligt. Den som sig i leken ger, han får leken tåla heter det ju. Och Susanne Ljungskog hade hårdare nypor. Sånt e' livet. I övrigt tycker jag det är lite för mycket prat och för lite tävlingar i årets omgång. Och inte lagar dom någon mat heller, verkar bara vara hemkörning där. Latmaskar.

Mer TV. Camilla Läckberg åkte ur fredagens Let's Dance. Ja, jag kollar på det nu. Måste ju se hur det går för lillkillen Anton. Men å nej! Då börjar hon snart skriva böcker igen! Hjälp.
Tony Irving tvingades genomgå en fettsugning inför årets säsong skriver kvällspressen. Möjligt. Men tjockskallig är han fortfarande så inte var det där man sög i alla fall.

Ebba von Sydow ger ut en kokbok tillsammans med sin syster. Fast så mycket mat lär det visst inte handla om. Åttio av bilderna föreställer systrarna själva. Hybris i kubik.

MC-gäng gör stora förtjänster på att sälja potenspiller, skriver bland annat Dagens Nyheter. Vid ett tillslag mot Hells Angels i Uppsala gjordes ett stort beslag av potenspiller. Vad är det som säger att knuttarna säljer pillren? De kanske var för eget bruk. Men det vore ju rackarns pinsamt att erkänna.

En kvinna i USA (var annars?) ska böta drygt en miljon kronor för att ha skickat sin adopterade son till Ryssland. Hon adopterade killen när han var sju år gammal men bara ett halvår senare hade hon ångrat sig. Killen var inte så väluppfostrad och skötsam som hon hade hoppats. Enkel biljett tillbaka till Moskva med en lapp om halsen med texten: "Till den det berör. Jag vill inte längre vara förälder till det här barnet. Eftersom han är ryss återlämnar jag honom till er omsorg och vill annullera adoptionen."
Och ändå. Varför blir jag inte särskilt förvånad? Det är ju JAG som är viktigast i hela världen. Alltid.

Se bara hur det ser ut i vår fina park efter en solig helg. Vad är det för nedrans flatpall som bara ställer skräpet bredvid soptunnan när den är full? Det finns typ tjugoåtta andra soptunnor på gångavstånd. Men nähä då. Någon übersmart person har i alla fall travat sina engångsgrillar i en prydlig hög. Solna kommun kan ringa den som har hand om Vasaparken. Där finns en soptunna särskilt avsedd för just engångsgrillar. Smart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.