Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 1 juni 2012

Stålar


Håkan Juholt, 49

Brad Pitt, 48

Det är mycket pengar i dagens DN; böter,  fynd och rea.
Ledarsidan tycker det är bra om staten tvingar kommuner som inte följer lagen att pröjsa föräldrar som måste vara hemma med sina barn för att kommunen inte kan fixa barnomsorg. Bra idé där. Skulle vara snyggt om man införde samma system när kommunerna inte kan ordna plats på särskilt boende för funktionshindrade, dementa och gamla. Kostar många komp-timmar och semesterdagar, framförallt för medelålders kvinnor. Men vi är inte lika högljudda som småbarnsföräldrar. Dumt av oss.

På ledarsidan skriver man också om partiledarnas betydelse för väljarsympatierna. Om Juholt säger man: "Socialdemokraternas mest misslyckade partiledare genom tiderna". Ouch!

Apropå (s), på ledarplats uttrycker man också viss förvåning över slutsatsen att partiets motstånd mot vinstdrivande i välfärden inte handlar om kvalitet utan om att vinst är fult. Det var väl ingen nyhet?

Tidningen Fokus har rankat Sveriges kommuner och kommit fram till att Habo är bäst att bo i. Var ligger Habo? Och finns det några jobb där? Sämst i undersökningen var Haparanda. Vad är det för fel på Haparanda?


Tärnaby hade nästan tre decimeter snö i morse. Första juni. Till och med Tärnaby borde ha sommarväder nu. Jag vet var Tärnaby ligger.


Hilary Clinton "sågar rysk politik". Borde inte människan ha råd att gå till frissan? Tänkte jag och bläddrade vidare. Bla-bla-bla.

I USA har en forskare kommit fram till att unga och medelålders män luktar värre än gamla människor. Sensation! 41 personer fick lukta på gamla tröjor. Fyrtioen. Det är sämre än Pedigrees underlag för reklamen om att 75% av svenska hundar plågas av sina ägare.

Expressen skriver om ännu en kannibal. I USA förstås. En snubbe som haft ihjäl sin rumskompis och käkat upp hjärtat och delar av hjärnan. Skicka dit några norska psykologer för att undersöka de här stollarna. De är säkert friska och fullt tillräkneliga...

Apropå Norge. Den norske terroristen lär ha skrivit en hel del om sin mammas och sin systers könssjukdomar. Uttryckt sig hatiskt, till och med. Ja, det verkar ju fullt normalt. Eller? Gör inte alla det? Inte?

Det lär bli rea på biljetter till Madonnas turné. Världspremiären beskrivs som en av de största flopparna i världshistorien. Expressen skriver att det mesta låter "för djävligt" och att pri-Madonnan är stel. Botox, heter det. B-O-T-O-X. Så där ja.

Grekland. Nu pratas det om att införa en tillfällig valuta parallellt med euron. Och jag som just hittat en hel näve gamla drachmer. Snopet.

Och apropå stålar. Det är köparnas marknad när försäljningen av fritidshus kommit igång för säsongen. Fyndläge, skriver DN. Bästa fyndet är en stuga i Arholma, Norrtälje som slumpas bort för 15,9 miljoner. Prissänkt med 4,6 mille.
Ett riktigt vrakpris.
Man kanske skulle slå till?

Nytt ord i dagens Expressen; grenspecifik kompetens.
Sveriges Olympiska Kommitté har ingen sån.
Det står så.

Och vad har då Håkan Juholt och Brad Pitt med dagens blogg att göra? Inte mycket (annat än att de lär ha mer stålar än jag), jag bara tycker det är så komiskt att de är jämngamla. Okej då, nästan jämngamla. Håkan är nio månader äldre.
Det syns.
Faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.