Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 25 juni 2012

SemesterväderJaha. Hur ska en semester börja om inte med skyfall och kyla? Då kan man ju klämkäckt säga att det i alla fall inte kan bli värre.

Midsommarhelgen skördade färre dödsoffer än vanligt vilket stör kvällstidningarna. Intill varje artikel om någon trafikolycka finns uppmaningen "Vet du mer? Har du bilder? MEJLA OSS!". Desperados.

När räknas man som minderårig? Frågan dök upp i skallen efter att ha läst om tidningsbudet som dömdes för våldtäkt på en minderårig flicka. "Hon skulle sova över hos en kompis men gick ut mitt i natten för att röka" står det. Vem försåg henne med cigg? Den som langade borde väl dömas? Eller det kanske inte är straffbart? Tidningsbudet förklarar övergreppet med att han "bara ville göra henne glad". Undrar hur fru och barn mår med en make/pappa som har den uppfattningen om hur man gläder någon.

Jättestor nyhet på midsommardagen; Anja Pärson är homosexuell. Är det någon som ens höjer på ögonbrynen åt kändisar som "kommer ut" nu för tiden?

Wayne Rooney tycker det var surt att förlora gårdagens EM-match med straffläggning. Kunde han väl tänkt på när laget hade chansen att spela till sig en seger? Dessutom kunde han tänkt på att det är bra att kunna springa en stund, särskilt om man är synnerligen högavlönad lirare. Han hasade omkring som en soffpotatis på mittfältet mest hela tiden. Slött.

Åke Svanstedt har gift sig med en 22 år yngre tjej. Jo, hästtjejer får tidigt lära sig att det är något glamoröst och speciellt med hästgubbar. Lite peddovarning, faktiskt.

Ständigt lika pinsamma följetongen Assange. Nu presenterar han en kravlista för att låta sig utlämnas till Sverige. Han vill att man från amerikanskt håll garanterar att man inte ska kräva att Sverige skickar honom vidare dit. Alltså. Jag tror inte han behöver oroa sig. Han är så körd överallt nu så det är ingen som vill ha in honom i landet. Inte ens Ecuador, verkar det som.

Ett gäng "LO-toppar" avslöjar i en ny bok hur socialdemokraterna bäddat för dagens stora arbetslöshet. Det var oväntat.

Aftonbladet skriver att "MediaMarkt är den mest kundfientliga hemelektronikkedjan". Förvånad, någon? Allt annat känns puckat. Faktiskt. Tidningen skriver också att Siba är "bäst i klassen". Inte så konstigt. Med läbbiga Fabian i kaskader av usla reklamfilmer är det fler som gör som jag; bojkottar Siba. Har man inga kunder finns det heller inga som klagar. Intressant taktik.

Ett gäng läkare vill att det ska införas "skatt på fett". Då undrar man om det är feta människor som ska betala mer i skatt? Fetma kostar mångmiljonbelopp varje år bara i vårdkostnader och eftersom feta människor får skylla sig själva att de blir sjuka (till skillnad mot alla rökare, alkoholister, idrottare, tränings-freaks, knarkare, arbetsnarkomaner, latmaskar, risktagare och andra med liknande icke normala beteenden) bör de betala sin sjukvård själva. Men så var det nu inte. Läkarna vill införa extra skatt på fettrik mat. Snart kommer LCHF-lobbyn med moteld. Sanna mina ord.

Emilio Ingrosso gråter ut i AB och säger att Pernilla ångrar att hon polisanmälde honom (hur vet han det?) och att det är Charlotte Perelli som har splittrat familjen. Tänk så skönt de människor har som kan skylla allt elände på alla andra. Det va'nte jag. Liksom.

En australiensiska mördades i Phuket nyligen. Hemskt. Men jag undrar varför tidningarna envisas med att skriva att det var "utanför svenskhotellet". Hotellet ägs inte av någon svensk och det bor inte anmärkningsvärt många svenskar där. Däremot finns det med i många svenska resebyråers utbud. Och vad har det med mordet att göra? Liksom.

Livsmedelsverket har efter ingående studier konstaterat att det finns blyspår i älgkött, särskilt i den del av köttet där kulan har passerat. Alltså. Jag undrar hur mycket pengar det läggs på fullständigt meningslösa studier i det här landet. Var inte den slutsatsen ganska självklar? Va?
Men att man därmed avråder barn och gravida från att äta älgfärs känns faktiskt ganska hysteriskt.

Och i Expressen kan man testa om man har koll på Hollywoodkändisarnas avkommor.
Nä tack. SÅ desperat har jag inte blivit av regnvädret.
Inte än i alla fall.1 kommentar:

  1. Och nu står det att Assange "kan fly i en säck med diplomatpost". Han måste vara guilty as hell till våldtäkterna, annars skulle han inte göra nåt så desperat. Killen är helt klart störd.

    /Trogen läsare

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.