Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 14 juni 2012

Mycket naket

Humörhöjare


Falska enkronor gör narr av kungen. Undrar om Expressen fattar hur rolig den rubriken var? Narr. Kung. Liksom. Och det är ganska fantastiskt att någon lägger ner möda på att förfalska enkronor. Det kan knappast vara av ekonomiska skäl. Mer ideologiska va? Bilden är ganska lik den äkta enkronan men texten runt omkring är utbytt till Vår horkarl till kung. Kreativt.

Matthew McConaughey (hur f-n uttalas det) - mannen med fejkskrattgroparna och den oljade tvättbrädan - har gift sig och sålt bilder från bröllopet. Dyrt, får man anta. Det märkliga är att han inte har bar överkropp på en enda bild. Vad har hänt med karln?

Lite slarvigt undrade många om svenska fotbollslandslaget fått hjärnblödning i måndags. De spelade som småtjejer. Nej, nej passa inte bollen till mig! ungefär. Mats Ronander fick hjärnskakning. Fast det var visst efter matchen. Han lär ändå ha varit den svensk som spelade bäst...

Madonna turnerar vidare och tricken för att skapa rubriker känns allt mer desperata. Tuttflash i Istanbul och i Rom moonade hon publiken. Förvisso fina, fasta skinkor (ja, jag är lite avundsjuk) men hon är väl tillräckligt stor för att förlita sig på det musikaliska? Va?

Och frågan är vem som inspirerat vem? Den svenske målvakten fick stå med sin nakna röv i vädret medan lagkamraterna sköt fotbollar på honom. Alltså. Det där med hjärnblödning kanske inte var helt fel tänkt ändå? Det känns faktiskt inget vidare att bilderna nu kablas ut över världen. Det känns faktiskt inte alls okej att vi visar upp vårt landslag på det där viset. Och jag undrar än en gång hur det kommer sig att man kan bli mångmiljonär trots att man inte har någon hjärna. Skämskudden åker fram direkt.

Å andra sidan. I Ukraina lever 90 000 barn utan sina föräldrar. 60 000 av dem har övergetts av föräldrarna för att de inte har råd att ta hand om dem. Det ger lite perspektiv på vad som är viktigt här i världen.

Men apropå flashar. En annons för gräs visar två tjejer som ligger på mage i gröngräset. Hårmanarna svallar och brösten närapå ramlar ur blusarna. Var det någon som såg gräsmattan? Skulle'nte tro det. Och på bilden intill står en stormagad, gråhårig herre och berättar hur man gör succé vid grillen. Stereotyp är bara förnamnet.

Den nakne kannibalen som tuggade sönder ansiktet på en hemlös man i USA blev ihjälskjuten på platsen av polis. Ingen segdragen rättegång där inte. Expressen skriver att han tuggade hejdningslöst. Hjälp. Av flera skäl.

Aftonbladet skriver att en massa människor betalar tusentals kronor för mycket till tandläkaren utan att veta det. Då har man en riktigt fet plånka skulle jag vilja säga. Om man kan betala tusentals kronor utan att märka nåt.

Just som man trodde att förtroendet för polisen var i botten kommer nästa grej. En biljakt i Malmö slutade med att en cyklist blev ihjälkörd. Polisen säger att man avbröt jakten långt innan olyckan. Vittnen säger en helt annan sak. Och nu vägrar polisen uttala sig över huvud taget. Ruttet.

Celine Dion har en sinnessjukt stor kåk säger Aftonbladet TV. Inte så konstigt att man kan friskförklara den norske terroristen. Folk verkar inte ha någon koll på vad sinnessjuk betyder längre.

En politiker i Hudiksvall har ertappats med brallorna nere. Bokstavligt talat. Han visar hela mumindalen på bilden. Han hade sex med en förståndshandikappad kvinna "i sin färdtjänstbil". Och eftersom språkvården inte är vad den borde vara i kvällspressen, fattar man inte om det var mannen eller kvinnan som hade en "färdtjänstbil". Vad är det förresten? På bilden ser det ut som en vanlig Volvo. Total förvirring.

Åsa Lindeborg i Aftonbladet ondgör sig över hur olika länge de olika fotbollsexperterna får prata. Ballen är rund, parafraserar hon, och menar att Daniel Nannskog får prata dubbelt så mycket som Johanna Frändén bara för att han är man. Han är SKÅNING. Det är därför han sitter där och får vara pratkvarn. De snackar sönder varenda anställningsintervju så till den milda grad att TV anställer dem för att få stopp på babblandet. Hur ska man annars förklara alla skåningar i TV? Va? Dessutom svamlar inte Johanna Frändén lika mycket, så hon hinner säga en massa kloka saker på halva tiden. Så det så.
"Det där kan ha varit världshistoriens längsta svar" sa André Pops härom kvällen om Nannskogs mundiarré. Men varför i hela helvetet avbröt du honom inte? Va?

FP har dammat av sitt gamla förslag att man ska kunna svenska för att bli svensk medborgare. Genast beskylls de för att vara rasister och SD hakar snabbt på och säger att de båda partierna vill samma saker. Stopp och belägg. När tog man bort kravet på kunskaper i svenska för medborgarskap? Jag vet flera utlandsfödda som fått genomgå språkprov, både muntligt och skriftligt, innan de blev svenskar. Är inte det ett rimligt krav? Att man ska kunna språket i det land man är medborgare i? Hur ska man annars kunna fullfölja sina medborgerliga rättigheter och skyldigheter? Men det är klart, om de röstberättigade inte kan språket är det ju lättare att sticka valsedlar i händerna på dem och få en massa röster.
Tänkte'nte på det...

Plantagen annonserar om 50% rabatt. Den som vill ha en hel rabatt får alltså handla någon annanstans. Hur tänkte dom där? Va?

Vi har världens bästa underhållning i vår lilla park. Närmaste dagiset tar hand om den minsta sorten som maken brukar uttrycka det. Småttingarna är bedårande charmiga i sina alldeles för stora rosa västar. I morse hade de någon form av samling i den lilla lekparken. Satt som små ljus på rad och lyssnade andäktigt på fröken (eller vad de kallas nuförtiden). Vore jag Häxan Surtant skulle jag säga att jag endast med största svårighet kan föreställa mig denna lilla skara i samma situation om sisådär tolv år. Men det säger jag inte.
Jag står här på min balkong och ler lite fånigt i stället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.