Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 11 juni 2012

Några måndagsstickI ett allt surare klimat, både bildligt och bokstavligt, kan man behöva pigga upp sig. Gå på ett bröllop funkar utmärkt. Blir man inte bjuden på ett kan man alltid smyga in i en kyrka där vigsel pågår. Ja, det är alldeles tillåtet (även om brudparet och gästerna kanske tittar lite surt). Kyrkan är till för alla och ingen tillställning är därför privat, om någon nu trodde det. Åka till ankomsthallen på närmaste flygplats är också humörhöjande.

Men ibland måste man få vara sur och avreagera sig. Bli förbannad. Tänka elaka tankar. Däremot är det tydligen inte okej att vara duktig. I alla fall inte om man är kvinna. Alla kvinnor ska jobba stenhårt för att inte vara så himla duktiga hela tiden. Minsann. Är det män som hittat på det? Eller andra duktiga kvinnor som är rädda för konkurrensen? Va?

Och är det månne därför som kvinnor så sällan blir invalda i de stora bolagens styrelser? De anstränger sig för att inte vara så himla duktiga (man kan bli utbränd av det, sägs det) och i stället pratas det om kvotering. Vore det inte bättre att kvinnor får visa hur dugliga de är? Bli invalda för sin kompetens i stället för att tilldelas en plats bara för att de är kvinnor. Inte klokt. Ungefär som monarkin. Bli statschef bara för att man har kungliga föräldrar och inte för att man är kvalificerad och bättre än sina konkurrenter.

Caremaskandalen. Nu har även tankesmedjan Timbro också kommit fram till att kritiken var orättvis. Precis som Dagens Samhälle gjorde för en tid sedan. Expressen redogör för hur alla dessa Caremas försvarare hör ihop med varandra men det blev så rörigt att jag tappade tråden. Timbro menar att journalistkåren publicerat saker som inte var tillräckligt nyanserade. Alltså. Hur nyanserad kan man vara när man beskriver liggsår, fullkissade blöjor och personalbrist. Va?

Partierna på höger- och vänsterkanten har stora framgångar i Frankrike. Ja, i andra länder också verkar det som. Man ska inte vara så himla lagom längre. Inte när det gäller någonting faktiskt. Och nu har trenden nått politiken. Jag tycker det räcker med att svenska vänsterpartiet vill införa krav på män att sitta och kissa för att bli avskräckt. Herregud. Hur långt kan politikerna gå för att styra människors liv?

Ända in i döden, tycks det. Som svar på den frågan. Svenskarna i allmänhet och storstadsbor i synnerhet tar alldeles för lång tid på sig för att få sina anhöriga i jorden. Här prioriterar vi inte sådant utan låter våra döda ligga och vänta medan vi försöker pussla ihop våra fulltecknade almanackor till en lämplig halvtimme av vår dyrbara tid. Det är faktiskt pinsamt. Och då får vi kanske finna oss i att Dom Som Bestämmer lägger sig i för att skynda på begravningarna.

Stockholmarna är också värst i landet när det gäller att gå till doktorn. Är vi klenare än alla andra? Pjoskigare? Skulle'nte tro det. Vårdcentralerna har satt i system att aldrig behandla en åkomma vid första besöket. Patienterna får rådet att gå hem och vila/ta en alvedon/vänta och om det inte går över om ungefär en vecka kan man komma tillbaka. Vårdcentralerna får betalt per besök och det här är ett smart sätt att dra in stålar från landstinget. Sen att det är kö till primärvården bryr man sig inte om. Inte klokt.

Inte klokt är det också med läkemedelsbibeln Kloka Listan. Vår husläkare följer den slaviskt. Spelar ingen roll att man ber om en allergimedicin som man vet funkar. Finns den inte i Kloka Listan skriver han inte ut den. Nu är jag inne på den fjärde medicinen ur hans bibel. Det har kostat många hundralappar och ett alldeles för stort antal dagar med läbbiga biverkningar. Medicinen jag fått förr om åren har ungefär sju kända biverkningar, som dessutom är mycket sällsynta (färre än en av 10 000 får dem). Medicinerna i Kloka Listan har ungefär fyrtio varav de flesta är vanliga (mer än en av 100 får dem). Jag kan tycka att det inte är så himla klokt att ordinera sån medicin. Här är några av biverkningarna: tarminflammation, huvudvärk, snuva, klåda, depression, sömnsvårigheter, tics, hjärtklappning, aggressivitet, kramper, yrsel, onormal leverfunktion... Av vanliga j-la allergitabletter. Det är faktiskt helt sjukt.
Sjukt. Säger jag.

Aftonbladet skriver att myggorna ger sig på personer som är sugna på sex. Man utsöndrar mer koldioxid då och det gillar myggen. Se man på. Tipset i sommar är alltså att ragga på nån med många myggbett...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.