Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 21 juni 2012

Helt hysteriskt


Alltså. Ibland önskar man att människor kunde utrustas med en stopp-knapp. Ett slags död-mans-grepp som stänger av när man tappar taget. Julian Assange skulle behöva en, till exempel. Nu hukar han inne på Ecuadors ambassad där han lovats besked på sin asylansökan inom ett dygn. Ecuadors president ska tydligen bedöma riskerna för att Assange döms till döden om han utlämnas till Sverige. Han påstår nämligen att risken är överhängande. Nu får han väl ändå ta och kamma till sig. Han har nog suttit instängd i det där lilla slottet för länge. Ägnat dagarna åt att kravla runt i sina paranoida fantasier. Hysterisk är bara förnamnet.

"Läpp-åtal". Rubrik i dagens Expressen. KI-forskaren som åt upp sin frus läppar berättar om varför han gjorde det. Vill vi verkligen veta det? Nej, verkligen inte.

Dagens Nyheter fortsätter att rapportera från sin omfattande granskning av AP-fonderna. En av direktörerna kör en bil som inte är godkänd enligt statens regler för tjänstebilar, men han förklarar det med att han har en husvagn som väger två ton så han behöver en fläskbil. Vad använder han husvagn till i tjänsten? Det står inget om det i tidningen.
Sen har DN pratat med en etikforskare som säger att det är affärslivets vidlyftiga representation som smittat av sig till statliga bolag. Då undrar jag bara var herr etikforskaren varit de senaste trettio åren. Under 1980-talet var representationen vidlyftig. Med råge. Sen kom krisen och företagen fick rätta mun efter matsäcken, som det så vackert heter. Visa oss gärna det privata företag där mer än 60% av de anställda har tjänstebil (19 av 31 enligt DN), eller ett där samtliga anställda har städhjälp hemma som löneförmån eller ett där personalen får supa sig full på företagets bekostnad en gång i månaden (minst) och sedan blir bjudna på taxi hem. Skulle'nte tro det.
Snarare är det nog så att statligt anställda TROR att de har så mycket sämre anställningsvillkor än privatanställda och unnar sig en rad förmåner för att kompenseras. Bara i skattefinansierad verksamhet dålig verksamhet bedrivas år ut och år in utan att någon får smisk på fingrarna. Uppenbarligen.
Ap-fonder kan vi döpa om dem till. Men det vore en förolämpning mot ap-släktet.

Landstinget i Kronoberg har anmält sig själv enligt Lex Maria. En patient avled när man skulle operera ut två knivar som han svalt. Varför han hade svalt två knivar framgår inte. Nu begränsar landstinget denna typ av operationer till ett fåtal kirurger för att det inte ska hända igen. Hur vanligt är det att folk sväljer knivar? Det stod inget om det heller.

Den gravt funktionshindrade kvinnan som på heltid vårdades av sin man och kunde kvittera ut mångmiljonbelopp från försäkringskassan står nu inför rätta tillsammans med den vårdande mannen. På film ser man hur hon svänger ihop en hamburgare i familjens gatukök, drar barnvagn utan problem och till och med tar sig en svängom. Kvinnan bortförklarar bilderna med att det blåste. Hon stod helt stilla. Eller hur.

Den norske terroristen. Jag orkar faktiskt inte se fler bilder av hans stela nuna och hysteriskt välansade skepparkrans. Inte heller orkade jag läsa Hanne Kjöllers utläggning om varför hon tycker att han är frisk. Det räckte med inledningen. Hon gjorde en hel massa krysstest i Min Häst och Veckorevyn och har därför full koll på hur svårt eller lätt det är att manipulera olika typer av test.
I rest my case.

20-åringen i Malmö som körde som en galning genom stan och dödade en cyklist förklarar sin vansinneskörning med att han var påtänd och inte ville riskera att få "ännu ett körkortstillstånd underkänt" skriver Aftonbladet. Undrar hur genomtänkt det där var? Kör bil utan körkort och är dessutom hög. Och när han får se poliser försöker han först köra på dem och sen flyr han. Skulle det på något sätt förbättra chanserna att få ett körkortstillstånd? Jag fattar inte.

McDonalds pimpar sina hamburgare innan dom fotograferas, avslöjar AB. NÄHÄ!?
Alltså, om de skulle fotografera de halvtorra skosulor de serverar skulle väl ingen knävel köpa nåt. Bättre att köpa burgaren i en riktigt korvmoj så får man i alla fall en som är ätlig.

Lena Ph får tröst av ex-maken Måns nu när Per har vänstrat (för det är väl det han har gjort får man anta?). Jobbigt med skilsmässor, men showbiz is showbiz. Skulle man kunna göra en såpa av Måns och Lena? Måns lämnar Lena för Kajsa som lämnar Måns för vad-hon-nu-hette. Och Lena hjärtar Per som lämnar Lena för - Kajsa? Kan bli hur spännande som helst.
Nästan lite hysteriskt faktiskt.

Nä nu ska jag smälla ihop en matjestårta.
Wish me luck.
Det där med gelatin är inte min starka sida.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.