Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 18 juni 2012

Torkan kommer smygande


Jag hos vargarna i Kolmården

Den årligen återkommande nyhetstorkan kan man endast svagt ana än så länge. Svenska fotbollslandslaget kan man troligen klämma ur lite till även om spekulationens vågor inte är lika svallande längre. Sista EM-matchen är fullständigt betydelselös och därmed tämligen ointressant för medierna. Men det går att klämma ur Zlatan några kloka iakttagelser fortfarande. Eller vad sägs om "När vi förlorar, förlorar vi som ett lag. När vi gör misstag, gör vi misstag som ett lag. När vi vinner, vinner vi som ett lag." Var får han all sin klokskap från den där killen? Och för vilken gång i ordningen undrar jag hur det kommer sig att man kan bli mångmiljonär på att springa runt och sparka på en boll? Eller jag kanske bara är avundsjuk på att Zlatan har ett flygplan som står stand-by, så om det blir dåligt väder där nere i Skåneland så drar han iväg med Maximilian och han den andre (han sa faktiskt så i en intervju i Lilla Sportspegeln) och badar nånstans där det är bättre väder. Vad var det hon sa, sambon Helena?  Vi är vanliga lantisar. Eller hur.


Och de kvällstidningsjournalister som ännu inte tagit semester kan vältra sig i det hemska som hände i Kolmårdens djurpark i går. Det är fullständigt gräsligt. Att en djurvårdare blir attackerad och ihjälbiten av vargarna i hägnet. Ja du, Jonas Wahlström, jag har också varit där inne och jag är ganska påläst när det gäller vargsläktet. Man undrar vad som hänt, egentligen. Djurvårdaren måste ha varit därinne tusentals gånger. Man kan säkert se över och vässa sina rutiner och iaktta fler försiktighetsåtgärder. Men man får aldrig - som en del beslutsfattare tycks göra - glömma bort att vargen är ett rovdjur. Och vargar jagar dessutom i flock. Vargarna i Kolmården är flaskuppfödda vilket innebär att de har stor tolerans mot människor och uppfattar dem som medlemmar i flocken. Ute i skogen uppfattas människan som ett hot. 

Värmen är brutal, skriver Expressen om klimatet där landslaget tränar. Tur att Allbäck tog i med hårdhandskarna på hotellet och fick dem att sänka temperaturen. Är det ungefär vad han har bidragit med i tränarväg, eller?
Konservativa Ny Demokrati vann valet skriver DN innan ens hälften av rösterna är räknade. Pja, inte vet jag. Kanske kan man dra den slutsatsen redan nu. Kanske är valet bestämt på förhand? Med allt mygel kan man faktiskt inte vara säker på nånting längre. Sorry. Och visst var det kul att läsa grekernas försvarstal i helgens tidningar.
O nej, det är ingen som fuskar med skatten!
Att man kan gå i pension redan vid 55 är bara en skröna, säger en intervjuad och förklarar att man kan pensioneras efter 33 års tjänst. Eh? Men om man då börjar jobba vid 20 så kan man gå i pension när man är 53. Med full lön.
Expressen skriver att Grekland har långt kvar innan man är på fötter. Årets understatement. På ren svenska.

En 37-årig skåning körde i diket i Braås (där har jag vatt) utanför Växjö och vägrade sedan kliva ur bilen. Han var antagligen skitfull eller hög som ett hus, eller både och, och nu sitter han där tills han är avgiftad och då kan inte polisen sy in honom. Men han har låtit sig intervjuas av Smålandsposten. Och ambulanspersonalen gav honom en filt och en flaska vatten. Hjälp.

 Fransmännen gav inte klanen Le Pen någon plats i nationalförsamlingen det här valet heller. Där ser man. Det är resultatet på valdagen som gäller. Ingenting annat.

Men alltså, nyhetstorkan. Aftonbladet har haft samma feta kille på stor bild i ett par veckors tid nu. Vi vet vid det här laget att han vägde 114 kilo. Vi vet också att han lyckades gå ner 20 kilo. Varför inte visa bilden efter bantningen i stället?

19-åringen som erkänt att han stulit prinsessan Christinas smycken vägrade gå in i rättssalen i morse. Hans advokat krävde då att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar, vilket man tydligen kan begära ”om uppmärksamheten för målet riskerar att bli en olägenhet”. Alltså, är inte alla rättegångar en olägenhet för busen?

Svennis och exflickvännen Nancy är också aktuella i en rättegång. Hon vägrar flytta ut ur hans lägenhet i London. Hennes vänner säger att Svennis lovat att ta hand om henne ekonomiskt även efter separationen eftersom de hade ett förhållande i nästan tio år. Alltså, jag trodde det där var en skärpt brutta med egen hyfsad inkomst. Svennis ska nu sälja lägenheten, en trea värderad till sisådär 31 miljoner kronor.

Tappa extrakilon - på stranden, skriver Aftonbladet. Räknas inte det som nedskräpning? Och är inte det typ straffbart?

 Enligt samma tidning menar också drottningen ”Att vara sjuk och dö är ganska opraktiskt”. Frågor på det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.