Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 15 juni 2012

En enda stor gäspningDagens humörhöjare

Dagens nyhetsskörd är en ren ynkedom. Man hinner läsa igenom ALLA tidningar mycket noggrant när man vaknar halv fyra på morgonen. Vad annat kan man göra när inga av de beprövade knepen hjälper? Man ältar oförrätter, går igenom sina göra-listor, vrider sig som en ål i sängen, går upp, öppnar fönstret, stänger fönstret, yoga-andas, mediterar men nähä.

Bytte till soffläge så snart DN damp ner på hallgolvet. Väldigt mycket fotboll. Hela sportdelen är fylld av expertutlåtanden om Matchen som ska spelas i kväll. Sverige möter England. Som om inget större har hänt i mannaminne. Vad betyder mannaminne förresten? ”Tidsmått som omfattar en levande persons minne” upplyser Wiktionary. Ser man på. Jag trodde det var längre tid än så. Tänk vad man kan lära sig på morgonkröken.

Vad menas med morgonkröken förresten? Wiktionary undrar ”menar du moseboken” men det gör jag ju inte. Wikipedia har inte heller några förslag men tycker att jag kan söka vidare på Wikipedias utländska sajter. I don’t think so.

Expressen är också fylld av blågula spelare och en massa spekulationer. I dag är det dock ingen landslagsspelare som visar häcken. Men alltså. Göteborgare. Hur kan man kalla sig för Sveriges framsida när man har ett fotbollslag som heter Häcken? Va?

Tidningen skriver också att det är en seger för yttrandefriheten att mannen som tecknat barnporr nu friats. Det var visst inte barnporr eftersom han inte hade använt levande modeller. Måste tillstå att jag är väldigt kluven till det där.

Björn Ranelid har köpt en ny Jaguar efter att han kraschade sin förra. 
Jisses så spännande. 
Not.

Aftonbladet rapporterar från rättegången i Oslo. Den norske terroristen planerade att mörda kungafamiljen och sedan utropa sig själv som kung Sigurd Korsfararen II. Hur var det nu igen? Han anses väl som frisk av ett flertal experter. Frågor på det?

I går var det Celine Dions sinnessjukt stora villa. I dag rapporterar AB om pojkbandsstjärnan som har en monsterskuld. Hjälp. Fast ändå bättre än Glenns "väldi' väldi' bra" och "han var klart klart fri där"... Kanske.

Julian Assange fick nobben på fler turer i det brittiska domstolsväsendet. Nu ska han bli hämtad till förhör i Sverige. Han själv är övertygad om att vi kommer att skyffla över honom till USA. Det är därför han inte vill åka hit, säger han. Men alltså, han åkte ju hit och höll föredrag för att han inte vågade vara kvar i Storbritannien eftersom FBI var efter honom där. Jag fattar inte.

Berättelserna om barnhemsbarnen i Ukraina bet sig fast rejält. Man kan inte adoptera barn när man är 55 va? Man har nog inte ork till det. Finns systemet med sommarbarn kvar? Barn som skickades till landet på sommarloven då deras föräldrar jobbade. Vi har både tid och utrymme. Jobba ideellt på kollo kanske? Blir man misstrodd om man anmäler intresse för sånt när man inte har några barn själv?
Bli kontaktperson för något ensamkommande flyktingbarn? Det gick ju inte så bra för prinsessan Christina. Så retligt när man släpper in någon i sitt liv som sedan tömmer ens kassaskåp. Tack för den liksom.

Det är rätt märkligt. Just barn – och i synnerhet barnuppfostran – får man inte ha några som helst synpunkter på när man är barnlös. Men alltså, alla som pratar så insatt om fotboll, har dom varit proffs allihopa? Eller alla som har synpunkter på hantverkare. Man borde, i konsekvensens namn, ha varit elektriker, målare, snickare, rörmokare och så vidare för att kunna ha några åsikter om utförda hantverkstjänster. Och manliga gynekologer borde förbjudas. "Det där gör inte alls ont." Hur f-n vet han det? Va?

I morse noterade jag att nattens förfärliga blåsväder fått den minsta sorten att förlägga dagens samling till en solig plätt på gräsmattan. Så fick jag min dos av barnskratt och stoj i dag också. Underbart.

Det där med ältandet av oförrätter då? Jo, man har några elaka minnen som rätt vad det är börjar spöka. Sår som är så djupa och gör så ont att man knappt står ut. Hur gärna man än vill kan man inte riktigt bli av med dem. Varför kan ingen hjärnforskare komma på en delete-knapp? Minnen som man mer än gärna skulle vara utan. ”Vill du radera filen permanent?” Ja tack. Liksom. 
Då skulle man till exempel inte behöva fundera så mycket på hur en människa kan skriva saker som ”Du har en speciell plats i mitt liv. Förvandlar ont till gott, tråkigt till kul. Glad, spexig, fiffig, pysslig, huslig, händig och enormt hjälpsam.” och sedan bara klippa banden. Plötsligt slå igen dörren. Kabrak, bara. Utan förvarning. Efter nästan 40 års vänskap. Vissa saker kommer jag aldrig att förstå.

Nä, dags att rycka upp sig. Sova lite middag kanske.
Och glädjas åt vad man har i stället för att sörja det man saknar.
Svårt. Men väl värt ett försök.

2 kommentarer:

  1. Du skriver väldigt bra, flicksnärta.
    Tycker en 75-årig textmekaniker.

    SvaraRadera
  2. Å tack! (men flicksnärta var väääääldigt länge sen...)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.