Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 20 juni 2012

Hulken och andra galningar

Rolig bild från läktaren i går
Så kom då äntligen solen efter att det regnat mer i juni än någon gång tidigare under hela min livstid och lite till. Som någon käckt skrev på Facebook:
"Juni månad är inställd på grund av tekniska problem. Tills vidare sänder vi februari i repris. Pressmeddelande från skitväder.se"
Ungefär så har det känts. Men nu så.
Fast det ska visst regna på midsommarafton, sa någon glad fyr.
Skit samma. God mat och glada vänner är huvudsaken. Sen får det väl regna bäst det vill.

Så gjorde då svenska fotbollslandslaget äntligen en match som höll EM-klass. Det var så dags då, kan man ju tycka. Dags att se sig om efter någon som kan ersätta Hamrén kanske? Vilken tabbe han gjorde som inte lät Chippen spela förrän i tredje matchen. Snabbare fötter och säkrare spel får man leta efter.
Och pratkvarnen Nannskog är nog glad i dag. På TV4 är man SÅ nöjd med honom att man ger honom nya uppdrag. Ser man på. Ännu en skåning i rutan...

Äntligen, kan man också utbrista om Expressens Johannes Forssberg som skrev så klokt om vargdebatten i gårdagens tidning. Att det skulle behövas en tragisk dödsolycka för att kvälltidningarna skulle frångå sin vanliga vurm för drama.

Julian Assange blir allt mer patetisk. Nu har han sökt politisk asyl i Ecuador och befinner sig på landets ambassad i London. Taskigt läge nu bara eftersom han inte får lämna sin husarrest. Polisen kan inte gripa honom på ambassadområdet och köra honom till Sverige, men han kan heller inte ta sig från ambassaden eftersom han då blir gripen för brott mot borgensöverenskommelsen. Klurig kille det där. Fina vänner har han också. Tüskan som mördade de små barnen i Arboga och nästan dödade deras mamma har erbjudit sig att hjälpa honom. Med såna vänner behöver man inte så många fiender.

Ännu en fransk terrorist har gripits. Denna gång i Pakistan. Och den här snubben tog de visst levande. Annars gör de ju processen kort med såna killar i Frankrike.

Apropå terrorist. Den utdragna rättegången mot den norske massmördaren harvar vidare. Hanne Kjöller jämför i dagens DN norrmannen med moder Teresa. Det är faktiskt riktigt smaklöst. Hon skriver att eftersom norrmannen - som hon själv bedömer som mentalt frisk - har uppfattat sitt mördande som ett kall, skulle man lika gärna kunna säga att moder Teresa var psykiskt störd då även hon uppfattat sitt livsverk som ett kall. Alltså, nån måtta på dumheterna får det väl vara. Va?

Några larmrapporter, eller vad man ska säga, lagom till midsommar:
- Tonårsfylla ökar inte risken för alkoholism senare i livet. Tackar, tackar säger alla tonåringar som därmed fått ännu ett argument att bearbeta sina motsträviga föräldrar med.
- LCHF-dieten är farlig. Livsmedelsverkets slutsats var väl i och för sig ingen nyhet; att det inte är bra för hälsan att helt skippa kolhydraterna och överdosera fettintaget, men det kunde man väl väntat med att berätta till efter midsommarfirandet?

En 22-årig slyngel slog ihjäl sin hund. Han blev irriterad på att den kissade inomhus, säger han till sitt försvar. Jo, att ha hund är ett stort ansvar. Kanske går upp för en och annan dumskalle nu. Särskilt klicken som fått för sig att det är ball-faktor på att gå omkring med en pitbullblandning. Ett och ett halvt års fängelse får 22-åringen för djurplågeriet. Bra där.

Lena Ph och Per Holknecht ska skiljas. De tvingas dela på miljonerna, skriver tidningarna. Stackars dom.

Miljonrullningen är enorm i AP-fonderna, skriver DN i dag. Läsningen gjorde mig faktiskt illamående. Man bjuder personalen på pubkvällar (med BARA dricka) och kallar det personalvård. Sen när personalen är så knall att den inte kan åka buss hem, så bjuder vi skattebetalare på taxi hem. Lönerna är skyhöga, inte bara för direktörerna där flera tjänar mer än dubbelt så mycket som statsministern. Och att resa med nästan 60 pers till Island för åtta timmars konferensande (resten av tiden gick åt till ridning, källbad och svindyra middagar) tycker den ansvarige är väl använda pengar. Det tycker nog inte de som har sina pensionspengar i AP-fonderna. Och man kan ju undra vad revisorerna haft för sig under alla år. Ingen har reagerat. Man kan bli Hulk för mindre.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.