Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 31 maj 2012

Att vara seriös - Part II

Brittisk humor
Jag tar tillbaka varenda surtantstanke jag tänkt om Möbelhuset i Uppsala. Snacka om lösningsfokuserade. På måndag kör de hit sitt eget visningsexemplar och när våra möbler kommer från leverantören, kör de hit de nya och tar med sig visningsexen tillbaka. Det kallar jag seriöst.
Så.
Om ni vill ha snygga möbler och bra service, åk till Möbelhuset i Uppsala.

Däremot tänker jag fortfarande sura, och emellanåt rent elaka, tankar om Darren på Hampshire Hotel. Han har verkligen inte fattat vad goda kundrelationer innebär och skriver i dag "This issue will not be solved to your and my satisfaction". Så sant. Men jag visste inte att det var hotellgästernas sak att tillfredsställa hotellpersonalen. Det var faktiskt en nyhet.
Det kanske är hans fru som fixar käket och det var därför han blev så förolämpad?

Otäck olycka utanför Örebro. Ett gäng ungdomar missade avfarten, började backa med sin bil och krockade med en lastbil. Alltså. Får dom inte lära sig nånting i körskolan nuförtiden?

I förrgår var den stora nyheten en naken man som åt på en annan mans ansikte. I går var det en läkare vid KS som skar av sin frus läppar och åt upp dem. Alltså. Hjälp.

Eurovision Song Contest - hur man förvandlar en vanlig svensk liten artist till stor Diva. Planerat uppträdande i Jönköping ställs in. Nu ska Loreen synas i fransk, tysk och engelsk tv i stället. Svårt för A6 att stå sig i den konkurrensen. Ett avtal är ett avtal? Tydligen inte i Loreens värld.

Misshandeln i Kortedala. Den misshandlade mannen har vaknat ur sin medvetslöshet men är inte i så pass skick att han kan höras i den kommande rättegången. Anhöriga till ungdomarna säger att allt var en olyckshändelse och att mannen inte alls misshandlats. Han ramlade i fontänen och slog i bakhuvudet. Hur vet de anhöriga det? De var inte ens på plats när det hände. Dessutom är det väl konstaterat att mannen fått ta emot upprepat och kraftigt våld mot kroppen och huvudet. Ramlade han flera gånger i fontänen då eller? Alldeles av sig själv?

Assange känner sig kränkt av att bli "deporterad" till Sverige. Har han frågat kvinnorna som anmält honom hur de känner sig? Va?

Juholt har högst frånvaro av alla i Riksdagen. Han kanske trodde han skulle bli poppis om han var tyst och höll sig undan? Funkar tydligen inte för alla.

Uppdrag granskning i går. Lundsberg har debiterat både staten och kommunerna och fått dubbel skolpeng för ett flertal elever. Lagtexten är otydlig, säger rektorn. Han säger också att det är statens och kommunens fel eftersom de inte granskat sina utbetalningar ordentligt. Alltså. Ibland är det nog en bra plan att hålla truten. Att få dubbel ersättning kan knappast vara tillåtet någonstans över huvud taget.

I dag har jag lärt mig något nytt. En "kändisläkare" är misstänkt för grov ekobrottslighet och Aftonbladet visar en bild där man hjälpligt maskerat ansiktena. Däremot har man satt ut fotografens namn och namnet på bildbyrån. Bara att googla på den kombon och vips får man namnen på både läkaren och hans fru (som också är misstänkt i härvan) samt vid vilket tillfälle bilden är tagen. Hoppsan.

Övervakningssamhälle. Storebror ser dig. Den personliga integriteten kränks.
Det finns många åsikter om den nya tekniken. Men när man med hjälp av gps kan kartlägga hur en bil har körts omkring runt en brottsplats och att man med hjälp av en butiks övervakningskameror kan se vilka inköp en misstänkt mordbrännare gjort, tycker jag det är helt okej. Sen kan ju Doktor Åsas sambo neka hur mycket han vill. Det verkar rätt kört för honom.

I dag är det Antitobaksdagen. Undrar hur vi ska fira den? Med att inte röka?
Nä visst ja.
Man kanske skulle ta sig en cigarr.
Börja röka.
Bli lite obstinat på gamla dar.
Typ.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.