Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 10 maj 2012

Gapa stort





Vägtrafikregisteravgift.
Smaka på det ordet. Man kan få frossbrytningar för mindre. Om någon undrar är det en avgift som Trafikverket tar ut för att hålla reda på alla pengar jag betalar in i vägskatt. 200 spänn om året får jag betala. Bara för att hålla registret igång. Var gör dom av alla stålarna? Jag menar, nu tar ju Trafikverket betalt av husägare för att hålla vägarna farbara. Det är faktiskt inte riktigt klokt. I Södertälje vill dom ha i runda slängar 100 000 av varenda husägare för att laga vägen kommunen körde sönder när de drog fram vatten och avlopp. Som alla dessutom var tvungna att ansluta sig till, vare sig de ville eller ej.
Hjälp.

Det gick tydligen livat till på Lundin Oils bolagsstämma. Storägaren Folksam krävde en oberoende granskning av företagets affärer i några afrikanska länder och Lundin svarade att om Folksam inte litar på företagsledningen kan de sälja aktierna. Ord och inga visor.

Läckberg ska framföra en porrig dans i kvällens Let's Dance. Går det på torsdagar numera förresten? Jag tittar för lite på tv, inser jag. Hänger inte med alls. "Leker hora på bästa sändningstid" enligt en krönikör i Expressen. Tony Irving säger att dansen är på gränsen till smaklös. Som hennes böcker då ungefär, eller?

Nuder får smisk av tidningarna för att han plockar ut statsrådspension samtidigt som hans bolag gör miljonvinster, som läggs på hög. Tar han ut lön blir han av med pensionen. Han gör som Göran Persson och alla andra som kan. Mycket vill ha mer, heter det ju. Och det har pratats i decennier om att man borde göra något åt systemet med pensioner till gamla riksdagsmän och -kvinnor. Problemet är att de som KAN göra något åt det inte VILL. Då blir de ju själva utan stålar när de lägger av. Fy så orättvist.

Och H&M får smisk av Cancerfonden för att ha använt en alldeles för solbränd modell i sin baddräktsreklam. Och nu ber H&M om ursäkt. Och får ännu mer gratisreklam i alla tidningar. Gammalt beprövat knep som funkar år ut och år in. Suck.

Apropå reklam. Har under en veckas tid haft intressant mejlväxling med den PR-byrå som påstår att "åtta av tio hundar över tre års ålder är drabbade av dålig munhälsa och får ingen vård". Man kan inte bara säga sånt utan att ha torrt på fötterna. Eller jo, det kan man uppenbarligen. Jag har ifrågasatt en massa påståenden i den pågående kampanjen och har nu fått mig en uppläxning. Det finns en alldeles färsk studie som visar att påståendet stämmer. Som obehagligt nyfiken började jag rota i saken. Jodå, det finns en utländsk studie från 2008. Den omfattar 98 hundar. NITTIOÅTTA. Alla av rasen beagle. Alla hundarna var dessutom forskningsdjur. I undersökningen slår man fast att  84% av hundar över 3 års ålder hade dålig munhälsa. Läser man vidare står det också att man inte har så stor nytta av studier som bara omfattar en enda hundras... Och då blir jag så himla trött. Och ännu mer himla trött blir jag på alla journalister som bara gapar och sväljer. Latmaskar.

Gustav Fridolin tycker att statsrådslönerna ska sänkas med 10 000 kronor/månad. Undrar om någon av hans polare i riksdagen håller med. Skulle'nte tro det.

Men visst är det märkligt. Det verkar vara så att det är de som har det sämst ställt som hjälper sina medmänniskor. De tar av sitt minimala överskott och köper Situation Stockholm, lägger i Rädda Barnet-bössan eller skänker till något annat välgörande ändamål. Det är sällan man ser en krösus, eller ens en halv-krösus, vara så givmild. Men då hade de å andra sidan antagligen inte varit någon krösus. Det gäller att hålla i stålarna. Den som har mest när han dör vinner.

Men alltså. Hur kan någon enda människa påstå att den norske terroristen är frisk? Han erkänner villigt att han mördat en hel massa människor, men när någon påstår att han sparkat en flicka blir han skitförbannad och blånekar. Och anser bara att han gjorde det han var tvungen att göra.
Hjälp.
På allvar.

SD får inte vara med och spela fotboll. Riksdagen brukar köra regering mot opposition, men ingen vill ha SD med i laget. Och så finns det de som säger att sport och politik inte hänger ihop.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.