Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

söndag 14 november 2010

Viva l'Italia?


Alltså, Italien tillhör mina favoritländer. Kulturen, naturen, maten, vinerna, arkitekturen, modet – you name it. Jag har också uppfattat att det är ett kultiverat och civiliserat folk och hyfsat jämlikt, trots deras mamma-dyrkan och pin-uporna i alla tv-shower. När jag läser dagens artikel om Berlusconi blir jag ledsen. Att karln tycks vara skvatt galen visste man ju. Att han är en mansgris, visste vi också. Men något så illistigt som att placera vackra, pantade unga damer på ett antal ministerposter, i syfte att bevisa att kvinnor inte tillför något i politiken, var det mest gemena hittills. Dessutom slipper han ju motstånd på det viset och visar för omvärlden att det finns kvinnor på styrande poster i Italien. Gudrun – gör en insats! Kvinnoförtryck av den kalibern hör inte hemma i en modern demokrati. Gubbens uttalanden är ju av kalibern gamla lumparskämt. Hur står hans omgivning ut år efter år? Och hur kan han få sitta kvar? Är hela befolkningen hjärntvättad?
Svegliati, Italia.
Basta!

Fördelen med republik är att man kan byta ut premiärministrar när dom ertappats med brallorna nere och förlorat kontakten med verkligheten. Det kan man inte i en monarki...

Loredana, en annan charmig italienare. Snortade Björn mycket på den där tiden? Finns det någon annan förklaring till att han valde just henne? Det vore spännande att höra hur han tänkte. Och vad heter ”släppa taget” på italienska. Finns uttrycket över huvud taget?

Hur många timmars intervju gjorde Expressen egentligen med Henemark? Räcker hela veckan, eller? Det räcker faktiskt nu. Basta!

Ödesdag för Mona. Är hon klok, stämplar hon ut idag. Dags att göra något annat i livet.

Anna Book. Finns det ingen gräns för vad den kvinnan ställer upp på? Förutom alla magbesvär och bantningar och operationer ska nu hennes överarms- och bröstoperationer visas i tv. Hur mycket uppmärksamhet kan man ha behov av? Obegränsat, uppenbarligen.

En värsting till lurendrejare varnar Aftonbladet för. Mannen är tidigare dömd för flera brott och nu varnas framför allt kvinnor för honom. Varför visar dom honom inte på bild? Vilken policy har man för bildpublicering på tidningen egentligen. Väldigt varierad, verkar det som.

Samma tidning envisas med macro-bilder på nagelsvamp. Hela veckan har dom kört med det, fast idag är bilden dubbelt så stor. Vi fattar. Det finns bot mot nagelsvamp. Kan vi få slippa fler närbilder, tack!

En ny bok på gång som säger att livet inte är slut vid 55. Skönt, det finns mer än bingo att se fram emot alltså.

Människor som belagts med djurförbud följer inte lagen. Var det verkligen nån som trodde att länsstyrelserna skulle klara av att ta över djurtillsynen från kommunerna?

Till sist en stjärna i kanten till Stockholms Läns Landsting som låter screena alla 60-69-åringar för tarmcancer. Ett skitenkelt (!) prov som räddar en massa människor från att dö i denna jättevanliga cancerform. Faktiskt fler än man räddar med mammografi. Men det är en skitpinsam sjukdom. Man pratar ogärna om den, inte ordnas det några galor heller. När det nu är så pinsamt att prata om den, kan man åtminstone försöka minska antalet dödsfall i smyg.
Skäms, alla andra landsting!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.