Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 25 november 2010

Är marsvin tråkiga?


Trögfattarföreningen.
Den finns inte på riktigt, men väl i en sketch av Galenskaparna & After Shave. Den får mig att skratta varenda gång och ibland är det ett igenkänningens garv. Bara att inse, ibland är man mer än lovligt trög.
Som att man ska behöva passera medelåldern innan man inser fördelarna med mössa, automatväxlad bil och shoppingkärra. Eller att man måste gå en kurs för att lära sig säga nej. Man kan faktiskt tacka nej till sånt man inte vill hänga med på, utan att hitta på svepskäl.
”Nej, jag vill inte.”
Kräver många års träning.

Andra saker verkar vara oerhört komplicerade.
Ingen fattar.
Som att det kan komma snö under vinterhalvåret. SJ, SL och Vägverket står lika handfallna varje år, i gott sällskap med alla kommuner som har slarvat med upphandlingarna.

Väldigt svårt att fatta är hur Sveriges till ytan minsta kommun (min egen) kan vara indelad i två valdistrikt, vilket innebär att de partier som får flest röster ändå inte får flest mandat i kommunstyrelsen.

Fattar inte heller varför boken ”Hypnotisören” blev en riktig kioskvältare. Språket är visserligen aningen bättre än Läckbergs och boken gör inga anspråk på att vara något annat än påhittad, men vissa scener känns lika overkliga som en Disneyfilm. Och då tappar man spänningen. Att inte skriva ”ta självmord” eller ”har hunnit blivit” borde väl höra till grundkursen.
Att inte redaktören upptäckt alla grodor är minst lika förvånande.

Säga vad man vill om TV3 och vurmen för kändisar i olika konstellationer, men alla mina fördomar om Runar kom på skam i gårdagens ”24 timmar”. Att den mannen över huvud taget har en hjärna har inte framkommit i en enda tidningsartikel genom åren. Tur för honom att han skiter i vad tidningarna skriver.

Värsta språket ”Det hjälper mot bakfullhet”, Expressen.
Hjälp.

Webbtest idag: ”Hur huslig är du?”. Alla rätt.
Är det bra eller dåligt?

Gert Fylkings porr-radiosändning stoppades av ansvarig utgivare. Och Gert blev förbannad eftersom han efter det inte visste vad han skulle fylla de 3½ timmarnas sändningstid med. Alltså, menade karl'n på fullt allvar att två porrskådisar skulle stöna i 3½ timmar? Tur att man inte har Rix FM som favoritkanal på radion...

Roligaste mejlet idag. Ett försäkringsbolag utser varje år ”Djurens hjälte”, ett pris på 25.000 kronor till någon som ”tjänar som förebild för andra som vill förbättra djurhälsan” eller som har ”genomfört insatser för att skapa trygghet för djur och människor”. Ett prestigefyllt pris i djurvärlden, som i år gick till ett par damer som upplåter sina hem till övergivna marsvin. Det måtte varit klent med nomineringar, tänkte jag elakt. Ett av skälen till priset är att de ”brinner för att utrota ryktet om marsvin som tråkiga, själlösa burdjur”.
Vem sjutton har påstått att marsvin är tråkiga och själlösa?
Tur man inte sitter i den juryn längre.

2 kommentarer:

  1. Marsvin är allt annat än tråkiga. Ej heller själlösa. Däremot kan jag hålla med om att de är burdjur. Där borde även juryn sitta. Bakom galler! Skäms! ;o)

    SvaraRadera
  2. Absolut. Skäms på dom! ;)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.