Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 12 november 2010

Invecchiamento


Mycket hälsa i pressen idag.
Om man äter bananer sover man bättre. Värt att pröva. Tidigare under veckan har man ju lärt sig att man blir både ful och fet av dålig nattsömn. Kan alla skönhetsproblem lösas med nåt så enkelt som en banan? Otroligt.

Walk-in-kliniker är det senaste i Hollywood.
Man kan få sig lite botox och silikonfyllning på en lunchrast. Fatta hur ont det gör! Det gör skitont att köra in nålar i ansiktet.
Skitont, säger jag.
Och snart är det helt bortkastat att göra spelfilmer, det går lika bra med stillbilder och en berättartext eftersom ändå ingen kan röra ansiktet.

Om man andas långsamt kan man sänka blodtrycket, sägs det. Jodå pulsen sjunker om man kör lite yoga-andning. Ännu säkrare är att skaffa hund. Sänker trycket direkt. Spelar det någon roll vilken hund? Måste kolla med Ulla.

Tio år för sent har man kommit på att man avrättat fel man i Texas.
Barbarer, säger jag. Du har dödat, det är olagligt, därför dödar vi dig. En logik som verkligen inte fungerar. Inget land som låter statsanställda ta livet av sina invånare, har rätt att kalla sig civiliserat.

Landets kyrkor måste spara energi, dom flesta värms upp med direkt-el.
Just läget borde vara perfekt för vindkraftverk. Oftast högt och fritt. Varför inte montera en snurra högst upp på klocktornet?

I Ekerö ska busschaufförerna pausa i baja-majorna vid ändstationerna. Är det inte just de bajamajorna är – ändstationer? Fattar inte problemet.

Veckans nya uttryck: ”Kaffeflickor”. Läser man det som skrivs om skandalboken (nej, jag tänker fortfarande inte köpa den) verkar det inte ha hänt särskilt mycket sedan Gustav IIIs tid. Och vad är egentligen skillnaden mellan de här herrarna och de som står i incheckningskön till Thai Air. Tjockleken på plånböckerna, möjligen.

Veckans andra nya uttryck: ”Penisfäktning”. Nej, jag tänker inte ta reda på vad det är.

Carola skriver på en självbiografi. Om hon skriver som hon pratar blir den i alla fall lättläst.

Ungdomar som sms-ar mycket har mer sex och dricker mer alkohol.
Inte klokt vilken simultankapacitet dom har! Eller det kanske inte var samtidigt? Jag får kolla upp det där.

Östros vill ha en ny skattereform och kör med gamla (s)lagord som att det ska löna sig att arbeta. Jo, vi har märkt hur bra det funkar med en röd regering. Marginalskatt, förmögenhetsskatt och fastighetsskatt – skitbra för ambitiösa, energiska människor. NOT.

En annan riksdagsledamot åkte med regeringsplanet när trycket plötsligt sjönk i kabinen och syrgasmaskerna ramlade ner. ”Sedan dök piloten” står det - men vad hände med själva planet? Fick styrman klara sig på egen hand, eller vad?

Robinson – förnedrings-tv i kubik.
Konstigt att alla deltagarna blir så upprörda, kränkta och känner sig förnedrade. Dom vet väl vad dom ger sig in på när dom anmäler sig? Är det inte helt frivilligt?

Lite sur på Lyxfällan.
I en hel timme satt jag och kollade men inte fasen fick man veta HUR det charmiga paret lyckats dra på sig 135 betalningsanmärkningar. Snopet.

Slutligen ett Fars dags-tips till Berlusconis ungar; en make-up-konsultation.
Alltså, man kan inte använda så där mycket foundation när man är så där gammal. Smeten lägger sig i alla veck och håligheter och man ser inte klok ut. Inte heller ser det klokt ut att plötsligt bli rödhårig. Den svarta färgen var i och för sig ännu värre, men den här röda. Nä du, den går fetbort!
Är man 74 år är det helt ok att vara gråhårig.
Invecchiare con dignità, per favore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.