Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 23 november 2010

Röka, träna och kosta pengar


Spännande med debatten om rökning. Känner igen tongångarna från kamphundsdebatten. Sakliga argument saknas. Rökarna menar att förbud är förmynderi, icke-rökarna önskar strängare lagstiftning för att slippa röken. Och så där håller dom på. Jag kan tycka att ett par saker är lite märkliga. Det finns inga positiva hälsoeffekter av att röka. Absolut inga. Ändå är det tillåtet och cigaretter får säljas i princip överallt. Alkohol har ett flertal positiva effekter, men eftersom fylla ställer till elände för en minoritet, omgärdas alkoholförsäljning och dito bruk av mycket sträng lagstiftning. Jag tycker det är värre när folk på grannfilten i parken kedjeröker än att dom tar sig ett glas vin.
Att låta rökarna betala sin egen sjukvård diskuteras. I samma anda skulle då alla idrottsutövare betala själva för de skador de drar på sig när de sportar. Eller att överviktiga människor ska betala för knäoperationer och hjärt- kärlsjukdomar. Hur avgör man vilka skador och sjukdomar som är självförvållade? Dumt förslag.
Höj priset, sälj tobaken bara i specialbutiker (som Systembolaget), ta bort reklamen och förbjud rökning där den kan skada andra är mina förslag.
I övrigt får väl folk göra vad dom vill.

Älgarna är fler i år. Likaså frisörerna. Hur man ska lösa övertaligheten råder det dock delade meningar om.

Gert Fylking direktsänder radioporr. Finns det någonting den mannen inte gör för att väcka uppmärksamhet?

Sen var det det där med layout igen. Expressens test ”Vems är kändisrumpan” och strax intill ”Adventsbak – recepten du behöver”. Hur tänkte dom där?

”Ung & bortskämd” - ett tag funderade jag på om allt var påhittat. Men sen fick jag se en av deltagarna sitta framför datorn och äta ärtsoppa, kall direkt ur burken och insåg att nåt så äckligt kan ingen ha hittat på.
Programmet måste alltså vara på riktigt.
Läskigt.

En av Hollywoodfruarna berättar om hur hon fyller ut ansiktet. Hon säger att det är viktigt att fylla ut öronen också, så dom inte ser rynkiga ut. Alltså, folk svälter och människan tycker på allvar att rynkiga öron är ett stort problem.
Väldigt läskigt.

Brommamannen som fällde träd på allmänning krävs på 2 miljoner kronor. Billigt för den sjöutsikt han skaffade sig. ”En kränkning av den oantastliga allemansrätten” skriver Aftonbladet. Hur stora böter blev det för dom som skövlade träden från 1700-talet i Nationalstadsparken Haga?
Nävisstja, det var ju kunglig trädfällning. Sånt går tydligen för sig.

Och i Neapel växer sopbergen fortfarande. Där har dom nog större problem med råttor än vi har i den här stan. Men vem vet. Med stängda sopnedkast och överfulla sopstationer i alla bostadsområden kan vad som helst hända.

Läser om ”Carlitto” som lurar en massa kvinnor på pengar. Alltså, varför ger man bort pengar till nån som man knappt känner bara för att denne nån säger ”Jag älskar dig”.
Lika korkat som dom som betalar en massa hantverkare i förväg och sedan blir förvånade att jobbet inte blir gjort. Det gäller att hålla i stålarna och inte släppa ifrån sig några förrän man säkert vet vad man får för dom.

Hemma-hos-reportage hos Rickard Wolff.
Noterar att dom har lagt alla trägolv åt fel håll.
Klantigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.