Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 22 november 2010

Upplysande


Ibland får man bita i det sura äpplet.
Lampan. Med stort ”L”.
Vi ägnade hela lördagskvällen åt att leta efter den på nätet, eftersom Stalandspersonalen inte var så samarbetsvillig. Den var inte alls, skulle man kunna säga.
Flera timmar senare konstaterade vi att det bara var Den Lampan som dög.
- Javisst, jag kan ringa, sa jag, men är det brylcremeskillen som svarar så lägger jag på.
Det var solariedamen som svarade och upplyste mig om att just den röda lampan specialtillverkas bara för dom. Och visst kunde hon sälja den som hängde i utställningen om vi ville ha den med detsamma. Det ville vi.
Om det varit lite mer småländska ruter i mig, hade jag väl försökt pruta. Det var ju i alla fall ett skyltex. Jag bad inte ens om en kasse att bära lampan i. Bar den i famnen som ett spädbarn och log lyckligt hela vägen hem.
Funkar fortfarande som humörhöjare.

Dagens DN rapporterar att allt fler unga människor röker. Det är väl inte så himla konstigt när alla balla filmtyper röker som skorstenar i varenda film. För 30 år sedan var det otroligt coolt att röka. Det var dom tuffa rökarna som blev bjudna på alla fester, som dom icke-coola ville vara med och som alltid hade en järnhård sammanhållning. Bort med allt rökande i filmer och visa bilder på unga människor med strupcancer, tungcancer och annat otäckt. Men det måste vara unga människor. Är man 20 skiter man i att man kanske blir sjuk när man ändå är nära döden (vilken man i deras ögon är när man passerat 40).

Turkiet jobbar sedan många år för att bli medlem i EU. Inte för att jag är särskilt slängd i geografi, men är det inte ungefär 3 % av landet som ligger i Europa och resten i Asien? Undrar också varför Israel är med i Eurovision Song Contest. Landet tillhör inte med en enda promille Europa. Men vissa saker ska man kanske inte fundera så mycket över.

Hur många kan mörda en människa? Frågan dyker upp eftersom det varje dag rapporteras om att ytterligare personer har häktats för att ha mördat en svenska i Sydafrika. Hela historien är skrämmande och gör att man funderar över om man verkligen ska resa dit.

Per Morberg, kan ingen firma skicka en låda schampo till karl'n? Och en kockmössa. Eller ett hårband. Det är så himla äckligt när han drar med fingrarna genom sitt flottiga hår och sedan stoppar dom i maten.
Tur man inte käkar hemma hos honom.

Ett gäng elever vid en naturbruksskola har filmat sig själva när dom springer omkring nakna i skogen, i ladugårdar och på skolgården. Filmen är åtta minuter lång och visades i skolans aula och lades upp på Youtube.
Är det humor?

Gustav Fridolin försvarar ungdomarna i ”Ung och bortskämd” (och alla andra ungdomar som är lika bortskämda) med att det är politikernas fel att det blivit på detta viset (ungdomsarbetslöshet och brist på bostäder). Tänk att det går att skylla precis allt på politikerna. Föräldrarna som skämt bort spolingarna verkar Fridolin ha missat helt och hållet.

En kongofödd man stämmer förlaget som ger ut Tin-Tin-böcker. Han tycker att de 80 år gamla historierna är rasistiska. Klart dom är med dagens mått mätt, men de beskriver samtiden. Man kan väl ändå inte kräva att alla gamla böcker ska censureras allt eftersom tiderna förändras? Hur ska vi då kunna lära oss något av historien? Ska alla gamla barnvisor göras om, alla sagoböcker befrias från numera förbjudna ord, alla tecknade filmer klippas i bitar?
Det finns massor av sagor som är politiskt inkorrekta.
Man kanske kan se dom som just bara sagor?

Dummaste uppfinningen: dubbdäck för cyklar.
Nu slipper man inte dom tvåhjulade trafikdårarna under vintern ens.
Förhoppningsvis är dom inte lika många som under sommarhalvåret...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.