Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 17 november 2010

Ett bett är inget lidande. Man bara dör.


Läste i DN att den man som bitit ihjäl en mus blivit frikänd av domstol. Ihjälbitningen kunde inte klassas som djurplågeri, tyckte domstolen. Alltså, hur tänkte dom där? Tingsrätten säger att dom inte trodde att han avsiktligt ville orsaka musen lidande. Vilka andra avsikter finns det med att bitas? Och hur stora djur får man bita ihjäl utan att det räknas som djurplågeri? Man får ju inte ens använda levande pyttefiskar när man ska meta.

Brommabon som skövlade en massa 300-åriga tallar säger att han är villig att betala böter för skövlingen, men inget skadestånd. Nänä, sjöutsikten han skaffade sig är säkert värd några miljoner. Jag tycker dom ska plantera sån där snabbväxande, tät energiskog vid hans tomtgräns så han inte ser ett skit.

Sven-Erik Östberg är på tapeten som ny partiledare i (s). Jo, han känns ju ny och fräsch. Och Bosse Ringholm är ett hett namn som ordförande i valberedningen. Men alltså, kan dom inte komma med nåt annat än gamla avdammade stofiler?

Det började som en snyftartikel om den stackars marockanen som efter nästan 50 år i Sverige nu ska utvisas. Han har vistats i landet utan tillstånd och genom åren dömts för ett antal grova brott, t ex misshandel och våldtäkt. Håller faktiskt med Migrationsverket när dom tycker att han inte verkar ha anpassat sig till svenska förhållanden.

Och nu har till och med italienska tidningar börjat skriva om Berlusconis helt galna ledarskap. Enda skillnaden mellan honom och andra diktatorer är att han saknar den lilla löjliga mustaschen. Maktfullkomlig är bara förnamnet. Håller tummarna för att det är tillräckligt mycket ruter i italienarna för att rösta bort honom i kommande förtroendeomröstning. Förtroende heter fiducia. Tror knappt han kan stava till det.

Expressen ger lektion i rondellkörning i dagens tidning. Och så visar dom en cirkulationsplats. Det är en j-la skillnad, faktiskt. Jag har just gått kursen...

Och ett antal vanliga kvinnor avslöjar i samma tidning hur dom har sex.
Vill vi verkligen veta det?
Nope.

Rickard Olsson ska leda Melodifestivalen. Hoppas han kammar till sig till dess. Man är rätt less på hans ovårdade yttre, för att inte tala om hans översittarattityd i frågeprogrammet han leder. ”Nämen snäääääälla du, det där var jättefel. Ha ha.” Typ.

Aftonbladets läsare tycker det är ”psykisk tortyr” att jobba på godisfabrik och inte få äta av godiset. Undrar om dom tycker det är lika illa för Astras personal som inte får knapra piller fritt, eller Spendrupsanställda som inte får ta sig en bärs från bandet?

Men tidningen får faktiskt ta och vässa sin stavningskontroll. ”Öppenhjärtlig” va!?

Svindlarna på SEB. Nu har man hittat några av miljonerna dom lagt vantarna på. Hur svårt kan det vara? Låt dom skaka galler tills dom talar om var stålarna finns. Sen får vi se hur länge dom tiger.

Domstolarna i USA, ständig källa till förvåning. Just nu överlägger man om man ska stryka domen på 6 månaders fängelse för Jim Morrisson. Han dömdes 1969 för att ha blottat sig, överklagade domen men avled 1971 innan överklagandet var färdigbehandlat. Har dom inte viktigare saker att pyssla med där borta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.