Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 31 oktober 2013

Klart som korvspad

I norr finns jobben. Välbetalda jobb, dessutom.

Varför heter det klart som korvspad? Någon som har sett korvspad? Inte är det särskilt klart heller? Som Hyresnämnden ungefär. Om man ställer en fråga om t ex vad man ska göra om fastighetsägaren inte följer lagen, får man följande svar:
"Även om hyresnämnden inte ger råd eller bedömningar så går det att få råd eller bedömningar: Det finns experter som ger råd och bedömningar liksom biträder parter när det blir en prövning i t.ex. hyresnämnden."
Som sagt, klart som korvspad…

Skatteverket är väldigt mycket tydligare i sina svar. Och konsekventa. Mejlar man en fråga får man ett urklipp från deras hemsida till svar. Som om man inte kunde läsa innantill. Jan Carlzon får kanske be om ett förtydligande. Han förstår inte alls varför han upptaxerats med 40 miljoner och dessutom fått ett skattetillägg på 8. Han har använt utländska tillgångar för att låna 40 mille av banken och det glömde han att berätta i deklarationen. Gör man så ska lånen beskattas som inkomst av tjänst. Och jag undrar mest vad 17 han gjorde med alla stålarna.

Islam är en fredlig religion som står för kärlek och medmänsklighet, brukar man få höra. Nu avslöjar Ekot att en högt uppsatt imam i moskén på söder smugglar vapen till Syrien. Var god skjut ihjäl dina medmänniskor. Liksom.
Men svensk lag är glasklar säger en säkerhetspolitisk expert. Den som förmedlar vapen utan tillstånd och är stadigvarande bosatt i Sverige bryter mot svensk lag. Det krävs tillstånd, säger experten. Han kanske har tillstånd, imamen?

Expressen tipsar idag om hur man slipper is och imma på bilrutorna i vinter. Jag vet. Man flyttar till varmare breddgrader.

En 16-åring åtalas vid Malmö tingsrätt för misshandel, hot och trakasserier av sin familj. Droppen som fick bägaren att rinna över var när mamman nekade henne tusen kronor till skor och godis och hon slog och sparkade mamsen fördärvad. Gripandet blev dramatiskt, skriver Kvällsposten. När polisen kom till familjens hem barrikaderade hon sig i sitt rum beväpnad med knivar och kamphundar. Alltså, borde inte familjen sökt hjälp för den här ungen tidigare? Och vad är det för ett pucko som har köpt hundar till henne?

Ungdomsarbetslösheten. Alltså, när ska man få ett rakt besked om hur stor den är? Egentligen? De som pluggar räknas som arbetslösa. Bara en sån sak. Och vi har ganska många ungdomar i vänkretsen. Inte en enda är arbetslös. Statistiskt sett borde vi väl i alla fall känna till någon? Och i Kiruna och Gällivare har ungdomarna det extra bra, med en medelinkomst som är dubbelt så hög som snittet i resten av landet, enligt DI. Go gruvbranschen, säger jag bara. LKAB och Kiruna kommun kommer att rekrytera 500 pers de närmaste åren. Varför blev inte den nyheten en löpsedel? Va?

Halloween. Alltså, måste man importera allt bjäfs från det stora landet i väster? Alla helgons dag skulle väl fredas från tiggande barn? Räcker det inte med påskkärringarna? En kvinna i North Dakota slår ett slag för en sundare livsstil och i stället för godis delar hon ut lappar till barn hon tycker är överviktiga. It takes a village to raise a child, skriver hon till föräldrarna och tycker att hon därmed tagit sin del av fostringsansvaret. Kreativt.
Aftonbladet skriver om en kvinna som gått ner drygt 70 kilo ”när hon slutade äta för två”. Skulle det på något sätt vara konstigt? Jag fattar inte. Det är som den nu så populära 5:2-dieten. Äta i fem dagar, fasta i två dagar. Om man i stället minskade det dagliga intaget med 20 % borde man få samma effekt. Varför blir man förvånad över att man tappar kilon när man äter mindre? Världens äldsta knep. Liksom.

Bonde söker fru. Är det verkligen någon som tittar på det? Jag är så fascinerad av kvällspressen som skriver spaltmeter. Nu är det inte bara bönder som är med i såpan, det är till och med en snyggbonde. Hjälp.

Från snyggbonde till snusktomte. Coop i Danmark har köpt in julpynt som för tankarna till inte helt rumsrent julmys och plockar nu bort tomtarna från sina hyllor. Ja, hur tänkte den som skapade tomten och nissen? Vad ska pyntet föreställa egentligen? Varför är stortomtens leende så skevt? Och varför rodnar han?
Coops informationsdirektör heter Jens Juul Nielsen. 
Tomtar på loftet?







2 kommentarer:

  1. Har varit in och kikat runt på din blogg,fenurlig och trevlig läsning

    SvaraRadera
  2. Åh, tack!
    Alltid roligt med nya läsare?
    /Lena

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.