Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 4 april 2012

Nåt att reta sig på


Tänkte att så här inför påskhelgen finns det väl inte så mycket i tidningarna som kan få igång adrenalinet. Det är virka dina påskkycklingar och gör bästa godiset själv och sen de självklara annonserna för lamm som inte alls smakar kofta. Men jodå, bara att se bilden på den norske terroristen gör så nackhåret reser sig. Jag tror jag ska sluta kalla honom terrorist, det är som en sådan han vill bli dömd säger han. Den ultimata förnedringen är att bli stämplad som otillräknelig. I 200 punkter har han förklarat varför den rättspsykiatriska bedömningen är fel. Bara det säger väl en del om hans uppfuckade psyke. Va? Jag ska i fortsättningen kalla honom för Det Norska Psykot (uttalas sajko på ren svenska). Nån specialist har gjort bedömningen att en person som lider av paraniod schizofreni inte skulle kunna uttrycka sig så väl som Psykot gör. Ursäkta herr specialisten, hört talas om John Nash? Professor i matematik och Nobelpris står på hans meritlista. Han var alldeles förfärligt sjuk (paranoid schizofreni) och kunde uttrycka sig ändå.

Expressen skriver att Kikki Danielsson friats från misstankar om narkotikasmuggling och att Drottning Silvia fick en apa när hon fyllde nio år. Sen har de en artikel om en kvinna som har två livmödrar, två vaginor och har fött tvillingar.
Jojo, merparten av redaktionen har tagit påsklov kan man misstänka.

Men någon lustigkurre tog sig i alla fall tid och gjorde i ordning ett webbtest. Tuttmissar, heter det och undrar om läsarna har koll på vilka kändistjejer som av misstag har visat brösten. Hjälp.

Med risk för att bli etiketterad som rasist undrar jag ändå hur det kommer sig att eritreanska flyktingar bjuder hit en representant för diktaturen? En rådgivare till presidenten dessutom. Konferens, konsert och fest ska de ha för honom också. Men, var det inte på grund av diktaturen de flydde landet? Och begärde asyl i Sverige?
Jag fattar inte.

På temat mycket-vill-ha mer kan man höja på ögonbrynen åt att Anna-Lisa Ericssons son nu bråkar om arvet efter sin mamma. Hon testamenterade hälften av sina tolv miljoner kronor till en stiftelse som hon själv grundade 2005. Nu hävdar sonen att hon var dement och inte visste vad hon gjorde. Hur kom han fram till det sju år senare? Är hans sex miljoner redan slut?

Aftonbladet tragglar vidare med sin granskning av Polisen. Om man kritiserar polisen är man rökt, sägs det från medlemmar av kåren. Som om det skulle vara unikt just för Polisen.

Ännu en galning har gått bärsärk med skjutvapen på en skola i USA. Men det har ingen koppling till att det är skitenkelt att skaffa vapen i det där landet, säger vapenkramarna. Eller hur.

Carl Bildt säger att han inte kan se någon skandal i att Sverige bygger vapenfabrik i Saudiarabien. Han säger också att han ganska ofta träffar landets prins Turki. Kan de två uttalandena ha någon form av samband, kanske?

Ett tjugotal tiggare från Rumänien har slagit läger i Hagaparken. De tillbringar dagarna med att tigga inne i city och på nätterna sover de i sina bilar. En av dem säger att "det är svårt att leva hälsosamt i lägret". Möjligt att jag är cynisk och väldigt trött på den allt större mängden tiggare överallt (det sitter en ung, ganska fet kille invirad i en landstingsfilt vid min tunnelbanenedgång varje gång jag passerar), men om de tycker att det är så bedrövligt i Sverige varför drar de inte vidare någon annanstans? Kanske finns skäl till det. Orkade inte läsa hela artikeln. Den luktade för mycket snyfthistoria.

Sex åtalade i kopplerihärva. Rubrik i DN. Den var ganska kul.

Och så undrar jag varför man säger hedersvåld? Som om det skulle vara någon heder i att slå ihjäl sina döttrar och systrar för att de har en egen vilja. Någon klok person borde kunna hitta på en bättre benämning på eländet.

Utredningen "snabbare betalningar" föreslår att de leverantörer som inte får betalt av sina kunder i tid ska kunna debitera 450 kronor utöver dröjsmålsränta. För små företag kanske det blir kännbart (tvivlar) men för bjässar som t ex Ericsson är det en fis i rymden.

Folk byter bank alldeles för sällan skriver DN. Jo men det ska ju vara värt att byta också. En högre ränta på lånen kanske innebär högre ränta på sparandet, lägre avgifter för bankens tjänster och så vidare. Gungor och karuseller. Men visst ska man ställa krav på sin bank. Eller ha sina stålar i flera banker.

61-åringen som blev nerslagen av sju tonårskillar i Kortedala ligger fortfarande i koma med allvarliga hjärnskador. Nu har Nationaldemokraterna ansökt om att få demonstrera på platsen i protest mot "dagens mångkulturella samhällsexperiment". Alltså, har de där människorna inga spärrar alls? Dum fråga, förresten.

Ernst Kirchsteiger får en egen tidning. Börjar ges ut i höst och "ska handla om allt som är Ernst".
Alltså.
Nä förresten.
Jag säger inget.













1 kommentar:

  1. Tänk så lungt och skönt det är här på landet.
    God fortsättning på helgen.
    Lasse

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.