Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 17 mars 2015

Välkomna?
Dagens Nyheter presenterade i går en undersökning om svenskars inställning till invandring, flyktingar och integrationen. Rubriken var ”Välkomna hit!” med anledning av att ”6 av 10 svenskar” är positiva till invandring.
Skulle det på något sätt vara bra?
Nästan hälften av alla svenskar tycker alltså att invandring inte är bra.
Tämligen allvarligt, med tanke på att vi nu ska öka invandringen till nya toppnivåer.

Dessutom ska man ha i åtanke att undersökningen är gjord per telefon. Och man vet av erfarenhet att folk är mindre benägna att svara ärligt om inte frågorna ställs och besvaras helt anonymt. Det är bland annat därför SD får fler röster i allmänna val än i de telefonenkäter som görs löpande.

Integrationen får bottenbetyg, vilket väl inte torde förvåna någon.
Vi sköter den uruselt. Faktiskt.

I går upprördes en massa förstå-sig-påare över att Lars Vilks inte får prata var han vill och när han vill. Han var sur att Karlstads universitet ställde in en planerad föreläsning. Skolans säkerhetsansvarige bedömde att man inte kunde garantera säkerheten för vare sig Vilks eller eleverna. Och fick ta en massa skit för det.
Yttrandefrihet – ja!
Men jag upprepar med en druckens envishet: Måste man håna och vara elak än hit och än dit bara för att man kan?
Som Elisabeth Höglund skrev; Det råder väl inga tvivel om att Vilks hatar muslimer och tar varje tillfälle i akt för att uttrycka sitt hat.  Och i debatten om näthat undrar jag var gränsen går mellan yttrandefrihet och till exempel hets mot folkgrupp? Men som vanligt får man väl säga och göra vad man vill, bara man kallar det för konst.

Öriket Vanatu har drabbats av en monsterorkan. Total ödeläggelse, död och förtvivlan. Och Expressens stora rubrik idag är ”Svensk man död i Vanatu!”. 
En. Svensk. Man.

Tomten Assange ska nu bli förhörd i London. Svenskt rättsväsende viker sig för hans konstrande och reser dit. Bra det i och för sig, inte minst för kvinnorna som han våldfört sig på, enligt deras anmälan. Och om åklagaren bedömer att han ska ställas inför rätta, kommer han att resa hit då? Eller kör man hela rättegången i London? Han har faktiskt passerat tomte-stadiet och övergått till pajas, när jag tänker efter.

Kollade Storstockholms Lokaltrafik, som man ju som miljövän ska använda sig av. Middag i Sollentuna på fredag kväll. Sträckan dit är 13 kilometer och tar, enligt Eniro, 14 minuter. Med buss tar samma resa drygt en timme. Svårt val där. Jättesvårt.

Zlatan blev förbannad på ett felaktigt domslut, skällde ut domaren och i ilskan vräkte han också ur sig att Frankrike är ett ”skitland”. Extremhögern nappade direkt och tyckte att säger man så kan man lämna landet. Det var väl att dra onödigt stora växlar. Och det var ovanligt dumt av herr fotbollsproffset att bära sig åt som en trotsig treåring.

Aftonbladet berättar om Chloe, 25 som sedan 2012 är bosatt i USA. Hon ramlade i fyllan och villan från 13:e våningen men överlevde mirakulöst. Sen flög hon till Sverige och är oerhört missnöjd med den svenska vården. Hon har fått ”ligga och ruttna” skriver tidningen och hon säger dessutom ”Jag fick liggsår redan första dagen”. Alltså, stopp och belägg, inte för att jag är läkare, men inte fasen kan liggsår uppstå inom loppet av 24 timmar? Och jag undrar, om hon nu var så himla nöjd med vården i USA, varför reste hon då till Sverige? Kan man tänka sig att vår skattefinansierade vård var mer lockande än den amerikanska vården som man får betala ur egen ficka?

Nya ord i pressen idag:
Bröstspel
Bränntakt
Drogspiral
Färjevåldtäktsärende
Mass-kurragömma

I Expressen kan man testa ”Hur nära är du att gå in i väggen?”. Borde man inte kunna testa det utan Expressens hjälp? Ta fram en tumstock, liksom.

Och i Aftonbladet kan man testa ”Vilken Johnny Depp är du?”.
Alltså.
Allvarligt?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.