Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 18 mars 2015

Skrämmande
Stefan Löfven bryter ännu ett vallöfte. Det som länge varit så jätteviktigt – och som Alliansen kritiserades för att inte snabbt ta itu med – nämligen att erkänna Västsahara (det är ockuperat av Marocko sedan 1975), är inte aktuellt längre. Inom Eu har inget land hittills erkänt Västsahara, däremot har 84 andra länder gjort det. Man kan undra varför detta är mindre viktigt än t ex Palestina. Å andra sidan är det väldigt mycket man kan undra över. Särskilt när det gäller Löfven. Jag hittar fanimej inte en rät linje nån enda stans.


”Uppdrag granskning” kommer att visa skrämmande bilder över ”polisens iskalla agerande” enligt Expressen. En psykiskt sjuk kvinna ”kastas ut” från polisstationen och reporter på plats blir förfärligt upprörd. Klart att man blir upprörd när en sjuk människa inte får hjälp, men såvitt jag vet har polisen varken möjligheter eller skyldighet att ta hand om sjuka. Eller? Vore väl lämpligare att kritisera psykiatrireformen från 1995 som inte fungerar. Och kräva att något görs. På riktigt.

Margot Wallström prisas i utländska medier för sina uttalanden om Saudiarabien. Hon har bland annat sagt att kvinnors rättigheter kränks, att man piskar bloggare vilket är en medeltida metod, att kungafamiljen har absolut makt och att kvinnor inte får köra bil. Alltså, jag har ingen aning om hur det är i det där landet, jag får helt enkelt lita på att svenska medier ger korrekt information. Och i så fall är ju inget av det Wallström sagt särskilt kontroversiellt, utan bara en beskrivning av läget. Varför blev de så förbannade över det? Om det nu är så man har bestämt att det ska vara. Jag fattar inte.

Göta hovrätt skärper tingsrättens dom till livstids fängelse för tjejen som styckmördade ex-pojkvännens nya flickvän. Aftonbladet skriver att hon ”styckade 22-åringens kropp, la delarna i blå ikea-kassar”. Undrar vad Ingvar tycker om den reklamen?

Aftonbladet skriver också idag att hälften av alla tatueringsfärger är cancerframkallande. Färgerna innehåller arsenik, barium och bly. Och sånt betalar man för att bära omkring på. Eeewww…!

Samma tidning erbjuder också sina läsare tips på hur man gör för att vara ledig två dagar i veckan. Eh? Hett tips, alldeles gratis, från mig: lördag och söndag. Är det verkligen någon som betalar extra för att få veta det?

Sydsvenskan rapporterar om en veterinär som kastat en hamster i väggen. Hamstern blev så illa skadad att den fick avlivas. Låter inte riktigt klokt. Men skrapar man lite på storyn kommer det fram att veterinären blev biten när han skulle undersöka en böld på den lilla krabaten. Kan tänka mig att man rent instinktivt rycker till då. Eller? Och att om hamstern då har tagit ett rejält bett, hänger med på rycket en bit innan den tappar taget. Och då råkade väggen vara närmaste landningsplats. Men det hjälps inte. Veterinären är nu anmäld till ansvarsnämnden. Det var visst inte första gången han fumlade med en sjuk hamster. Jösses.

Lite småförvånad läser jag några nya ord i dagens medier:
Penispanik
Bajsattack
Skakvåldsläkare
Kontantuppror
Skandalregister
Trageditårar
Bajschock
Sexsåpa
Det är liksom ingen hejd på uppfinningsrikedomen.

Men vill man bli upprörd på riktigt, kan man läsa historien om prinsessorna i Saudiarabien. Ett tjugotal döttrar som förre kungen hade med sina fyra fruar. Fler fruar får man inte ha samtidigt, enligt islam. http://www.expressen.se/nyheter/dokument/saudi-prinsessorna-ar-fangar-pa-slottet/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.