Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 11 mars 2015

Fula fiskar




Kollade i går på två tv-program som för mig var helt nya. Trolljägarna och Stalkers. Alltså. Hur galna människor finns det egentligen? De här som bara vräker ur sig rasism och hat helt ohämmat. Mot helt okända människor som inte råkar vara blonda och blåögda. Fullständigt helsjukt. Värsta historien berättade kvinnan som med sin lilla dotter åkte tåg och en äldre kvinna intill satt och ondgjorde sig över att ”såna där” över huvud taget fick åka i samma tågvagn. Bland annat. Kvinnans medresenär gjorde inga försök att stoppa otidigheterna. Ingen annan i vagnen heller. Jag vet att människor i ett tidigt stadium av demens kan bete sig ungefär så där, men då borde väl hennes make ha tagit med henne till restaurangvagnen? Eller bytt samtalsämne? Eller nånting vettigt? Bett om ursäkt. Vad fasen som helst, bara inte suttit och tigit!

Och stalkarna sen. Som Svenska Akademien har bestämt att det heter på svenska. En snubbe som blev dissad efter ett kort förhållande och därefter år ut och år in trakasserar kvinnan och hennes 12-årige son. Samt hela vänkretsen och grabbens kompisar. Och trots att han gång på gång döms för både det ena och det andra fortsätter han. Galen är bara förnamnet. Men alltså, en liten skum grej bara, varför accepterar man vänförfrågningar på Facebook från folk man inte känner? Stalkaren använde sig av olika alias och sonen accepterade vänförfrågningarna så snubben kunde fortsätta sina trakasserier. Men det är mycket man inte hajar när det gäller ungdomar och sociala medier. ”Vän” betyder antagligen något helt annat för yngre generationer än för min.

Men, som en vän sa för många år sedan, man ska inte fästa sig vid någon för det gör för ont när det tar slut. Och det gör det på ett eller annat sätt. Folk dör. Och folk lurar, bedrar och sviker en. Man kan inte lita på någon annan än sig själv. Sa han. Så trist och ensamt han måtte ha det. Men det gäller att välja sina vänner med omsorg. Det har man ju fått klart för sig genom åren.


Löfven insåg till slut det omöjliga i att fortsätta leverera krigsmateriel till Saudiarabien. Visserligen säger han nu att det var bestämt för längesen och har absolut inget att göra med att hans utrikesminister har blivit offentligt utskämd inför hela världen. Inte heller har den massiva kritik mot hans inställning att avtalet ska omförhandlas spelat någon roll. Men visst, hade inte spelat någon roll hur han hade gjort. Han hade ändå svikit några av sina vallöften. Nu valde han att stöta sig med näringslivstopparna och undvika ytterligare en regeringskris.
Jovisst. Det hade varit enklare att ha klart för sig INNAN valet hur samregerandet skulle se ut. I alla fall i de viktigaste frågorna.

Men Wallström tycker att man ska fortsätta handelsutbytet. Hon tror att om vi säljer andra grejer till dem så kommer de att börja leva efter svenska demokratiska principer, medborgerliga fri- och rättigheter, jämställdhet och yttrandefrihet inräknade. Hur mycket hybris lider kvinnan av? Va?

Och så avslöjar Aftonbladet att vänsterpartiet skickar svenska biståndspengar till de proryska separatisterna som krigar i Ukraina. Fula fiskar.

DN skriver idag att hundratals katter och hundar avlivas varje år, trots att de är fullt friska. Ja men det är ju det jag sagt hela tiden. Varför ”adoptera” så kallade gathundar från Irland och Spanien som man inte har en aning om vilken bakgrund eller sjukdomar de har? Bättre då att kolla med länsstyrelsen om omplaceringar av djur vars ägare dött, är sjuka eller sitter i fängelse och inte kan ta hand om sin katt eller hund.

Nya svenska ord idag:
Madrassolycka
Hunkjojkare
Matchfixing
Sexdiss
Tygshowsfiasko
Bränntakt
Valpdrama
Kan man ju fundera på hur man ska kunna använda.
Eller inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.