Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 25 mars 2015

HantverkarePeter Magnusson har absolut inget med vårt badrum att göra.

Om historien om vårt badrum är slut än?
Ha. Ha. HA!
Säger jag bara.
Vi har väntat i snart ett år på en slutbesiktning av badrumsrenoveringen. Ingen vet när den blir av. Eller OM den blir av. Det var nån tjoppe här och kollade om allt fungerade (det gjorde det inte – SURPISE!), men att det ser ut som att nån sabla praoelev har stått för finishen brydde han sig inte om. Vår lååååånga lista med anmärkningar ägnade han inte ett getöga ens, men man ordnade en vattenavstängning som inte läckte. Och lagade den spräckta tröskeln. Resten får vi tydligen leva med.

För att på ett enkelt sätt illustrera Kvalitetsbyggs hantverksskicklighet lägger jag här ut bilder på inspektionslådan i badrummet, där kopplingar till värmerören sitter.

Inspektionslådan i original
Kvalitetsbyggs inspektionslåda

Hur kan man som plattsättare göra ett sånt slarvjobb och känna sig nöjd med sin insats? Va?

Man får vara tacksam för att några i styrelsen också drabbats av feljobb och agerar. Vi själva kan ju inte göra några reklamationer eftersom vi inte är beställare. Strax före jul tog man äntligen tag i problemet med ett icke fungerande element. Radiator, heter det på proffsspråk.
Felkopplat? undrade vi.
Nej nej, säger Kvalitetsbygg och försöker hitta alla möjliga bortförklaringar.
I förra veckan kom en annan rörmokare och kollade.
Felkopplat, sa rörmokaren.
Och idag skulle problemet lösas.
Så himla snyggt det blev!


Elegant lösning på Kvalitetsbyggs felkoppling
Nej, det tyckte inte rörmokaren heller, men det var vad han hade fått i uppdrag att göra. Kul jobb för den stackaren att fara runt och rätta till andras tabbar.

Rördragning i original

Och sen?
Pja, när matrummet hade förvandlats till ett fotbad och rörisen mumlat och svurit i ungefär en timme, kom han på att det nog inte var felkopplat ändå. Så då bytte han ventilerna i stället.
Men....men...alltså....fulkopplingen i badrummet?
Jo, han är iväg och köper nya rör och ska koppla tillbaka som det var från början.
Adjö ullmattan. Goodbye parketten.
Snickaren Fredrik som gjorde vårt kök är ganska less på att nästan alla i hans bransch är slarvpottor. Och blir lika matt varje gång någon blir förvånad när han gör det han har lovat; kommer när han ska och tar betalt enligt offert. I den branschen hör sådant till undantagen. Elektriken Matte säger likadant. Alltså. I vilken annan bransch skulle det funka så? Va?

Elektrikern som tidigare gjort jobb och som lovar att ringa. Sen säger att han inte har tid men ska kolla med någon av sina anställda. Och sen inte hör av sig.
Rörisen som kommer och kollar och sedan ska lämna offert, aldrig hör av sig och sedan inte svarar i telefon.
Rörisen, som är släkt med en i vänkretsen, som är ny i gamet och borde vara superglad att få jobb. Som bara skiter i att ringa/svara på mejl/svara på sms. Är det sånt de lär sig i skolan eller? Ingår nonchalans i kursplanen?
Trädfällaren som lämnar offert och sen varken dyker upp eller svarar i telefon.
Målare som bara struntar i att dyka upp mitt i ett jobb, bara för att ett annat jobb ger mer betalt.
Alla som har sett filmen Micke & Veronica fattar att Peter Magnussons rollfigur inte är en överdrift. Vi har hittills genom åren stött på tre (3 !) pålitliga hantverkare. TRE!
Skrämmande.

Om elementet funkar nu?
Förlåt, radiatorn.
Ha. Ha. HA!
Säger jag bara.

Sermanpå. Fick jag mig två gapflabb idag.
Dem hade jag gärna varit utan.
En Valium skulle sitta fint nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.