Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 20 mars 2015

Tydligen


 
Apropå tydlig...
Dagens Nyheter skriver idag på ledarplats att man inte kan skylla hela diplomatkrisen med Mellanöstern på Margot Wallström. Det stora problemet, tror man, är att regeringen (läs Löfven) varit luddig från första början (NÄHÄ!) och sagt att vapenavtalet ska ”omförhandlas” medan i princip alla andra (utom näringslivets höga gubbs) anser att några krigsprylar ska vi inte sälja till Saudiarabien. Och ändå. När man läser Expressens intervju med karln i går, säger han minst tre gånger just ordet ”tydlig”. Dessutom låter han som en riktig floskelmaskin när han levererar i princip identiska svar på tre olika frågor. Alla svaren innehöll ”tydlig”. Det är väl det minsta Löfven är.

Vad menar karln?
Barn gör som man gör, inte som man säger. Det är en sanning som gäller genom hela livet. Och säger man en sak men menar en annan kan man ju slå sig i backen på att det är vad man gör som folk kommer ihåg. Men när kroppen och språket inte spelar i samma tonart, då blir det riktigt knepigt. Som när prästen med tordönstämma mässar från predikstolen ”Vi har samlats i en stor glädje” och låter som om domedagen är om en kvart. Typ.

Att vara tydlig är tydligen svårt även för pressen. I synnerhet kvällspressen. GT skriver i dag, i en av väldigt många artiklar om den brutala skottlossningen på Hisingen i går, att en av de mördades pappa lider av högt blodtryck. Vad i hela friden hade det med saken att göra?

Och Expressen skriver, om samma hemska händelse, ”Mammans stora sorg: Var väldigt skötsam”. Alltså. På riktigt? Är mamman ledsen för att hennes son var skötsam? Jag fattar inte. J-la tidning.

Och inrikesministern säger att gängkonflikterna ”är ett samhällsproblem”. Det var väldigt insiktsfullt. Givetvis säger han också att gängbildningen är alliansregeringens fel. Det var inte särskilt otippat sagt.

Apropå barn. Jag har hört flera lärare klaga på att barn nuförtiden är så himla ouppfostrade. Eller curlade/bortskämda/egotrippade. Lärarna får ägna en massa tid åt att lära barn att inte skrika rakt ut, inte prata i mun på varandra, sitta stilla, säga tack, ta hänsyn och så vidare. Vanligt hyfs, helt enkelt. Inte många som kan sånt när de börjar skolan, tydligen. Undra på att det går utför med den svenska bildningen om inte lärarna får ägna sig åt det pedagogiska som det var tänkt, utan göra föräldrarnas jobb också. Nu larmar tydligen förskolelärarna om samma sak. Milda makter. Redan på dagis kräver ungarna att få sin vilja igenom. Hjälp.

Dagens nyordsfynd (det är ju i alla fall fredag):
Snuskavslöjande
Dubbelsmocka
Bröstspel
Snuskbingo
Penisplågor
Nakenchock (Nej jag skojar bara…) JVanligaste ordet idag måtte ändå vara solförmörkelse.
Den såg man ju mycket av.
Inte.

För övrigt verkar alla ”rocka sockor” idag. Uppskattningsvis drygt 230.000 personer uppmärksammar att det är okej att vara annorlunda. Såna små enkla kampanjer är kanon. Kostar inget.
Man får en tankeställare.
Och man visar lite medmänsklighet.
Ganska bra känsla inför helgen alltså.

Det finns många sätt att vara annorlunda på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.