Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 7 september 2019

Häpnadsväckande nyheter


I stället för att oja mig över vårt i-landsproblem med Norwegian, ägnade jag förmiddagen åt nyheterna. Eller vad man nu ska kalla dem.

Polisen larmades till en begravningsplats. Några människor hade hittat en död person där. Är det inte rätt vanligt? Att det finns döda människor på en begravningsplats? Är inte det – typ – meningen? 

Polisen larmades också till Kungsholmen i går där en känd jurist blivit skjuten mitt på blanka dagen när han låste och larmade sin bostad. Nån timme efter mordförsöket kunde man i utländska medier få reda på vem den skjutne juristen är. Något senare på dagen kablades det också ut vem kvinnan är som häktats som misstänkt för stämpling. Ja alltså inte i svenska medier. Inte direkt i alla fall. Men det krävs ingen Einstein för att lägga ihop alla fakta och bilder för att få fram namnen på de inblandade. Om man nu skulle vilja det. ”Advokaten” (den skjutne) och ”juristen” (den häktade) har de senaste åren haft en invecklad rättstvist. Vad de har bråkat om har ingen berättat än (!), kanske äganderätten till hunden?

I Expressen frågar man sig hur en toppjurist hittar en torped. Men alltså, det borde väl vara enklare för en jurist/advokat att hitta skummisar, än för en vanlig människa? Det är ju såna de försvarar mest hela tiden.

Men värst vad det blev tyst efter förra veckans mord på Söder i Stockholm. En vd som högg ihjäl sin nyblivna sambo av okänd anledning. Det tog polisen mer än 30 minuter att pallra sig dit efter larm om våldsamt bråk i lägenheten. Bråket tystnade ganska snabbt efter larmet och man antar att orsaken var att kvinnan då redan var död. Lite motbjudande att fundera över vad vd:n gjorde under den halvtimme som passerade innan snuten dök upp.

Nästa år ska det tillsättas en ”statlig elektrifieringskommission” med uppgiften att ta fram en plan för hur man ska kunna ”elektrifiera landets mest trafikerade vägar”. Lastbilar ska förses med el från luftledningar över vägarna. Men alltså, har man inte lärt sig nånting från spårtrafiken? Hur ofta står inte tåg och pendeltåg på grund av ”nedfallen kontaktledning”. 

Men kanske är det bara ett av många trick från Löfvens sida för att få sitta kvar vid makten. Ett flertal av punkterna i januariöverenskommelsen är till intet förpliktigande, utan kan begravas i diverse utredningar. 

Apropå januariöverenskommelsen. Med tanke på trenden med allt grövre brottslighet, enorma problem med integrationen och den ekonomiska krisen i flera av landets kommuner och regioner; vore det inte bättre att satsa på riktiga problemområden än på friår, extra semester för föräldrar och 137 kronor (max) i skattesänkning till folk på 80 utvalda orter i norra och nordvästra Sverige? Centerns skattesänkning, malligt presenterad av fru Lööf, kostar 1,35 miljarder. ”En stor och märkbar förändring” sa hon bland annat. Pengarna räcker till en lyxig pizza för den som bor på någon av de här 80 platserna.  För 1,35 miljarder hade man kunnat anställa ett ganska stort antal sjuksköterskor, kanske till och med öppnat några av de stängda sjukhusen i glesbygd? Om det nu var närheten till välfärd som låg bakom skattesänkningen.

Apropå skatter. ”Kan inte Skatteverket vara lite flexibla” var den roligaste kommentaren jag läst på länge. Den kom från ett småländskt par som anlitat en surrogatmamma i Georgien och nu får vänta på en massa papper för att kunna folkbokföra småttingarna i Sverige. Skatteverket och Flexibel kan man inte säga i samma mening. Eller kan, kan man väl. Men de rimmar illa.
Tävlingsprogrammen i tv blir allt märkligare. Deltagarna blir bitna av krokodiler, bryter benen och får panik om vartannat. Jo, det krävs mycket dramatik för att gå igenom mediebruset idag men måste programmakarna hitta på livsfarliga tävlingsgrenar?

Insektskorv kan bli verklighet nästa år, skriver Aftonbladet. För att minska köttätandet (fyrbenta djur) ska man alltså få i sig protein från obenta eller 8-benta djur? Torde innebära att man inte kan gnälla om man får en fluga i soppan på krogen hädanefter?

Maria Montazami har varit otrogen mot maken, skriver Aftonbladet medan Expressen skriver om Marias ”skäggkamp”. Betyder det att tutt- och läppmonstren är tillbaka i rutan? Orka.

Men de mest häpnadsväckande nyheterna denna vecka måtte väl ändå vara de som kommer från parlamentet i Storbritannien? Någon värre fars har i alla fall inte jag skådat. Jag som trodde att britterna var hövliga och väluppfostrade. De skulle behöva ett sånt där varnings-öra som finns på förskolorna idag. Som lyser illrött när ljudnivån är för hög. Pajasar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.