Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 28 oktober 2010

ZZZZZZZZzzzzzzzzz.........


Så här i allt mörkare tider med kortare dagar och allmänt tristess, skrivs det mycket om trötthet. Mängder av tips och konstiga nya rön. Tröttheten kan vara genfel. Ät rätt, drick rätt, sov rätt och så vidare. Fast det är ganska bekvämt att vara trött. Tänker på mannen som åkte fast med 1,8 promille men slapp straff. Han hävdade att han kört bil i sömnen. Och ja – rätten köpte den förklaringen! Kanske man kan komma undan med både det ena och det andra (var det inte en våldtäktsman som blev friad också?) genom att skylla på somnambulism. Om man nu kan uttala det när man blir häktad...

Mona Sahlin går till hårt angrepp mot moderaternas partisekreterare. Gammalt trick. Peka på nån annan för att dra uppmärksamheten från sig själv. Å andra sidan kan man tycka att riksdagsledamöter borde ha råd att betala sina resor själva. Å tredje sidan, vem har inte åkt på studieresa?

Det är väl ännu konstigare med alla folkvalda som envisas med att ha andra jobb vid sidan av. Det kan knappast vara av ekonomiska skäl. Och borde man inte kunna kräva att de jobbar 100%. Det är väl därför vi har valt dom?

Idag ska man ha sockerkoll, koll på kändisrumpor och kändisläppar. Det är ingen ände på vad man förväntas ha koll på. Dessutom kan man testa vilken dejtingtyp man är och om man är ”en riktig husmor”. Det sistnämnda genom att testa om man vet vad man använder alla köksredskap till. Undrar vad Fi säger om den? Nåt som borde tilltala dem, i jämlikhetens namn, är push-up-kallingar. Jojomensan. Ska det puffas upp på henne, ska det också puffas upp på honom.

Och idag överraskar SEB positivt. Alltså, tredje banken nu som blir överraskad - ”Bättre än väntat”. Vad har det tagit åt bankfolket egentligen?

Någon tycker att man ska slopa slöjdlektionerna i skolan. Skälet: det är ett föråldrat ämne som man inte har nytta av. Alltså hallå! Är det nåt ungarna borde lära sig så är det väl att lägga upp byxor, sy i knappar eller såga och spika? Det finns en massa andra helt värdelösa saker man kan skippa i stället. Hur man räknar ut volymen i en romb. Eller avståndet till 45 olika stjärnor och planeter.

Glenn Strömberg får ”begriplighetspriset” för sina fotbollskommentarer. Är det ett dåligt skämt? Alltså, har nån hört hur karl'n låter? ”Den därrrr e välldi välldi braaaaa” eller ”nu vaaaa han långt långt ut på kantennnnn” eller "Det där var enormt enormt skickligt gjort". Han är ju helt hopplös med sina upprepningar. Vadå begriplig?

Dagens chock: skilsmässor i Hollywood. Man blir väl mer chockad av folk som INTE skiljer sig där. Eller?

Dagens icke-nyhet: programledaren som blev livrädd för att hon trodde att hon hade cancer. Men det hade hon inte.

Mannen som samlade navelludd går som följetong i DN. Inga nya fakta presenteras men varje dag publiceras en allt större bild av glasburkarna med det insamlade luddet. Låt mig slippa. Tack!

Paris Hilton klär ut sin hund till anka.
Anna Anka? Skälla kan dom i alla fall. Båda två.

Woody Allen har gjort en ”smärtsamt rolig” film. Han sägs ha en ”outsinlig bank av roligheter”. Den måtte han ha hittat helt nyligen. Inte min typ av humor i alla fall. Kan bero på att jag inte kan sluta tänka på att han gifte sig med adoptivdottern.

Och jag önskar att jag kunde komma på ett bra svenskt ord för ”stalkning”. Det låter faktiskt inte riktigt klokt. Får sova på saken.
Undrar om jag hittar på nåt tok medan jag sover.
Super till och tar en sväng med bilen kanske?

ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2 kommentarer:

  1. Jag har ett bra recept mot trötthet: Gå upp samma tid varje morgon, senast nio och lägg dig samma tid på natten.

    Synd bara att det är omöjligt att genomföra i praktiken...

    Tror vi kvinnor har svårare med sömn eftersom vi biologiskt sett förväntas ta hand om barn på nätterna. Så det kanske gör att vi sover mer oroligt?
    Ett ämne för trollet Fredrik att diskutera kanske...

    SvaraRadera
  2. Och i dagens tidning står det att man blir ful av att sova för lite. Tack för den, liksom.

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.