Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 19 augusti 2015

Inte okej


Vet hur en schlipschten schka drasch (Han pratar schå, Perschon.)

Läste häromdagen om före detta riksdagsledamöter som lyfter lön år ut och år in efter avslutat uppdrag. Vilket helt sjukt system! Man kan alltså, efter fullgjord riksdagstjänst, casha in runt 50 lök i månaden fram till 65! Antar också att ersättningen är pensionsgrundande, så efter att ha latat sig och låtit stålarna forsa in kan man fortsätta sitt liv i sus och dus på en fet pension. Tillhör man den flitigare sorten, som till exempel Göran Persson, kan man starta aktiebolag och strunta i att ta ut lön. Man tar ”bara” aktieutdelning i form av några miljoner om året. Och så fortsätter ersättningen från oss skattebetalare att betalas ut. Det är fanimej verkligen inte okej.

Aftonbladet skriver idag om en tysk ”rekordmamma” som nu äntligen får hem sina fyrlingar från sjukhuset. Småkottarna föddes 14 veckor för tidigt. FJORTON VECKOR för tidigt! En av dem har fått en shunt inopererad för att lätta på trycket i hjärnan och ”kommer att utvecklas långsammare än sina syskon”. Stackars liten. Rotar man vidare i storyn blir man nästan illamående. Mamman är 65 år gammal. Hon har 13 barn sedan tidigare. Och som om inte det skulle räcka, åkte hon till Ukraina för en embryodonation. Alltså. Vad fa-an?
Warum? Kan man med fog undra.
Jo, hennes yngsta barn, det trettonde i skaran alltså, önskade sig småsyskon. Tolv storasyskon var tydligen inte så mycket att ha.
Hjälp.
Säger jag.
På riktigt.

Apropå den påstått minskade grova brottsligheten. TT skriver att antalet skottskadade har ökat dramatiskt sedan 2005 och förra året sköts 25 människor ihjäl. Det är den högsta siffran sedan 1999.
Ja. Jag sa ju det.

Apropå döda. Antalet självmord är relativt konstant, efter att ha minskat de senaste åren. Läser man kvällspressen får man lätt uppfattningen att självmorden har ökat dramatiskt men så är det alltså inte. Det är dubbelt så många män som kvinnor som tar sina liv och högst andel självmord sker bland män över 80 år. Så oerhört tragiskt. Så illa ställt är det alltså med vår äldreomsorg att gamla människor hellre tar livet av sig än utsätts för kommunens omsorger. Det är tamejfasen inte alls okej.

På den lägre delen av skalan ”inte okej” hamnar tramsdebatten om ”hudfärgade plåster”. Visserligen slog det mig (moa-ha-ha) för flera år sedan att man kanske skulle ta patent på plåster i andra hudnyanser, men som med de flesta andra geniala idéer man fått genom åren stannade det vid en tanke. Kanske kunde varit stormrik nu? Hela debatten har gjort oss till åtlöje långt utanför landets gränser. Och det är bara att hålla med. Har vi inte viktigare saker att ägna oss åt än färgen på plåster? Jovisst ja, glassen Nogger har ju också varit på tapeten. Och Pippis pappa. Och Tin-Tin. Bland annat.Det fuskas rejält med parkeringstillstånd, skriver flera tidningar. Tillstånden är personliga och inte knutna till ett visst fordon. Dessutom finns en vid flora av utländska p-tillstånd som svenska lapplisor och p-nissar inte har någon koll på. Hur svårt kan det vara att fixa ett nationellt register? Och att träffa någon form av överenskommelse inom EU? Va?

Drygt 3000 kvinnor är ”sex-slavar” hos IS, skriver Aftonbladet. En krönikör (i DN eller SvD, minns inte vilken) skrev i helgen att feminister borde förena sig och protestera mot kvinnosynen i vissa andra kulturer. Vi har kommit långt i Sverige med vår jämställdhet och borde kunna hjälpa våra sämre lottade medsystrar i andra länder, tyckte krönikören. Så får man inte skriva. Då ger man SD-sympatisörer vatten på sin kvarn. Snart är det väl så att ska man vara helt politiskt korrekt i alla läger ska man hålla truten. Då riskerar man inte att stöta sig med någon.
Kul.
Inte.

Peter Foppa Forsberg lanserar en ny sko (nåja), en efterföljare till den ohyggligt gräsliga Foppa-tofflan. ”En nyare, hetare sko” presenteras den som. Och vad är det för något spännande han har hittat på? Öppnade reklamfilmen med stigande förväntan och antydan till hjärtklappning. (Ja, jag är sko-nörd.)
Men? Åhhh!
En flip-flop-sandal!
Ridå.

Expressen skriver om drottning Letizia, vars ”behå-miss” har blivit världens ”snackis”. Hon hade en blus som var aningen genomskinlig. Är inte det typ högsta mode nu? I alla fall skriver tidningen att det var nästan lika illa som när kronprinsessan Viktoria bar vit behå under svart tröja en gång.
Alltså. 30 miljoner barn är på flykt i världen. Och folk kan bekymra sig över att man kan se skymten av någons behå. Hjälp.

Samma tidning har också en lång lektion i hur man ska göra för att se bra ut på bild. Kisa med ögonen, sträck på halsen, vänd tungan bakåfram uppe i gommen (för en tajtare haka) och forma munnen som om du skulle säga ett engelskt T.
Om jag testade framför spegeln?
Det säger jag inte.

Sofia Vargra. Så ska man inte göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.