Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 24 augusti 2015

Gjort är gjort


Interiör fattigstuga (en ovanligt fin sådan, kan man anta)

Jovisst. Gjort är gjort. Så inleds ett ordspråk (eller idiom, kanske det snarare är), med fortsättningen: ”en avskjuten kula vänder inte tillbaka”. Så är det. Man kan inte göra något ogjort. Man kan göra om och göra rätt (kanske), men man kan inte få det ogjort.

Som mannen som reste till Thailand och tatuerade hela skallen. Flinten, halsen, fejset – hela konkarongen. Sen tyckte han det blev jobbigt med alla som tyckte han såg farlig ut och inte vågade anställa honom. ”Det finns ju många kändisar som har en massa tatueringar” säger han. Förvisso. Men de flesta syns ju inte om man har kläder på sig. Och i Sverige är det förbjudet att tatuera huvudet, så det är kanske inte så konstigt att folk stirrar? Han ångrar sig, säger han. Men trots allt bor han i en takvåning på 100 kvadratmeter och har barn. Vad nu det hade med hans tatueringar att göra.
Och bara tanken på att lasra bort skiten gör att jag får huvudvärk.

Tågterroristen” i Frankrike är jätteförvånad över allt ståhej kring hans tilltag, säger hans advokat. Mannen är sedan 2012 placerad på en övervakningslista inom Schengen-området för sin extrema religiösa övertygelse och är ”terrorflaggad” i Spanein, Frankrike och Belgien bland annat. Själv säger han att han bara råkade hitta en väska med ett automatvapen och ammunition. I en park. I Bryssel. I väskan låg också en mobiltelefon. Och då väcktes en genial idé att råna ett tåg för att få pengar till mat. Var han råkade hitta kniven och pistolen som han också hotade med och använde under sin runda på tåget framgår inte av artikeln.

Otäcka flygkrascher i helgen vid flera flyguppvisningar. Kvällspressen visar hemska bilder – och ber som vanligt om fler – och har lyckats luska reda på en svensk (EN!) som faktiskt SÅG vad som hände.
Herregud.

I fyllan och villan efter en hejans kräftskiva försökte värden (?) avstyra ett bråk mellan två gäster. En tredje gäst gillade inte ingripandet och gav honom en rak höger så han stöp i backen och dog. Om man har så dåligt ölsinne att man blir aggressiv när man dricker borde man nog hålla bättre koll på vad man stjälper i sig. Och söka hjälp. Fast det kanske han får i fängelset sen, när han blir dömd för vållande till annans död?

Två företag försöker få svenska blivande föräldrar att spara blod från sina nyföddas navelsträngar. I SVT i går kändes inslaget som ren reklam för företagen. Trots att man i en bisats fick höra en professor säga att det bara var ett försök att tjäna pengar. Dagens DN hade bättre förklaringar till varför man inte ska frysa in navelsträngar à 25 tusen spänn. Behöver man stamceller i framtiden är det knappast sina egna man har nytta av. Skulle man av någon anledning behöva stamceller (vilket är ovanligt) är det någon annans (friska) man behöver. Och vill man dela med sig (och med gott samvete sedan ta emot), kan man (gratis) göra det på Sahlgrenska eller Karolinska.

Apropå barn så lockar Aftonbladet med rubriken att ”elever med särskilda behov mobbas oftare”. Skulle det på något sätt vara en nyhet?

Aftonbladets ledare hurrar för att arbetsgivaravgiften för unga ska höjas. Man skriver att de 10.000 jobb som skapats i stället kunde gett 74.000 ungdomar jobb inom kommunerna. Men så bra då. Grattis till de 74.000 unga som nu kommer att bli kommunalanställda! Exakt vad de ska göra i sina hemkommuner sägs inte, men man kan väl gissa att de ska få jobba inom äldreomsorgen och i förskolan som ju nu äntligen ska högprioriteras.

Något som ingen – utom SD – vill prioritera, eller ens ta i, är de svåra frågorna om migration, flyktingar och tiggare. Ansvarig minister Morgan Johansson avböjde att debattera i SVT i går, utan att förklara till varför. S tror tydligen fortfarande att det går att tiga ihjäl problemen. Stor suck.

Högprioriterat är däremot att ta reda på vilka de två kepsklädda herrarna var, som för 29 år sedan - dagen efter Palmemordet - flög från Arlanda. Säger en åklagare.

Och ingen kan vid det här laget ha missat att Camilla Läckberg är gravid. Knappt har urinprovet visat positivt förrän det skrivs spaltmeter om hennes ”gravidmage”, ”gravidstil” och ”gravidhyllning” (!). Alltså, människan ska vara i grossess i flera månader. Hur ska vi orka?

Expressen skriver att vi svenskar under semestern ”vill leva som fattighjon”. Bakgrunden till påståendet är att vi tycker det är okej med sommarstugor som har utedass och saknar diskmaskin. Typ. Skribenten borde läsa lite svensk historia innan han/hon drar såna usla paralleller. Och om det är för ansträngande kan man alltid kolla några avsnitt av Emil i Lönneberga.

Svenskens drömsemester, enligt ExpressenInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.