Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 30 september 2014

Så kan det gå


 
Poppis på TV3.
Fullständig cirkus. Rena farsen. Meningslös markering.
Det finns många rubriker idag om den farsartade tillställning som ägde rum i riksdagshuset i går. Talmansposterna skulle tillsättas och talmannen och den vice klubbades igenom snabbt och smidigt. Vikarie för talmannens vikarie blev däremot ren cirkus. Praxis är att den posten tillfaller någon i tredje största riksdagsparti och alla, utom V, sa att de skulle följa praxis. Har vi demokrati så har vi. Liksom.
Nu skulle givetvis Åkesson visa sin makt och ställa till palaver så bara minuterna innan valet presenterade han SDs kandidat (på exakt samma sätt som S gjort). En kandidat som har uttryckt följande åsikter:
-                 - Personligen är jag förespråkare av dödsstraff.
-                - Varför inte normalisera personer som begår tidelag eller pedofili? (Som jämförelse med att hbtq- 
            personer ska ”normaliseras”.)
-                - Pride – perversa tillställningar och sjukliga jippon
Och nu cirkulerar en bild där han skakar hand med en SS-veteran. Men nej då, SD är inte ett rasistiskt parti. Eller hur.

Idag öppnas riksdagsåret av kungen och sedan blir det gudstjänst. Förra gången det begav sig lämnade SD kyrkan i protest mot biskopens predikan mot rasism. Men i år ska de sitta kvar på sina platser säger presstalesmannen till Expressen med orden ”Från Sverigedemokratiskt håll är det inte minsta provocerande med medmänsklighet”. Frågor på det?

SVT har klippt bort scener ur filmerna om Pippi Långstrump. Hon får inte kalla sin pappa för ”negerkung” och inte ”leka kines”. Klart att man inte får idag. Men på den tiden var det inte vare sig konstigt eller kontroversiellt. Man sa så. Då. Och inte är det så att SVT ”rensar ut rasismen” som de basunerar ut på sin hemsida. Jag är helt övertygad om att Astrid Lindgren inte hade ens den allra minsta lilla önskan att uttrycka sig rasistiskt då hon skrev böckerna. Språk förändras. Uttryck förändras (bara det att allt som är jättebra och finemang idag benämns som ”grymt”). Och ingenting är beständigt. När ska förstå-sig-påare börja stryka politiskt inkorrekta textrader i Bibeln?

MP har nu gått med på mer stålar till försvaret och dessutom verkar det vara någon form av överenskommelse när det gäller Förbifart Stockholm. Och det är lika roligt varenda gång en reporter pratar om FÖRbifart (som i t ex förbigående) och inte förBIfart (som det ju är, man ska fara förbi Stockholm, inte igenom). Det finns redan en överenskommelse och Stockholm behöver en lösning där trafiken kan ledas förbi stan. Vi är den enda huvudstaden i Europa som leder all trafik rätt genom stan. Ja, förutom Tirana då som inte heller har någon ringled…

Men det där med kyrkan och riksmötet. Det är ju inte tillåtet med religiositet över huvud taget numera. Skolor får inte hålla skolavslutningar i kyrkan, inte sjunga ”Den blomstertid”, inte fira påsk, jul, advent och andra kristna högtider längre. Hur kommer det sig då att riksdagen får hålla fast vid den traditionen?

Apropå jul. Expressen rapporterar idag om ”Det stora hotet mot julen”. Som består av? Hör och häpna: trillingnöten kan försvinna från Alladin-asken. Hujedamej.

Aftonbladet rapporterar om en annan katastrof: clownen Krustys far kommer att dö i den tjugosjätte säsongsstarten av Simpsons. Oerhört tragiskt.

Stockholm har satsat 47 miljoner kronor i projekt som ska göra stockholmarna mindre feta. Fyrtiosju miljoner! Resultatet? Ingenting har hänt. Stockholmarna är fortfarande lika feta. Tänk så mycket man kunde gjort för äldreomsorgen med de stålarna. Eller lokaltrafiken. Eller skolan.

Johannes Åman kommenterar i dagens DN helgens uppgörelse om skolan med orden ”Man kan tvinga en människa att sitta i skolbänken. Men man kan inte tvinga henne att lära sig något. Utan aktiv medverkan från eleven och ett mått av egen vilja blir utbildning meningslös.”
Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Ja-a, det blir intressanta fyra år framöver med den svagaste regering Sverige haft på över 30 år. Men solen skiner fortfarande. Och det är varmare än det var runt midsommar.

Men.
Jag skrev i gårdagens inlägg att presschefen på TV3 antagligen inte tillhör den svenska begåvningsreserven. När jag tagit del av mejlväxlingen mellan Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben och nämnde presschef Max Lagerbäck torde mitt antagande härmed vara bevisat. Ni kan läsa korrespondensen här.
Och jag tänker, varför inte låta Max praoa på SKKs informationsavdelning ett tag? Då skulle han kanske fatta vad hela (nåja, nästan i alla fall) hundsverige menar. 
Eller kanske inte.

För, som Winston Churchill sa:
Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.