Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 4 september 2014

Så dumt


Dvärgflodhästen Olivia 1 månad gammal. Sötchock. Som omväxling till valaffischerna.


Skönt att det bara är en vecka kvar till valet, slipper man snart höra alla klyschor, tomma löften och dravel. Sedan vidtar alla mediers analyser av varför det blev si eller så, hur det ska bli sedan, hur man borde, skulle och kunde ha gjort och så vidare. I evighet. Amen.

Men alltså. Jag undrar vilka det är som röstar på Fi. Ja, förutom Gudruns egen lilla fan-club som följde med henne från V. Bara för att det är hon liksom. Vad vill partiet? Förutom att utrota alla män? Typ. Inte ens det har dom nån budget för.

Och apropå V. Såg delar av intervjun med hr Sjöstedt i SVT häromdagen. Inte ens en klämd huggorm hade kunnat slingra sig mer än han gjorde. Partiets största valfråga ”inga vinster i välfärden” har han nu börjat nagga lite i kanterna. Han villkorar ju ett stöd till S med att de måste få bort alla vinster i vård- och omsorgsföretag. Han slirar alltmer på den punken och börjar låta som Bosse Ringholm när han sparkade Inga-Britt Ahlenius. Jo jo, ministerposterna är tydligen viktigare än den viktigaste valfrågan. ”Inte till salu”. Pyttsan.
Jodå, absolut till salu.

Och M fortsätter berätta om vad de har gjort de senaste åtta åren. Kanske lite sent påtänkt att prata om det nu, hade varit bättre att informera om det löpande så att inte folk hade fått för sig att allt är skitdåligt i Sverige. Men. Dags att berätta vad man vill om man nu, mot all förmodan, skulle vinna valet kanske. Möjligt att man tänker ”varför gå ifrån ett vinnande koncept”, men folk vill ha förändring. Och kött på benen. Eller nåt.

Nä men för övrigt gör jag som syrran. Kollar nyheterna på någon Play-kanal så kan man snabbspola när det pratas politik. Blir inte många minuter kvar i och för sig, men något matnyttigt om omvärlden kanske man kan få sig till livs.

Fast en sak undrar jag lite över. En fråga som kom upp på ett möte jag var med på häromdan. Praktikplatser är skitsvårt att hitta nuförtiden, för de elever som går gymnasieprogram med praktisk inriktning. De ska göra ett antal veckors praktik på någon arbetsplats och eftersom i stort sett alla organisationer och företag är så himla slimmade nuförtiden är det ingen som har tid att lära upp praktikanter. Och då undrar jag; Om man nu inom äldreomsorgen inte ens har tid att ge de gamla en anständig vardag, HUR F-N SKA MAN DÅ HINNA MED ATT SÄTTA 20.000 PRAKTIKANTER I ARBETE? Va?
Dessutom undrar jag, vem ska ge alla praktikanterna, eller trainees som de numera tydligen ska kallas, jobb när det statligt betalda trainee-året är slut? Om inte kommunerna har råd att anställa dem nu lär de väl inte ha mer råd om nåt år eller två? Dessutom är inte traineerna anställningsbara efter praktikantåret eftersom man numera vill ha minst undersköterskeutbildning på dem man anställer.
Varför ställer ingen journalist såna frågor?

En man som smygfilmat en halvnaken tjej i en provhytt frias i tingsrätten. Tjejen upptäckte att snuskot filmade och då tycker tingsrätten att det inte är smygfilmning. Men alltså, han filmade väl först och SEN upptäckte hon honom? Då är det väl glasklart smygfilmning? Tydligen inte. Jag börjar mer och mer tappa förtroendet för vårt rättsväsende. Tyvärr.

Expressen varnar för ”farliga alkomätare”. På vilket sätt är de farliga då? Jo, de visar fel. Men det finns väl ett alldeles utmärkt sätt om man vill vara helt säker på att köra bil nykter. Ge fasen i att dricka alkohol. Ungefär lika enkelt som hur man undviker att åka fast för fortkörning. Håll hastigheten.
Plättlätt.

Apropå nykter. En av mina favorit-ståuppare Mårten Andersson har öppnat en krog som heter Sober. Idén är att där håller man sig nykter. Ingen alkohol. Och SÅ mycket skit han har fått för det då. Så dumt. Han har också fejsbookat om dokusåporna som Paradise hotel och Big Brother där produktionsbolagen vräker in alkoholhaltiga drycker så att deltagarna ska bli riktigt packade och göra riktigt dumma grejer på fyllan. Sånt går tydligen hem. Helt sjukt faktiskt.
Men visst, är man med i Paradise hotel kan man få en plats i kungahuset. Om man nu skulle vilja det.

Malaysia Airlines försöker vinna tillbaka resenärer med en tävling där man kan vinna flygbiljetter. De tävlande uppmanas att skriva en ”bucket list” alltså sånt man vill hinna göra innan man dör. Inte så himla genomtänkt koncept kanske för just det flygbolaget? Och jag hävdar fortfarande att det försvunna planet kan finnas i Nordkorea. Nån som har letat där?

En polishund i Oklahoma höggs ihjäl av en brottsling. Hunden begravdes med pompa och ståt med ett tusental sörjande. Only in the US of A. Men det hedrar kvällspressen som använder ordet hund och inte vovve som fp i Södertälje. Ansvarig politiker har skickat en massa konstiga mejl efter min kommentar om att ordvalet förminskar det fantastiska jobb en massa människor gör i hundbranschen. Blev lite mer bränsle till brasan av politikerförakt. Dumt.

Apropå sorg. Förr i tiden hade man ett sorgeår, det år då en änka eller änkling hade officiell sorg och gick svartklädd. Går sorg över på ett år? En del kanske gör det. Annan sorg går aldrig över. Den lättar lite, man lär sig leva med den, men över går den aldrig. Inte helt i alla fall. Inte ens efter fem år.

Fem år sedan vi sågs...


2 kommentarer:

 1. Klart en av dina bästa drapor. Vad gäller politikerföraktet är det en fis i rymden jämfört med det förakt politikerna visar oss väljare - se bara på alla utfrågningar, debatter och aktuella utspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med. Föraktet kommer i störst utsträckning från politikerna, vilket spär på vårt förakt för dem.
   Tack för berömmet! Det värmer!
   /Lena

   Radera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.