Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 5 september 2014

Något helt annat
Klumpfisk. Feg och ömtålig. Men skojig.
”Den bara existerar… Och dör extremt lätt.” I går fick jag en liten lektion om en jättekonstig fisk – Klumpfisk. Den är jätteömtålig, om den krockar med något så dör den. Om den råkar få i sig fel mat, t ex nån liten liten fisk så dör den. Om den blir skrämd dör den också. Värdelös på att simma är den också.
Sånt är roligt att lära sig.
Ibland tror jag naturen skojar lite. Som giraffen till exempel. Eller kängurun. Det känns som om den som gjorde en del djur antingen nös medan han/hon ritade eller att färgen tog slut. Typ. Kan man fundera mycket på. Så slipper man fundera på valet.

En kvinna som tidigare deltagit i Dum-i-huvet-tv a.k.a. Lyxfällan är misstänkt för mordförsök på en man. Ja man kan bli galen för mindre. Eller så ville hon hålla kändisskapet igång kanske. Lite väl drastiskt. Enligt kvällspressen gällde bråket en hund. Sermanpå. Inte en vovve alltså…

Den antibiotikaresistenta svinbakterien (MRSA CC398 heter en, om någon undrar) sprider sig explosionsartat bland både människor och djur i Danmark. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Köp Inte Danskt Kött.
Vad heter bojkott på danska?

Sofia Vergara är den kvinnliga tv-skådis som har mest betalt i hela världen enligt affärsmagasinet Forbes. 259 miljoner kronor tjänade hon förra året. Och jag bara undrar: vem f-n är Sofia Vergara? Inte kände jag igen nån av de andra tio på listan heller…

Schyman kaxar till sig efter statistiken som presenterades i går. I Aftonbladet ryter hon ”SD ska inte få inflytande!”. Demokrati? Hört talas om det? SD ligger stadigt på omkring 10 procent av rösterna. Tycka vad man vill om det, men det betyder ett stöd från nästan en miljon svenskar. Och så kan vi ju inte ha det. Inte om Fi får bestämma.

Och MP kastar in gamla trumfkortet Maria Wetterstrand i sista minuten. Hon kan tydligen till och med tänka sig en ministerpost. Minsann. Alltså den kvinnan tappade man väl förtroendet för när hon och dåvarande maken flög som skottspolar över Östersjön? Med flyg. Varenda helg. Leva som man lär? Eller?

Det gäller att välja rätt ljus till födelsedagskalaset. En 75-åring i Gävle tände ett blockljus vid tårtätandet ute på altanen och blåste ut ljuset innan han gick in för att kolla på tv. Sen brann hela huset ner. Och bilen som stod parkerad på uppfarten.
Gu’va konstigt.

En grand danois som var lite hängig lades in på djursjukhus och när man öppnade magen hittade man 43 sockor där. Fyrtiotre! Alltså, i den familjen måtte de ha en jädra massa strumpor om de inte någon enda gång har undrat vart alla tagit vägen. Stackars hund.

Skoaffärerna och pressen försöker nu sälja på oss ”höstens snyggaste stövlar”. Det går sådär va? Det är ju fortfarande sandalväder. Runt 23 plusgrader hela veckan och det ser ut att hålla i sig. Trots det ser man en och annan stolle i läderstövlar. Inte så konstigt att det är så mycket reklam för medel mot fotsvamp.
Och här hade jag då tänkt vara lite rolig och lägga in en bild på en fot med kantareller mellan tårna. Googlade ”fotsvamp” och klickade på ”Bilder”. Det gör jag inte om.

Apropå svamp förresten. Läste att ovanligt många blivit förgiftade av vit flugsvamp. Men hur svårt kan det vara? Vi har typ tre jättegiftiga svampar i vår flora. ÄT INTE DOM. Och om man inte kan skilja mellan en champinjon (rosabruna skivor) och en vit flugsvamp (helvita skivor) ska man nog inte chansa. Vill man vara helt säker kan man hålla sig till soppar. Det är svampar som har rör i stället för skivor. Det finns bara en giftig sopp, Djävulssopp, som finns i några sällsynta exemplar på Gotland och Öland.
Tack Svampguiden för lån av bilder!

Djävulssopp - inte äta den!

Flugsvamp - inte äta den!

Sopp - nästan helt ofarlig att plocka och äta.

Svamp med skivor - finns några giftiga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.