Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 29 september 2014

Otroligt dumt Jaha, i går hojtade S och MP att de träffat en första överenskommelse inför regerandet. Det gällde den viktigaste av viktiga frågor – skolan. Resultat? Man har i ett slag infört 13 års skolplikt. Obligatorisk förskola. Och obligatoriskt gymnasium. Alltså. Jag bara undrar, hur många ungdomar är det idag som VILL gå gymnasiet men av en eller annan anledning inte gör det? De som slutat skolan efter nian, eller hoppar av gymnasiet, är antagligen jävligt trötta på plugg. Skulle de på något sätt bli mer motiverade om man tvingar dem? Piska i stället för morot? Var någonstans funkar den taktiken?
Alla barn ges en ärlig chans att gå i skolan” säger Fridolin. Jovisst, tvång är oerhört motiverande. NOT.
Och jag fattar faktiskt inte vitsen. Eller – jo, förresten. Arbetslöshetsstatistiken blir snyggare om ungdomarna går i skolan. 
Bara det är ju värt 11 miljarder om året.
Såklart.

Lärarförbundet jublar och säger att uppgörelsen är alldeles fantastiskt bra. Givetvis säger de så. Lärarna har lovats kraftiga löneökningar. Och simsalabim blir de bättre pedagoger, tydligare ledare och bättre på att ta itu med inlärningssvårigheter, mobbning och allas särskilda behov. Halleluja.
Men, som vanligt är det anställningstryggheten som går först. Den som gör att alla äldreboenden har sängar som är lätta att bädda men omöjliga att sova i, mat som är lätt att hålla varm länge men är oätlig, läkemedel som är lätta att dela ut men omöjliga att svälja, scheman som passar arbetstagarna men ställer till ett helvete för di gamle.
Och så vidare.
När ska någon fråga kunderna/brukarna/eleverna/patienterna vad de vill?
Nävisstja, de räknas ju inte.

Presschefen på TV3 lär inte tillhöra den svenska begåvningsreserven, om man vill uttrycka sig milt. I morgon har tv-serien ”Jagad av hundar” premiär. Och ja, programmet går ut på att deltagarna jagas genom en skog av hundar som uppges vara aggressiva. Programledarbruttan säger att man får en adrenalinkick av att bli jagad av hundarna. Protesterna från hundsverige har inte låtit vänta på sig, av förklarliga skäl. Alla seriösa hundägare kämpar i motvind mot alla oseriösa, de skötsamma (håller hundarna kopplade, respekterar hundförbud och plockar hundbajs) får ta skit för dem som inte sköter sig. Och så fort en bitolycka inträffar höjs röster för hundförbud, hundförarkörkort och så vidare. Rätt korkat då att göra tv på allt vi inte vill se i relationerna människa – hund.
TV3s presschef säger då: ”Om de ska reagera så fort en hund dyker upp på film eller tv morrandes, då har de att göra”.
Jomenvisst. Han har inte fattat ett jota. Förvånad – någon?

Proffsboxaren Frida Wallberg knockades i en match 2013 och fick en omfattande hjärnblödning. Sviterna av den blev konstant huvudvärk och problem med närminnet. ”Men rehabiliteringen går åt rätt håll” har det rapporterats. I helgen kollapsade hon igen och fick köras akut till sjukhus. Alltså, man pratar om att folk med riskbeteenden, t ex rökning, övervikt mm ska betala ur egen ficka när de blir sjuka. Varför är det aldrig någon som pratar om alla idrottsskador? Va?
Och jag håller med Gustav som en gång sa, apropå att boxare får hjärnskador och blir dumma i huvet, ”den som börjar med någon sån sport är antagligen inte så smart från början”.


”…det är så dumt att man får nackspärr av alla huvudskakningar och så ignorant att man blir sorgsen.” sportkrönikör i Aftonbladet skriver om Patrik Ekwalls sportkrönika. Navelskådning på hög nivå.

I samma tidning finner man rubriken ”De leder schlagern” vilket osökt får läsaren att undra om 2015 års spektakel redan är igång? Har man gjort om mellon ännu mer? Skapat någon form av ligaspel som ska pågå i flera månader? Skulle i och för sig inte förvåna, men vid närmare läsning framgår det att det är programledarna som SVT presenterar idag. Intresseklubben antecknar.

AB efterlyser ”vardagshjältar” och illustrerar uppropet med en film där en man med krycka tappar sin ryggsäck, alla sakerna ramlar ut över gångbanan och de som händelsevis stannar och hjälper honom plocka ner allt i väskan igen, sägs vara just ”vardagshjältar”. Alltså. Det är verkligen illa ställt med gamla Sverige om vanligt hyfs och hjälpsamhet numera klassas som hjältemod.
Så sorgligt.
Och så otroligt dumt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.