Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 25 september 2014

Babblare

En av Babblarna. Eller en bortvald brun M&M?

Babbla, sladdra, snacka, tugga, gagga, snattra…jodå det finns många synonymer till att prata mycket. Vet egentligen inte varför de små färgglada figurerna heter Babblarna, men de är väldigt poppis hos Viktor, 5 månader. Om inget annat hjälper får man ta fram paddan eller telefonen och googla reda på Babblarna på Youtube. Otroligt irriterande låt som sätter sig som superlim på hjärnan. Det tar flera dar att bli av med den. Hemsk. Men funktionell.

I svallvågorna efter en lite svammel, följer nu en del babbel. I Expressen kan pensionärer ta reda på hur de kan bli miljonärer. Men då måste man logga in. Och sånt kostar pengar. Förutom att tidningen då lagrar vad det är jag kollar på. Nä tack. Dessutom vet jag hur man blir miljonär. Man köper en lägenhet när man flyttar hemifrån, med pengar som man givetvis har sparat ihop under hela sin uppväxt. Sedan byter man upp sig ungefär vart femte år. Amorterar skiten ur sig under hela sitt liv och sedan säljer man lägenheten när man fyller 65 och flyttar till en liten hyres-etta i en förort. Då har man ju stått i kö i sisådär 50 år också så man borde ha hyfsat goda chanser att få en ganska bra hyreslägenhet. Eller så händer det plötsligt och man vinner på Triss. Eller Lotto. Eller så jobbar man svart och lägger pengarna i madrassen i stället för att betala en massa skatt. Och ser till att man får småjobb i tillräcklig omfattning för att kunna gå på a-kassa mellan varven. Jodå, det skulle man kommit på för sisådär 40 år sedan.

I samma tidning kan man också få reda på hur hög den nya villaskatten blir. Hur drabbas du? undrar tidningen och citerar någon villaägare som säger ”Det blir enorma konsekvenser, vi har inte råd.”. Nä men kom det som en överraskning? Att det med en röd regering per automatik följer skattehöjningar? Kan väl knappast ha undgått en enda läskunnig person vid det här laget?

GT skriver att ett godståg kraschade rätt in i ett kontorshus i Falköping. Tåget uppges ha spårat ur, står det. Man får väl anta det? För inte har väl SJ dragit in ett spår rätt in i ett kontorshus? I Falköping dessutom?

Ferrari återkallar bilar. Man har glömt en livsviktig detalj och modellen 458 ska in för justering, annars kan den bli en dödsfälla. Så. Nu har jag gjort min plikt och vidarebefordrat den viktiga informationen.

Rockbandet Van Halen har krav på att det ska finnas M&M-godis i logerna vid deras spelningar. Och alla de bruna ska plockas bort. Varför just de bruna framgår inte av den intressanta artikeln.

Och Lady Gaga kräver jordnötssmör med linfrön, men det får inte vara mer än 4 gram socker i. Kan man läsa i samma intressanta artikel. Men alltså, 4 gram socker per VAD? 4 gram socker i ett kilo smör? 4 gram socker i linfröna?
Det är skrämmande så mycket det slarvas med research nuförtiden.

Lite politik då. På ledarplats i dagens DN spekulerar man i om Reinfeldts avhopp kanske bara är ett strategiskt drag. När det svamlas och babblas och tramsas som mest stiger han åter in på scenen och Tar Ansvar. Troligt? Nja. Möjligt? Jovars.

Och MP ställer höga krav på S och på ministerposter och på ändringar i budgeten och gudvetvad. Men alltså. MP fick 6,8 % i årets riksdagsval. Hur stort inflytande kan man låta ett så litet parti ha på regerandet? 93,2 % röstade inte på MP.

Till raden av förklaringar/bortförklaringar till SDs framgångar i valet kan nu tilläggas att M inte tar på sig något som helst ansvar för att var tredje av SDs nya väljare kommer från M. Göran Persson tror att dålig mobiltäckning och inställda tåg är huvudorsakerna. I går presenterades andra teorier av en doktorand vid Stockholms universitet. Han menar att det är hög arbetslöshet som får folk att rösta på SD. Dessutom säger han att SD har stort stöd i kommuner med låg andel högskoleutbildade. Enligt hans analys kan valresultatet inte kopplas till andelen invandrare och invandringen i sig är inte problemet.
Nä men så intressant.
Så om man då genomför följande:
1)  Bättre mobiltäckning i hela landet
2)  Tåg som går enligt tidtabell
3)  Högre pensioner
4)  Minskad arbetslöshet
5)  Fler högskoleutbildade personer
6)  Satsningar på glesbygden

Lätt som en plätt kommer då SD inte få en enda röst vid nästa val.
Frågor på det?

Lena Mellin i Aftonbladet är ibland väldigt rolig. Idag är rubriken att Löfven ”Behöver hjälp från andra sidan”. Är man inte lite väl desperat om man kallar in spöken, oknytt och vålnader innan man ens har försökt med riksdagens levande ledamöter?

Aftonbladet skriver idag också att ett svenskt grönsaksextrakt kan ta bort sötsuget. Så trevligt. En sked torkad spenat till 11-kaffet kanske?

Och som man väl kunde misstänka var bruttan med tre pattar bara ett påhitt.
Tänk att vissa gör precis vad som helst för att bli kändisar.
Jag satt mest och funderade på hur BHn var konstruerad och så himla jobbigt det måste vara med alla band och snören.

Apropå sjuka kroppsideal och operationer. National Enquirer skriver att en före detta anställd vid en plastikklinik försöker sälja bilder på kändisar på operationsbordet. Paniken bland Hollywoods kändisar är stor. Tänk om någon får reda på att de är fejk. Att nästan ingenting är original. Surprise? Not!
Original? 

Plastic fantastic?

Inget fejk alls?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.