Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 12 juli 2012

Lite vanligt skryt



Kan man verkligen prata om nyhetstorka när alla nyheter handlar om regn och översvämningar? Haha.

Och händer det något så händer det i Skåne. Eller har alla journalister sommarstuga på Österlen? Expressens stora nyhet är Den kände sparekonomen som blivit anmäld för djurplågeri av Djurvännen. Djurvännen har ställt ut kattmat åt förvildade katter intill Ekonomens tomt och då Ekonomen tyckte att maten drog till sig råttor, blandade han råttgift i den. Nu är både polisen i Skåne, Vellinge kommun och Djurvännerna engagerade i fallet.

Fettdoktorn drar nytta av bristen på nyheter. I år propagerar hon dock inte för att vi ska vräka i oss fett, nu tycker hon att vi ska strunta i solskyddskrämerna. Det sägs att man kan bli dum i huvudet av vitaminbrist. Stämmer det?

Tom Cruise har tagit av sig vigselringen.
Wow!

TV4 hade problem med ljudet under ett programinslag i går.
Nämen!

Nordkoreas Kim Jong-un har en fru. Eller möjligen en syster. Eller både och.

Amelia Adamo säger att 60 plusare är heta. Känns bekant på något sätt. Sa inte Amelia att 40+ var hett för sisådär tjugo år sedan? Och det är väl bara tio år sedan hon tyckte att 50+ var jätte-hot? Kan möjligen hänga ihop med hennes egen ålder va?

Charlie Sheen har prövat terapi.
Vad har han INTE prövat?

Loreen ska uppträda för Vitrysslands president. Men alltså. Varför envisas han med den där lilla mustaschen? Ser han inte vem han liknar? Jättemycket. Eller det kanske är det som är meningen? Skräm skiten ur befolkningen bara.

Mannen som blev dödad av tigrar på Köpenhamns zoo såg sin pappa mördas av en taliban. Det var en jättekonstig koppling. Till och med för att vara Aftonbladet.

Rolling Stones firar 50 år som band. Vilken skön känsla att se det där gänget. Inte tillstymmelse till ansiktslyftning, inte i närheten av en botoxspruta, inte minsta lilla silikoninlägg. Bara samma gamla rock’n roll. Go gubbs!

Sex människor har omkommit i en lavin i närheten av Chamonix. Där har jag varit. Ska jag ringa Aftonbladet kanske?

När man sedan kan läsa om engelska Laura som köpt billiga glasögon på Mallorca, svullnade upp i hela ansiktet och fick avbryta semestern – då inser man att Sverige står stilla.

Jag får ägna mig åt lite självberöm i stället.
Skryta lite, helt enkelt.
Var ju minst sagt upprörd förra vintern när vi fick åka upp till stugan och skotta för att kommunen bestämt att man skulle slamtömma avloppsbrunnarna. Hade man inte skottat fick man betala extra tömning OCH böter. Genialt av kommunen som troligen fick in massor med stålar. Hutlöst.
Mina insändare publicerades i både Norrtelje Tidning och Dagens Nyheter och dessutom finns den fortfarande på Newsmill.
Tomtägarföreningen bad mig också skriva ett brev till kommunen.
Som svarade, inte helt oväntat, att visst kan man sköta slamtömning under den snöfria årstiden men då blir det DYRT. För tomtägarna givetvis.
MEN.
(Och nu kommer skrytet.)
OM man bestämmer sig för att köra vintertid även i framtiden kommer man inte att ta ut extra avgift av dem som inte skottat. Går det inte att komma fram på grund av snöhinder, kommer slambilen tillbaka efter snösmältningen.
Utan kostnad.
Vem sa att en simpel liten medborgare inte kan åstadkomma några förändringar?

Nog med skryt. Slutskrutet.
Eller vad det nu kan heta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.