Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 11 juli 2012

Årets lataste dag

Lite sol och värme som omväxling skulle sitta fint
Det är sant. Det stod i tidningen. Den 11 juli är den lataste dagen på hela året. Ingen jobbar. Inte ens politikerna, står det. Vad nu det är för himla måttstock... Sens moralen var i alla fall att om man kände sig lite seg kunde man ägna dagen åt lättja eftersom alla andra ändå inte gör nåt. Eh?

I Simrishamn har de i alla fall fullt upp. Gudrun Schyman sa när hon övergick till kommunalpolitiken att hon trodde Simrishamn skulle kunna bli inspiration för andra kommuner när det gäller det viktiga jämställdhetsarbetet. Hon ville att man skulle ägna sig åt mer genuspolitik, framför allt i förskolan och kulturlivet. Hon vill "sätta gubbarna på plats". Korvgubben har hon i alla fall satt på plats. Eller satt på kartan i alla fall. Han har en meny/prislista där rätten "tjock korv med bröd" illustreras med ett foto där djupröda läppar omsluter en tjock korv. Nästa gång vi grillar måste jag kolla hur folk ser ut. Hur f-n kan man käka korv på det där sättet? Jag trodde alla tuggade korven, inte sög i sig den.
Men, moralpanik är bara förnamnet. Och korvgubben är nog glad. Måste vara ett av de smartare reklamtricken i världshistorien...

En ung man har blivit uppäten av tigrar på Köpenhamns zoo. Nej, han var inte djurskötare. Folk är i chock, skriver Expressen. Alltså tigrar är rovdjur, lejon är rovdjur, vargar är rovdjur, björnar är rovdjur - haja! Dröjer väl inte så länge förrän man vill förbjuda alla djur på zoo. Ja, veganer undantagna då förstås. Lite segt kanske att bara gå och kolla på pandor? De behöver inte skämmas i dag i alla fall, på årets lataste dag.

Ruben Rausing måtte vända sig i sin grav i dag. Gäller antagligen även sonen Gad (som pappa pratade så varmt om). Där ser man, inga miljarder i världen kan ge någon ett långt, lyckligt och friskt liv. Tragiskt är bara förnamnet. Att den numera bortgångna Eva "levde i misär" som Aftonbladet hävdar, vete fåglarna. Beror i och för sig på vad man menar med misär. Jag förknippar ordet med flyktinglägren i Turkiet, Rio de Janeiros favelor och liknande, inte med Belgravia i London...

Ett dussin läkare i Norge har inte legat på latsidan direkt. Däremot har de legat på sina patienter. En av dem dömdes till fängelse för våldtäkt på sexton kvinnor. Några av de andra har flyttat och fortsätter sin läkargärning (?) i andra länder. Slutsats; om doktorn hälsar med ett glatt morr'n da, ska man vända i dörren, eller?

Värmeböljan fortsätter, skriver Expressen. Och jag undrar VAR F-N DÅ NÅNSTANS? Känns som att någon slängt ut ett långtryck och sen inte orkar flytta på det. Vi vill att det slutar regna. NU.

Allsång på Skansen i går. Kan det bli svenskare än så? Måns gör ett toppjobb och känns inte i närheten av så sjukt putslustig och välrepeterad som Anders Lundin. Att Loreen var en sån baddare på trummor var en nyhet för mig. Och Lasse Holm överraskar med förvånande självinsikt; han ska lägga av med Diggiloo. Bra där. Vi orkar liksom inte med honom nåt mer nu. AB skriver att Lotta Bromé var kvällens drottning och dansade och sjöng så fint. Lotta Bromé är suverän i radio om eftermiddagarna. En ren fröjd. Men de gånger hon var i bild missade hon både takten, rörelserna och texten. Premiärnerver?

SvD skriver att klädstorlekar ska bli lika stora. Och DN kör med nästan samma rubrik: Sverige gör kläder lika stora. Öh? Om de är lika stora finns det väl ingen anledning att ha storlekar över huvud taget? One size fits all. Liksom.

Erika Hallhagen gottar sig i SvD i dag åt att det var Malmö och inte Solna som blir värd för ESC nästa år. David vann över Goliat, skriver hon, och påstår att det är knäpp tyst i Solna med monsterbygget Friends arena. Dimman ligger som ett lock över kringfartsleder och kontorskomplex. Här har f-n inte varit nån dimma sedan i mars. Inte är här särskilt tyst heller. Hon läste antagligen inte Expressen i går. Inte heller verkar hon ha så värst bra koll på geografin. Sverige är inte bara sin huvudstad, skriver Hallhagen. Solna blev visserligen inte stad förrän 1943, men man har hittat bosättningar här från bronsåldern. Huvudstaden i Sverige heter Stockholm. När hon sedan börjar dra paralleller mellan arenabyggen i diktaturer och i Solna, slutar jag läsa. Med en djup Suck.

Men om man nu vill göra något stort i dag och inte bara lata sig, kan man vara så god och anmäla sig till donationsregistret. Eller åtminstone tala om för sina anhöriga om man vill dela med sig av sådant som kan rädda livet på någon annan när man dör. Vill man ha ett par nya lungor om ens egna skulle säcka ihop, får man vackert dela med sig av sig själv när den dagen kommer. Något annat är faktiskt inte logiskt. Och för att göra det ännu enklare, bifogar jag länk till Socialstyrelsen här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.