Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 2 februari 2011

Vem vill Rädda Barnen skrämma?


Efter att ha läst hela Barnfattigdomsrapporten från Rädda Barnen känner jag att det finns en hel del att bli rädd för. Pressmeddelandet drog igång hela anti-Alliansen på både låg och hög nivå. För vad? Lusläser man rapporten ser man att fattigdomen MINSKAT de senaste 20 åren. Rapporten är baserad på 2008 års siffror. Då var "fattigdomen" aningen större än år 2007, som var det bästa året under hela mätperioden.
1997 var antalet barn i familjer "under fattigdomsstrecket" 22,3%
2007 var jämförande siffra 10,9 %.
På tio år har alltså antalet fattiga barn i Sverige mer än halverats.
Blir spännande att följa den av (s) begärda riksdagsdebatten efter att ledamöterna läst hela rapporten och inte bara pressmeddelandet...
Goda nyheter ger ingen uppmärksamhet.
Skrämmande.

Med statistik kan man bevisa vad f-n som helst. Man kan räkna så att det passar ens egna syften också. Undrar hur tidningarna räknade antalet egyptier som demonstrerade i centrala Kairo i går. Fy farao, så många dom var. Sorry, jag kunde inte låta bli.
Man får hoppas att demonstrationerna ger demokrati och inte att några extrema religiösa tar över efter Mubarak.

En kvinna får 20.000 kronor i skadestånd efter att hennes ex-sambo lagt ut nakenbilder av henne på nätet. Synd för henne att hon inte är kändis eller kunglig. Då hade det räckt med lite elakt prat i en skvallertidning för att hon skulle få tjugo gånger så mycket.

Inte för att jag känner mannen som påstås vara Madeleines nye pojkvän, men av tidningsrapporterna att döma är han väl inget prins-ämne direkt. Eller så är han det. Lättklädda damer, högvis med stålar, utsvävande nöjesliv. Pja, det låter i och för sig som en tvättäkta monark...

"Behöll död man i styrelsen" lät som en intressant rubrik men det var alldeles för invecklat för mitt superlåga intresse för ekonomi. Kanske missade nåt.

Författaren till "Gomorra" har bytt förlag. Han vill inte längre göda ägarna som heter - Berlusconi. Chefen är dotter till Silvio. Fler avhopp är att vänta, skriver DN. Jojo, råttorna lämnar det sjunkande skeppet, eller vad det heter.

Värsta sågningen sedan Expressen dödade filmen "Åsa-Nisse far i luften". Ricky Martin har givit ut en ny skiva. DN Kultur skriver att den är vanvettigt ointressant och låtarna beskrivs som menlösa ballader och avdomnade radiohittar.
Det kan man kalla fetsågning.
Tur att han har sina två barn att trösta sig med. Bara han inte skrämmer dom med några av sina nya låtar.

Hjälpa Rädda Barnen? Det får väl dom göra som har skrämt dom.
(Stulet gammalt skämt.)

2 kommentarer:

 1. Man kan verkligen ljuga med statistik, jag tror aldrig på undersökningar som publiceras längre eller siffror för den delen. Speciellt angående arbetslösheten kan man ljuga lätt. "Antalet arbetslösa" är t.ex. ett vitt begrepp med tanke på att följande faktorer aldrig vägs in:

  Hur många får ett kvalificerat jobb inom "sitt" område?
  Hur många är arbetslösa fast inte anmälda som sådana?
  Hur många arbetslösa har hoppat på ännu en onödig utbildning för att få någon form av pengar?
  Hur många har sjukskrivit sig för att slippa tvingas bli t.ex. klottersanerare?

  Etc.

  Nä, fram för fler empiriska undersökningar (som att t.ex. flytta till ett annat land och rapportera som "vissa" gör. ;)

  SvaraRadera
 2. Berrtan är en klok person.
  Med lång erfarenhet...

  SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.